מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זכאות לפיצויי פיטורים חלקיים בעקבות התפטרות

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

אין במסמכים שהציג הנתבע כדי להועיל לו: ההסכם עם מבטחים לא מלמד על ביצוע מלוא הפקדות לקופה על שם התובע עובר למועד ההתפטרות; אין בהסכם, גם בהנחה שהנתבע פעל לפיו, כדי לענות על חובת ההפקדה לכל תקופת העבודה החל מחדש 1/18, שכן צוין בהסכם שהוא עוסק בחובה של החברה בגין התקופה 6/18 – 6/19, כלומר לא בגין כל תקופת העבודה; לא ניתן הסבר מדוע הנתבע או העסק לא הציגו את ההסכם ואת הקבלה במסגרת ראיותיו; לא הוכח שעובר למועד ההתפטרות הוצג לתובע מידע על ביצוע הפקדות בפועל, ולו באופן חלקי, באופן שיכול היה להפיס את דעתו כעובד סביר כי המעסיק אכן דואג לתשלום זכויותיו.
הלכה היא כי אי תשלום תנאים סוצאליים יהוו נסיבות ביחסי עבודה שבהן אין לידרוש מהעובד שימשיך בעבודתו (ע"ע (ארצי) 24/99 יוסף עתרי – ז.ג. ריהוט עילית בע"מ (2000), כך שככל שהעובד מתפטר עקב כך, וניתנה התראה למעסיק, העובד יהיה זכאי לפצויי פיטורים (עניין שבתאי).
...
לא מצאנו לפסוק פיצויי הלנה בגין רכיב זה. זכות התביעה לתשלום פיצויי הלנה בגין אי תשלום לקופת הפנסיה נתונה לקופה בלבד, ולא לעובד (דב"ע נא/3-2   צח - דחף ] פד"ע כ"ד 462; דב"ע נו 5-62   תע"ש – קרן השתלמות למהנדסים, פד"ע לא 449), וזאת במובחן מזכות התביעה לפיצויי הלנה בגין סכומים שנוכו מהשכר ולא הועברו לקופה.
בשאלה זו אנו מקבלים את גרסת התובע.
סוף דבר הנתבע ישלם לתובע, תוך 30 ימים מיום שפסק-הדין יומצא לצדדים, את הסכומים הבאים: בגין פיצויי פיטורים סך 18,006 ₪; ב. כפיצוי בגין הלנת פיצויי פיטורים סך 4,000 ₪; כפיצוי חלף הפקדות המעסיק לקופת גמל סך 12,595; ד. פיצוי בגין אי מסירת הודעה כדין בדבר תנאי עבודה סך 5,000 ₪; ה. כפיצוי חלף הפקדות המעסיק לקרן השתלמות סך 5,777.3 ₪.

בהליך דיון מהיר (ד"מ) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפיכך הגעתי לכלל מסקנה כי התובעת זכאית לפצויי פיטורים בשל התפטרות לצורך טפול בתינוק והללו יחושבו במסגרת חישוב זכויותיה להלן.
בהתאם לחלקיות משרה של 13% שווי יום הבראה של התובעת הוא 49.14 ₪ ולפיכך על הנתבעת לשלם לתובעת 2,350 ₪ בגין רכיב זה. פדיון תמורת חופשה בהתאם להוראות סעיף 15 (א) לחוק חופשה שנתית, התשי"ח – 1951 זכאית התובעת לתשלום תמורת חופשה בשיעור של 4% משכר עבודתה.
...
בהקשר זה אין בידי לקבל את טענת הנתבעת בסיכומיה, כי אילו הייתה מתפטרת לטובת טיפול בילד לא הייתה חוזרת לעבוד גם אצל משפחות אחרות.
לפיכך הגעתי לכלל מסקנה כי התובעת זכאית לפיצויי פיטורים בשל התפטרות לצורך טיפול בתינוק והללו יחושבו במסגרת חישוב זכויותיה להלן.
סוף דבר התביעה כנגד הנתבעת מתקבלת בחלקה והנתבעת תשלם לתובעת תוך 30 יום מיום המצאת פסק הדין את הסכומים, כדלקמן: פדיון דמי הבראה בסך של 2,350 ₪ פדיון תמורת חופשה בסך של 1,802 ₪ חלף הפרשות לגמל סך של 5,869 ₪ פיצויי פיטורים בסך של 8,085 ₪ מסכומים אלה יש לקזז סך של 7,600 ₪ ולפיכך על הנתבעת לשלם לתובעת 10,506 ש"ח. לסכום זה יתווספו הפרשי ריבית והצמדה כדין ממועד הגשת כתב התביעה (18.2.2021) ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נסיבות התפטרותו של התובע סעיף 11א לחוק פצויי פיטורים, תשכ"ג-1963, קובע כי עובד יהיה זכאי לפצויי פיטורים אם התפטר מחמת הרעה מוחשית בתנאי העבודה, או מחמת נסיבות אחרות שביחסי עבודה לגבי אותו העובד שבהן אין לידרוש ממנו כי ימשיך בעבודתו.
נוכח האמור, בהיתחשב כי לא ניתן לקבוע במדויק את הקף שעות עבודתו של התובע בימי חול ומספר שעות העבודה בשבת, ובהיתחשב בכלל האמור לעיל, לרבות התמורה החלקית ששולמה כאמור באמצעות העליה בתקבולים בלילה ובשבת, החלטתי להעמיד על הסכום שייפסק בגין רכיב זה (שעות נוספות ועבודה במנוחה השבועית) על 20 שעות נוספות בחודש.
...
נוכח האמור, התביעה בעניין זה נדחית.
נוכח האמור התביעה שכנגד נדחית.
סוף דבר בנסיבות אלה, הנתבעים, ביחד ולחוד[footnoteRef:38], ישלמו לתובע, בתוך 30 ימים ממועד המצאת פסק הדין לידיהם, סך של 231,376 ₪ (קרן), לפי הפירוט שלהלן: [38: הנתבעים לא התנגדו לכריכתם יחדיו במסגרת התביעה ולפיכך לא מצא בית הדין להתערב בכך.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהמשך נטען כי התובע פוטר בפועל כבר ביום 4.2.2020 עת התקבלה החלטה להחליפו בחברת ניהול, ללא שימוע וללא הודעה מוקדמת, בנימוק שהתובע התפטר כביכול, וככל שהנתבע יטען כי התובע הוא שהתפטר בנובמבר 2019 הרי שהוא היה זכאי להתפטר ולקבל פצויי פיטורים עקב גילו, וכן משהנתבע סירב לשלם את זכויותיו על אף מכתבי ההתראה , והן מסיבות בריאותיות.
עיון בנספח שצירף התובע לתצהירו (ר' ת/5) מעלה כי ביום 13.2.2020 פורסמה הודעה לבעלי הדירות בה צוין: "בהתאם להחלטת בעלי הדירות מיום 4/2/2020, הוועד שכר את שירותיה של חברת הניהול ספונג'ה לשם קבלת שירותי ניהול, אחזקה, נקיון, גינון וגביה עבור הבנין, החל מ-1/3/2020...." שנית, עיון בתצהיר התובע, מעלה כי התובע עצמו הצהיר כי פוטר בהחלטה מיום 4.2.2020: "5.4.3. ... למעשה החליטו לסיים העסקתי ולהביא במקומי חברת ניהול שתבצע את הניקיון... משמעות האמור היה כי פוטרתי בפועל על ידי ועד הבית כבר באותה החלטה מיום 4.2.2020 שהעתקה רצ"ב כנספח ת/5 לכתב התביעה..." שלישית, עיון בחקירתה של גב' ברק, מטעם הנתבע, מעלה כי העידה שהתובע פוטר: "עו"ד טולדנו: אם ידעת את זה שהוא מורח ולא מנקה, למה לא החלפתם אותו? העדה, גב' ברק28: היה קשה מאוד להחליף אותו, ש: מה זה קשה? ת: כי, ש: תכנסו וועד בית, דיירים, תעשו אסיפה, ת: עובדה שעשינו את זה והיה מהומות, ש: מה זה מהומות, ת: ... והתוצאה היא פה. ש: הוא התפטר, ת: הוא לא התפטר, פיטרו אותו. ש: פיטרו אותו, תודה רבה. זה השאלות." (עמ' 68 שורות 17-27 לעדותה) נוכח האמור, שוכנענו כי התובע פוטר ביום 4.2.2020, עת הוחלט באספת הדיירים על היתקשרות עם חברת ניהול חיצונית שתיתן גם שירותי ניקיון החל מיום 1.3.2020, וזאת נוכח התפטרותה של גב' מליניאק מהוועד מבלי שנימצא לה מחליף, כאשר ברקע התבררה צורת התשלום לתובע ומשהועד החדש לא היה מוכן להמשיך בכך (כפי שעולה ממכתביו של מר אונגר ומתצהיר גב' יום טוב).
משקבענו כי התובע פוטר ביום 4.2.2020 אך העסקתה הסתיימה בסוף פברואר 2020, הרי שבפועל ניתנה לתובע הודעה מוקדמת חלקית והתובע זכאי לפדיון הודעה מוקדמת בגין התקופה שעד ליום 4.3.2020.
...
ערים אנו לטענות החמורות המופיעות בכתב התביעה שכנגד, עם זאת שעה שלא נטענה כל טענה בדבר שלילת פיצויי פיטורים בשל האמור, לא שוכנענו כי יש להתייחס לרכיב זה במופרד מעבר לטענת הקיזוז שהתקבלה.
הנתבע ישלם לתובעת את הסכומים הבאים בתוך 30 יום מקבלת פסק הדין: סך של 32,725 ₪ בגין פיצויי פיטורים, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 17.11.2019 (סיום יחסי עבודה) ועד למועד התשלום בפועל.
בנוסף, ישלם הנתבע לתובעת שכ"ט עו"ד בסך כולל של 10,000 ₪, וזאת תוך 30 יום מהיום, אחרת יישא סכום זה הפרשי ריבית והצמדה כחוק מהיום ועד ליום התשלום המלא בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

בחודש יוני 2020 התובעת הוחתמה על חזה העסקה שהיא סברה שהוא חוזה להמשך העסקתה במשרה מלאה, אך באוגוסט 2020 עם חזרתה ללמד בבית הספר התברר כי בית הספר נכון להעסיקה במשרה חלקית בלבד.
התובעת התפטרה בשל הרעה מוחשית בתנאי עבודתה.
התובעת טענה כי לא שולמו לה דמי נסיעות ודמי הבראה, כי היא זכאית לפצויי פיטורים שמחושבים על שכר קובע בגובה שכר מינימום למישרה מלאה, וכן תבעה פיצוי בשל פיטורים ללא שימוע.
לכל היותר, הייתה זכאית הנתבעת לעמוד על מתן הודעה מוקדמת להתפטרות.
...
התוצאה תביעת התובעת מתקבלת חלקית.
הנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים הבאים, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 1.9.20 עד לתשלום בפועל: הפרשי שכר בסך 32,496 ₪.
הנתבעת תשלם לתובעת הוצאות ושכר טרחת עורך דין בסכום כולל של 7,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו