בנוסף, טענת הנתבעת היא להבנתי להסכמה לויתור על פיצוי בגין איחור במסירת החנות, שנעשתה בחודש ספטמבר 2014 (עיינו, תצהירו של מר חן כרמין; מעדותו עלה כי מדובר היה בהסכמה שנעשתה באותו המעמד, לבצוע העבודות ומנגד לויתור על הזכאות לפצוי בגין מכר הדירה, ראו עמ' 65 שורות 23-13 לפרוטוקול).
כמו כן, הנתבעת אינה יכולה להיבנות מעצם העובדה שבוצעו עבודות טיח וצבע בחנות כראיה לכך שהתובע ויתר על זכותו לפצוי בגין האיחור במסירה, שכן הנתבעת גם לא הוכיחה שהתובע ביקש עבודות אלו.
לעניין זה ראוי לציין, כי בסעיף 9.3 להסכם המכר הוסכם כי "מועד מסירת החזקה בחנות לידי הקונה ידחה לתקופה נוספת מטעמים שאין למוכרת שליטה עליהם". בנספח השינויים הוסכם שלהוראה זו תתוסף הוראה נוספת, שלפיה, "ובילבד שהמוכרת פעלה בשקידה ראויה להסרת המניעה היוצרת את העיכוב במסירה". כן ראוי להזכיר את הוראת סעיף 5א לחוק המכר (דירות), אשר קבע (לפני תקונה בחוק המכר (דירות) (תיקון מס' 9), התשפ"ב-2022), כי הצדדים רשאים להסכים שלא תחול חובת פיצוי, בשל איחור במסירה "שניגרם כתוצאה מנסיבות שאינן בשליטת המוכר ושהסכון להתרחשותן ולתוצאותיהן אינו מוטל עליו".
טענות הנתבעת בנושא זה הועלו בכלליות.
בנספח השינויים להסכם המכר הוסכם, כי תתוסף להסכם המכר הוראה שלפיה: "מובהר, כי דחייה בבצוע ההתחייבויות המוכרת עקב שינויים, מותנית בסיכום תקופות ביצוע השינויים, כאמור בסעיף 16.1 להלן" (סעיף 8 לנספח השינויים, המשנה את סעיף 9.2 להסכם המכר).
...
כך גם בייחוד נוכח התוצאה של פסק-דין זה.
לסיכום, על הנתבעת לשלם לתובע:
(א) סכום של 53,820 ש"ח, הנושא הפרשי ריבית והצמדה כחוק מיום 1.4.2016.
ההודעה לצד השלישי נדחית.
בנוסף, לאור תוצאת ההליך הנתבעת תשלם לתובע הוצאות משפט בגין האגרה כפי ששולמה.