בהתאם לפסק הדין חויב הנתבע לשלם לתובע הפרישי שכר (בסך של 6,382 ₪) בצרוף הלנת שכר, החזר הוצאות (בסך 620 ₪), פיצוי בגין אי מסירת תלושי שכר במועד (בסך של 5,000 ₪) וכן הוצאות משפט ושכר טירחת עו"ד (בסך של 3,000 ₪), סה"כ – 15,002 ₪ (לא כולל פצויי הלנת שכר) (להלן: "פסק הדין").
לטענת התובע, ממועד המצאת כתב התביעה לנתבע, בין הצדדים התנהלו שיחות טלפון והתכתבויות רבות במסגרתן אף ערך הנתבע שני הסכמי פשרה וזאת תוך הבטחות חוזרות ונישנות של הנתבע ואישתו כי הם עומדים להיחתם, אולם הלכה למעשה הנתבע ואישתו משכו זמן משך למעלה מ-3 חודשים עד שניתן ביום 9.2.2020 פסק הדין בהעדר הגנה.
בהתאם לפסיקה, לאור ההכרה הגוברת בחשיבותה החוקתית של זכות הגישה לערכאות, ומשום שנעילת שעריו של בית המשפט לפני בעל דין אינה דבר של מה בכך, רוככה במשך השנים הדרישה בפסיקה לקיומו של אותו "טעם מיוחד" (כאמור ברע"א 1273/15 מאירפלד השקעות וניהול בע"מ – סטראפלסט תעשיות 1967 בע"מ (21.4.15), פסקה 17 לפסק הדין).
...
עיקרי טענות הצדדים בבקשה מושא ההחלטה דנן
לטענת הנתבע, יש לקבל את הבקשה מהטעמים הבאים:
הנתבע לא הגיש כתב הגנה מטעמים מיוחדים ונסיבות חריגות עקב מצוקה כלכלית קשה אליה נקלע מחודש 10/2018, כאשר העסק אותו הוא מנהל – עסק לעבודות עפר, נקלע לקשיים כלכליים עקב תפיסת משאיות העסק על ידי משטרת ישראל ושחרורן רק בחודש 8/20 (במהלך מגיפת הקורונה) ונוכח הגבלת חשבון הבנק שלו על ידי בנק ישראל, דבר אשר מנע ממנו לנהל את העסק באופן תקין (כמפורט בסעיפים 3 – 6 לבקשה).
מנגד, לטענת התובע, יש לדחות את הבקשה לביטול פסק הדין ולהארכת המועד מהטעמים הבאים:
הנתבע התנהל בחוסר תום לב וכמי שההליכים המשפטיים וההחלטות המשפטיות אינן חלות עליו (כפי העולה מהראיות שצורפו לבקשה עצמה התובע אינו היחיד שהנתבע חב לו כספים).
מעבר לכך שגם לגופו של עניין הטענות לעניין חבות התובע בנזקים, דינן להידחות (כמפורט בהרחבה בסעיפים 10 – 14 לתגובה).
סבורני כי במקרה דנן מתקיימים טעמים מיוחדים להארכת המועד להגשת הבקשה לביטול פסק הדין.
עם זאת, הגעתי לכלל מסקנה כי יש לבטל את פסק הדין מכוח שיקול הדעת המסור לבית הדין.