מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זכאות לפיצויים בגין לשון הרע בפרסום פוסט בפייסבוק

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה של רופא במקצועו, כנגד חברה המשווקת סיגריות אלקטרוניות וכנגד בעלי מניותיה, לתשלום פיצויים בגין לשון הרע בשל פוסטים שפורסמו בעמוד הפייסבוק של החברה אשר ייחסו לרופא בין היתר כינויים של "שקרן" ו"מושחת".
הפסיקה הכירה במשקל יתר שיש להקנות לחופש הביטוי בעיקר בעניינים הנוגעים לפרסומים בעינייני ציבור או בפרסומים העוסקים באישי ציבור לעומת הזכות לשם טוב (ראו בע"א 751/10 פלוני נ' ד"ר אילנה דיין-אורבך (פורסם בנבו, מיום 8.2.2012).
...
אשר על כן, בנסיבות תיק דנן אני סבורה כי אף מבחינה המשפטית לפי סעיף 12 לחוק ניתן להטיל אחריות אישית על נתבע 3 בכך שאישר במחדל את הפרסום כאשר כאמור עולה כי הוא היה מקושר לדף הפייסבוק של החברה עוד מהימים שהיה פעיל בחברה וכי הוא קורא כמעט כל פרסום של החברה.
בנסיבות העניין ולאחר שבחנתי את מכלול השיקולים ובכלל זה השיקול ההרתעתי נגד פרסומים כאמור, אני סבורה כי יש לפסוק לתובע פיצוי כולל בגין מכלול הפרסומים בסך של 100,000 ₪.
סוף דבר לאור האמור לעיל אני מחייבת את הנתבעים לשלם לתובע סך של 100,000 ש"ח. בנוסף, בהתחשב בתוצאה ובאופן ניהול ההליך, יישאו הנתבעים בהוצאות התובע בסך כולל של 20,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

טענות הצדדים על פי הנטען בכתב התביעה, הנתבעת החלה במסע הכפשות כלפי התובעת, במסגרתו פירסמה בעמוד הפייסבוק שלה, ארבעה פרסומים שונים, שלטענת התובעת מהוים "לשון הרע" כלפיה.
התובעת טוענת כי בגין הפרסומים היא זכאית לפצוי, הן בשל לשון הרע והן בשל הפגיעה בפרטיותה.
לטענתה, הרושם שמתקבל מקריאת הפוסטים הוא שמדובר בהבעת דיעה של הנתבעת על בגידות ובוגדים באופן כללי וללא קשר לתובעת, והיא חוסה לכן תחת ההגנה שבסע' 15(6) לחוק איסור לשון הרע, שקובע כדלקמן: "במשפט פלילי או אזרחי בשל לשון הרע תהא זאת הגנה טובה אם הנאשם או הנתבע עשה את הפירסום בתום לב באחת הנסיבות האלו:
...
לאור האמור, אני דוחה את דרישת התובעת לקבלת פיצוי בהתאם לחוק הגנת הפרטיות.
החלטת התובעת, שלא להביא עדים מתאימים, פועלת לחובת התובעת ומחייבת את המסקנה לפיה עדים כאלה לא הובאו על ידי התובעת, משום שלא היו כאלה שזיהו את התובעת כמי שהדברים מכוונים כלפיה.
לאחר שנתתי דעתי למכלול הנסיבות, לתוכן הפירסום ולהיקפו, ולרמת הפיצוי הנוהגת, החלטתי לחייב את הנתבעת לשלם לתובעת סכום של 1000 ₪ בלבד בגין כל אחד מהפוסטים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

באופן דומה, קודם לפסיקה בעיניין שאול, קבע בית המשפט בע"א 36032-10-16 ישראל סורין שוחט נ' אלעד קושניר (28.11.17), כי יש לבחון תוכן התגובית והאם באמות מידה אובייקטיביות מהוה הפירסום "לשון הרע" ובכל מקרה, משקלה של התגובית, בהקשר לפוטנציאל הנזק שלה, איננו כמשקלה של כתבה רגילה או של פוסט בפייסבוק.
הפצוי בתביעת לשון הרע ע"פ ההלכה הפסוקה, הפיצויים בגין לשון הרע נועדו להעמיד את הנפגע באותו מצב בו היה נתון לולא פירסום לשון הרע, ולהשיג שלושה יעדים: לעודד את רוחו של הניזוק שנפגעה בגין לשון הרע, לתקן הנזק לשמו הטוב ולמרק את זכותו לשם הטוב שנפגעה בגין לשון הרע.
התובע העיד בדיון (עמ' 16 ש' 9-15) כי הגיש תביעה בגין לשון הרע כנגד ערוץ 20 על כתבה לא אוהדת כלפיו ששודרה בערוץ, כי שלח מכתב התראה זהה לתושב נוסף בשם אונרי, בגין פרסומים בפייסבוק (ר' עמ' 18 ש' 3-5) שם הסיכסוך הסתיים בהסדרה בין עוה"ד של הצדדים (ר' עמ' 17 ש' 23-29) ואונרי היתנצל, כפי עדות התובע בדיון (עמ' 18 ש' 20-22): "מדובר לא רק על מכתב היתנצלות, מדוב רעל היתנצלות והתחייבות להפסיק להתעסק באותם מעשים גם בהמשך והוא עומד בהתחייבות זו בצורה יוצאת מן הכלל" (כך במקור).
...
סיכום ביניים 4 לעיל קבעתי כי בין כל הפרסומים ביטוי פוגעני אחד שבנסיבות כאן, הינו בגדר "זוטי דברים", דברים של מה בכך, ובמכלול השיקולים לרבות הגנת סעיף 19(4) לחוק והתנהלות התובע, הגעתי למסקנה כי אין לחייב את הנתבע בפיצוי התובע.
יחד עם זאת, ולאחר בירור טענת הנתבע ל"תביעת השתקה", בהסתמך על המסכת הראייתית שהוצגה לפניי, מצאתי לדחות את התביעה בכללה לאור המסקנה כי ענייננו בתביעה שמטרתה להשתיק את הנתבע ותושבים הפועלים כמוהו, מלהמשיך ולפרסם ביקורת כנגד ראש המועצה ופעילותו הציבורית.
סוף דבר התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

הגב' חסון אף פירסמה מספר פוסטים בפייסבוק בעיניין זה. אין ספק כי הכתבות כוללות ביקורת קשה מאוד כלפי מר רחמים, וזאת כאשר נאמר בהם כי מר רחמים השתלט למעשה על הגב' שפיץ, ניצל את תלותה בו להעביר את כל רכושה על שמו שלו ואף היתייחס אליה באופן בלתי הולם ומתעלל.
שלישית, מר רחמים לא התכוון לפגוע במר כהן, אלא כפי שעולה, הן מתוכן הפירסום, הן מהעדויות לפניי, ובעיקר מנסיבות הפירסום, כוונת מר רחמים לא הייתה לפגוע במר כהן, אלא להגן על שמו הטוב, כלומר מדובר באמצעי סביר לשמירה על הערכים המוגנים של סעיף 15(3) ו- 15(10), בין היתר הזכות ל- "הגנה עצמית". על הזכות ל- "הגנה עצמית" בעיניין לשון הרע, עוד טרם חיקוק חוק איסור לשון הרע, ר' פסק הדין הידוע בעיניין ע"פ 24-50 ד"ר אברהם גורלי נ' היועץ המשפטי לממשלת ישראל [פורסם במאגר נבו] (31.7.1951), שעסק בפרשת טוביאנסקי.
שלישית ואחרונה היא התכלית העונשית (אשר לעתים נכרכת בתכלית החינוכית-הרתעתית), הקשורה בכוונת המפרסם, ושלפיה יש ליתן את הדעת בפסיקת פיצויים בגין לשון הרע לשאלה אם הפירסום נעשה בכוונה תחילה לפגוע.
איזון והכרעה לעניין הפיצויים הנתבע 3 - מר כהן כאמור לעיל, מצאתי כי מר כהן פירסם פירסומי לשון הרע חמורים על מר רחמים, כאשר הפירסום נעשה בתפוצה רחבה, הן ברשת הפייסבוק והן בראיון ובמסירת מידע לגב' חסון.
...
סיכום והוצאות לאור האמור והמנומק לעיל אני פוסק, כדלקמן: התביעה כנגד הנתבעים 1, 2 ו- 4 נדחית; הנתבע 3 יישלם לתובע סך של 130,000 ₪; הנתבעת 5 תשלם לתובע סך של 30,000 ₪; הכלל במשפט הישראלי לעניין פסיקת שכר טרחת עורך דין והוצאות הינו כי שכר הטרחה וההוצאות אמורות להשתלם לצד הזוכה במשפט, כך שעל צד שטענותיו נדחו לשלם לצד שטענותיו התקבלו את ההוצאות שהוצאו על ידו.
עם זאת יש להביא בחשבון כי מצאתי לפחות לגבי מישור אחד של הפרסום כי האמור בכתבות מהווה לשון הרע ואינו אמת, כאשר ההגנה לגביו הינה רק הגנת תום לב. בנסיבות אלו, כאשר רכיב בפרסומים לא היה אמת, אני סבור שיש לפסוק הוצאות מתונות.
מכאן, כאשר אני מביא בחשבון מצד אחד כי בוצע פרסום חמור של לשון הרע על ידה ונפסק פיצוי ומצד שני, כי מרבית התביעה כנגד הנתבעת 5 נדחתה, אני סבור שיש לפסוק הוצאות מתונות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בשל האירועים הנטענים, ולאחר הגשת התביעה, התובעת עזבה את הדירה, תוך שהיא מוותרת על זכאות לדירה מעמידר, ושכרה דירה אחרת.
התובעת פירסמה פוסט בפייסבוק נגד הנתבעות, בקבוצת "באר שבע נט" בשפה הרוסית, בה חברים אלפי חברים.
כמו כן בשל הפירסום בפייסבוק, נתבע פיצוי בגין לשון הרע.
...
מכל האמור עולה כי הנתבעות לא הוכיחו את התביעה שכנגד ודינה להידחות.
סוף דבר שני הצדדים לתביעה שלפני סבלו מיחסי שכנות עכורים, שטוב שהגיעו לסיומם.
משכך נדחות התביעה והתביעה שכנגד.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו