בית המשפט קבע כי "מצאתי כי עפ"י הדין כפופות זכויותיהם של לפקוביץ' וחכמה במקרקעין להתחייבויות ולמגבלות שנטלו על עצמם הם וכל אחד מקודמיהם בהסכם השתוף 2012" (סעיף 27 לפסק הדין).
חכמה הגיש על פסק הדין ערעור לבית המשפט המחוזי, וטען כי בית המשפט קמא סותר את מסקנות המומחה ואינו מבוסס תשתית ראייתית, הסכם השתוף נערך בין בני המשפחה ואינו חל בין הצדדים, המערער זכאי לבטל את הסכם השתוף בכל עת, זכות השמוש שנקבעה בהסכם השתוף היא אישית ואינה עבירה, יש להעדיף את התשריט על פני הוראות מילוליות של הסכם השתוף, הסכם השתוף סותר הוראות תכניות סטאטוטוריות, בית המשפט הוראה לחכמה לחתום על תכנית שיכין המומחה בעוד שהיה עליו לדחות את התביעה (סקירת טענות חכמה בעירעור בסעיפי 14-20 לפסק הדין בעירעור).
התובע הגיש ערר על החלטת הועדה, וזה אף הצהיר בבית המשפט, במסגרת קדם המשפט, כי מטרת תביעת פירוק השתוף הנה לעצור את החלוקה המבוצעת באמצעות היתר הבניה.
לו היה פונה ומבקש להפריד בין החלקים בתת החלקה באמצעות בקשה לפרק שתוף בין הצדדים על פי פסק הדין, ניתן היה להדרש לפנות למפקח על המקרקעין על מנת לבדוק האם קיימת התכנות לבקשה לפירוק בעין.
...
מעבר לדחייה כאמור בית המשפט מצא כי שאלת תוקפו של הסכם השיתוף היא שאלה משפטית, ובדין קבע בית המשפט השלום שהמומחה חרג מסמכותו כאשר דן בשאלה זו. המערער חתם על הסכם השיתוף.
לאור כל האמור, הרי שיש לדחות את התביעה על הסף בשל מעשה בית דין, השתק שיפוטי, בשים לב לסתירות בין התביעה ונימוקיה וקשירה בין הליך פירוק השיתוף לבקשת ביטול ההסכם, לבין פסקי הדין של בית המשפט המחוזי והשלום.
לסיכום:
יש לדחות את התביעה לפירוק שיתוף בעין על הסף, בשל מעשה בית דין והשתק שיפוטי.