מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זכאות לפיצוי בגין המתנה ממושכת להסעה לעבודה

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

כך למשל, גם לגבי הפסקות בתוך כדי יום עבודה רישמי, נקבע לא אחת כי יש להבחין בין זמני הפסקות קצרים אשר מזכות בשכר ובין הפסקות ארוכות אשר אינן חלק משעות העבודה (למשל סעש (חי') 847-04-15‏ ‏ פואד חלבי נ' עמל הסעות ותיור בע"מ).
ככלל, על אף שנקבע כי כל מקרה צריך להיות נדון לגופו- הרי ששעות נסיעה לעבודה גם אם הן ממושכות ושעות המתנה להסעה לא הוכרו כמזכות בשכר (למשל עע (ארצי) 15233-09-13‏ ‏ חברת אדוונטק טכנולוגיות (אפלט) בע"מ נ' יתיר זלוסקי; דמ (י-ם) 5560/05 אוחיון שמרית נ' מוקד נאמן שמירה ואבטחה 1993 בע"מ; עב (חי') 508/05 בן עמי נאור נ' השמירה בע"מ).
האפשרות לקבל החזרי נסיעות בהגעה עצמאית: בעיניין זה טענה הנתבעת מתחילת הדרך כי עובד שבחר שלא להשתמש בהסעה היה זכאי לפצוי חלופי בדמות החזרי נסיעות.
...
הגענו גם למסקנה שסידור זה היה ידוע להם ומובן להם- אם לא מראש לכל הפחות מכוח הנוהג שהתגבש.
התובעים היו חופשיים לעשות כרצונם: כמו כן הגענו כאמור מעלה למסקנה שעדיפה גרסת הנתבעת לפיה בשעות ההמתנה האמורות התובעים היו חופשים לעשות כרצונם ואיש לא הגביל את צאתם ובואם.
בנסיבות אלו וחרף התוצאה, החלטנו שלא לעשות צו להוצאות.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בשעות הערב, התובעים קיבלו הודעה שהטיסה תמריא ביום שני בשעה 3:00 ונסעו בהסעה שאירגנה הנתבעת.
התובעים עותרים לפצוי לפי סעיף 6(א) לחוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), תשע"ב- 2012 (להלן: "חוק התעופה"); פיצוי בסך 1,500 ₪ עבור כל נוסע ; פיצוי בגין הפסד ימי עבודה והחזר עבור ארוחת צהריים שלא הייתה כלולה באירוח שספקה הנתבעת.
המחלוקת בין הצדדים, מיתמקדת בשאלה, האם התובעים זכאים לפצוי כספי בגין ביטול הטיסה והאיחור בהמראה לישראל או לאו.
כמו כן, החוק מגדיר את חובות חברות התעופה כלפי הנוסע שטיסתו התעכבה או בוטלה, באופן שתדאג בעבורו לטיסה חלופית וכן למזון ולינה במקרה של המתנה ממושכת לטיסה.
...
התובעים טענו, כי יש לקבל את התביעה ולדחות את טענת הנתבעת לפטור מתשלום פיצויים בשל "נסיבות מיוחדות "מכוח סעיף 6(ה) לחוק התעופה.
במקרה דנן שוכנעתי, כי התקלה אכן חייבה את ביטול הטיסה וכי לא היה בידי הנתבעת לנקוט באמצעים שימנעו את הצורך בביטול הטיסה.
באשר לטענות התובעים, כי הם לא קיבלו ארוחת צהריים- מהאישורים שצורפו לכתב ההגנה, עולה כי ההזמנה למלון מטעם הנתבעת, הייתה במתכונת של "הכל כלול" ועל כן, גם דין טענה זו להידחות .
התוצאה: לאור האמור לעיל, אני קובעת כי הנתבעת פעלה כנדרש ועל כן התביעה נדחית.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2017 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

לאחר המתנה ממושכת בשדה התעופה בעובדה (להלן: "עובדה"), בחרו התובעים לשוב לביתם ולא לממש את החופשה שרכשו.
עוד הוסיף, כי צד ג' עשה את כל המאמצים האפשריים לצימצום הנזק בזמן אמת וחברת "נאוס" הייתה הראשונה לקבל ההצעה לקיים הטיסות מעובדה אלא שההתנהלות האיטית בעובדה, הובילה לכך שהדיילים חרגו משעות העבודה המותרות ולא ניתן היה לקיים הטיסה במועדה ולפיכך הוצעה טיסה חלופית בשעות הלילה – אשר התובעים בחרו שלא לעלות עליה.
באשר לטענה כי משבחרו התובעים לשוב לביתם אין הם זכאים עוד לפצוי בגין העיכוב בטיסה, העולה כדי ביטולה - הרי שלא כך עולה מלשון החוק אשר סעיף 6(א) לו קובע כדלקמן: "נוסע שהונפק לו כרטיס לטיסה שבוטלה, יהיה זכאי לקבל ממפעיל הטיסה או מהמארגן הטבות אלה:
לאחר ששמעתי העדויות בדבר הטירחה שנגרמה לתובעים לנוכח חוסר ההערכות של הנתבעת בשדה התעופה בעובדה – מחד, ובהנתן כי הנתבעת סיפקה לתובעים שירותי הסעה מנתב"ג לעובדה והתובעים שבו לביתם בשעות אחר הצהריים, אני רואה לקבוע פיצוי כולל ע"ס של 1,000 ₪, בגין רכיבי תביעה אלה, לכל תביעה.
...
לאחר ששמעתי העדויות בדבר הטרחה שנגרמה לתובעים לנוכח חוסר ההערכות של הנתבעת בשדה התעופה בעובדה – מחד, ובהינתן כי הנתבעת סיפקה לתובעים שירותי הסעה מנתב"ג לעובדה והתובעים שבו לביתם בשעות אחר הצהריים, אני רואה לקבוע פיצוי כולל ע"ס של 1,000 ₪, בגין רכיבי תביעה אלה, לכל תביעה.
התוצאה היא שהתביעות מתקבלות בחלקן כדלקמן: 45.1 הנתבעת תשלם לתובעים בתביעה 59097-05-15 - סך של 12,360 ₪ - פיצוי בגין טיסה שבוטלה, בהתאם לתוספת הראשונה לחוק וכן סך של 1,000 ₪, פיצוי בגין הטרחה וחוסר הנוחות שנגרמו להם.
45.2 הנתבעת תשלם לתובעים בתביעה 57464-05-15, סך של 14,420 ₪ - פיצוי בגין טיסה שבוטלה, בהתאם לתוספת הראשונה לחוק וכן סך של 1,000 ₪, פיצוי בגין הטרחה וחוסר הנוחות שנגרמו להם.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

