הקף ההכנסות מדמי השכירות לשנים 2017-2014 היה בסך 553,602 ש"ח, כאשר דומסטרוי הנפיקה חשבוניות למשכירים, דיווחה למערער על המס הגלום בתשלומים שקבלה, וניכתה את מלוא מס התשומות בגין הוצאות בהן נשאה לצורך השכרת יחידות הנכס ואחזקתן.
יצוין, בהקשר זה, כי דומסטרוי דיווחה למשיב על כלל דמי השכירות שהכניסה, וזאת למרות הוראת סעיף 31(1) לחוק מע"מ שלפיה השכרת דירות מגורים פטורה ממס.
בהמשך לאמור, בית משפט קמא דחה אף את טענת מנהל מע"מ תל אביב שלפיה המצג המתמשך שהציגה דומסטרוי בדבר היותה עוסק – ובתוך כך בקשתה לחדש את רישומה כעוסק; החשבונית העצמית שהוציאה בעת רכישת הנכס; דיווחיה התקופתיים למערער אשר כללו דיווח על עסקאותיה כחייבות במס וניכוי מס תשומות; ודוחותיה השנתיים לפקיד השומה בגדרם היא קזזה הפסדים צבורים לפי סעיף 28 לפקודת מס הכנסה [נוסח חדש] (להלן: פקודת מס הכנסה) – משתיקהּ מלטעון כי אין לסווג את פעילותה כפעילות עסקית.
כפועל יוצא של הכרעה זו, נקבע כי דומסטרוי תשיב למנהל מע"מ תל אביב את מס התשומות שניכתה, וכי היא זכאית להשבת המע"מ בגין העיסקאות שעליהן דיווחה.
סעיף זה מקנה למנהל סמכות לבטל את הרישום או לתקנו על בסיס שתי עילות: האחת, קיומו של רישום של אדם אשר "איננו נימנה עם החייבים ברשום", דהיינו אשר אינו במעמד עוסק, מלכ"ר או מוסד כספי (ראו סעיף 52(א) לחוק); והשנייה, קיומו של רישום ש"אינו כדין".
...
וכך היא קבעה בנוגע לטווח זה:
"סעיף 63, סיפא, לחוק מס ערך מוסף, מסמיך אמנם את המשיב להורות על ביטול רטרואקטיבי של הרישום, במקרים מתאימים, אך נראה לי כי השימוש בסמכות זו צריך שיעשה לעיתים רחוקות בלבד, במקרים חריגים וקיצוניים המצדיקים זאת, שכן ביטול רטרואקטיבי יש לו, מטבע הדברים, השלכות מרחיקות לכת על פעולות שנעשו לפני מועד הביטול, על ידי העוסק הרשום ועל ידי צד ג', תוך הסתמכות על הרישום הקיים. נראה לי, כי רק מקום שבו באו לידיעת המשיב עובדות מהימנות המעידות כי הרישום היה נגוע במצג שווא בדבר פעילות עתידית מתוכננת, פעילות אשר העוסק שנרשם, מלכתחילה, לא התכוון כלל לממשה או לבצעה, ראוי יהיה להפעיל את סמכות הביטול באופן רטרואקטיבי. לעומת זה, במקרים אחרים, למשל, כאשר מלכתחילה תכנן העוסק בתום לב ובאופן אמיתי פעילות עסקית מסויימת, הבאה בגדר ההגדרה שבסע' 1 לחוק מס ערך מוסף לעניין 'עוסק' ו'עסקה', אך מסיבות שונות לא יצאו הדברים אל הפועל, הלכה למעשה, כי אז אין מקום לביטול רטרואקטיבי אלא לביטול מכאן ואילך, כהוראת הרישא של סע' 63 לחוק מס ערך מוסף, ואף זאת יעשה רק לאחר שהמשיב השתכנע כי חלפה תקופה סבירה ואינדיקטיבית מאז הרישום" (שם, בפסקה 8).
הנה כי כן, ולנוכח הטעמים שפורטו לעיל, אני סבור כי עמדה זו מוצדקת.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, אציע לחבריי לקבל את הערעור, כך שפסק דינו של בית משפט קמא יבוטל, והחלטת המערער הדוחה את הבקשה להורות על ביטול רישומה של דומסטרוי כעוסק באופן רטרואקטיבי, תשוב ותעמוד על כנה.