לאחר דין ודברים ממושך, הוצע להם לטענתם לעלות על טיסה חלופית 8 שעות מאוחר יותר, דרך אתונה ועם המתנה ממושכת באתונה, מה שיוביל להגעה ליעד בעיכוב של למעלה מ- 24 שעות.
לאור האמור עתרו התובעים לחייב את הנתבעת להשיב להם את עלות כרטיסי הטיסה והמלון, פיצוי בגין ביטול טיסה כאמור בחוק, פיצוי בגין אובדן ימי עבודה, הוצאות נסיעה ועוגמת נפש.
השאלות המנויות במחלוקת האם זכאים התובעים לפצוי כספי מהנתבעת ? לצורך כך על בית המשפט לידון בתפקידה ואחריותה של חברת השטיח המעופף בהליך הרכישה של התובעים, ולבחון האם היתנהלות אחרת מטעם חברת השטיח היתה יכולה למנוע את האירוע נשוא התובענה? כמו כן, האם הנתבעת עשתה כטענתה כל אשר יכלה בכדי לאפשר את הטיסה לתובעים? ככל שייקבע כי דין התביעה להיתקבל וכי הנתבעת אחראית, האם השכילה הנתבעת להוכיח כי האחריות עוברת ממנה לכתפי צד ג', דהיינו, לחברת התעופה? רקע דיוני עסקינן כאמור בתביעה קטנה.
בעדותם בפני העידו התובעים בעיניין זה כלהלן: "...את התכתובת והאישורים קיבלנו דרך השטיח המעופף, כולל כרטיס טיסה, אך בסופו של דבר לא נתנו לנו לעלות על הטיסה. לא קיבלנו כסף חזרה, וגם לא פיצוי, לא הסעה, לא כל מה שנידרש לשלם בעבור ביטול טיסה....". ( עמוד 1 שורה 6 ואילך).
...
נוכח האמור לעיל, דין ההודעה לצד ג' להידחות.
סיכום: נוכח כל האמור לעיל אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובעים, סך של 7,319 ₪ הכוללים את השבת עלות החבילה, פיצוי בגין ביטול טיסה וכן הוצאות נסיעה כולל חניה, הוצאות לדוגמא בסך של 2000 ₪ וכן הוצאות משפט בסך כולל של 1000 ₪.
דין ההודעה לצד ג' להידחות ובשים לב כי המדובר בגרסה מול גרסה ולאור טיב היחסים בין הצדדים, איני עושה צו להוצאות לטובת צד ג'.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

כמו כן נטען, על יסוד הטענות בענין אופן התשלום , הסדרי המשמרות ונגזרות מכך- לזכאות לפצוי מכח סעיף 26 לחוק הגנת השכר , התשי"ח -1958 (להלן, חוק הגנת השכר) וכן לפצוי בגין היתעמרות.
גם כאשר "פיצתה" הנתבעת עובדים בגין המתנה ממושכת בשל איחורי הסעות שהיו לא תלויים בעובדים אחרים, התשלום נעשה באופן גלובאלי ולא כפצוי בגין זמן העבודה הנוסף.
...
מקבלים אנו כי הנתבעת, גם אם היתה נכונה להציע הצעות חלופיות , בסופו של דבר רק בקשה לדעת מי רוצה לעזוב ומי מבקש להמשיך.
אשר על כן, טענת הקיזוז נדחית סוף דבר תביעות התובעים ברכיבים- הפרשי שכר בגין ש"נ ונגזרותיהם ביחס להפרשי הפרשות לפיצויי פיטורין ולפנסיה, מתקבלות ביחס לסכומים כפי שנקבעו בסעיף 80 לעיל.
כמו כן תשלם הנתבעת לתובעים פיצוי מכח חוק הגנת השכר בשיעור של 600 ₪ לשנה במכפלת תקופת עבודתו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו