בפסק דין שניתן בתיק בל 25630-12-09 שמידט עתיר - המוסד לביטוח לאומי (להלן:"פס"ד שמידט") קיבל ביה"ד את תביעת התובע וקבע כי הוא זכאי למענק עבודה מועדפת וזאת לאחר שקבל את טענותיו לפיהן התייצב לעבודה בהתאם לדרישת מעבידו וכי העסקת עובדים בענף (שם דובר על חקלאות) נעשית על פי תקופות כשהעובדים הנם בני קבוץ ועובדי קבלן, כן התקבלה הטענה שהעבודה משתנה בהתאם לתנאי מזג האויר כך שבתקופות מסויימות עובדים יום יום ובתקופות אחרות לא עובדים כלל.
להלן טענות ב"כ הנתבע, בתמציתיות:
סעיף 174(ב) לחוק הביטוח הלאומי קובע כי מבוטח יהיה זכאי לקבל מענק עבודה נידרשת/מועדפת "אם עבד שישה חודשים לפחות מיום שיחרורו משירות סדיר ..בעבודה מועדפת..".
בהתאם לפסיקה (עב"ל 314/99 המוסד לביטוח לאומי - מיכל גוטמן):.
כן עלה כי את התובעות, ניתן היה להעסיק, תיאורטית ובהיותן בנות, 24 משמרות בחודש (בסיום עדותו תיקן ל - 22 משמרות), אבל בגלל שהוא מעסיק הרבה מתדלקים לא יצאה אפשרות זו מן הכח אל הפועל (עמ' 10 שורות 11-16 לפרוטוקול).
...
ביה"ד קבע שם כי יש לקבל את התביעה מאחר והתובע עמד לרשות העבודה בכל עת שנדרש להתייצב, עבד כל עת שעבדו עובדי הקבלן והוכיח כי עבד באותו האופן שבו עובד רגיל היה עובד באותה תקופה.
בנקודה זו נוסיף כי מעבר לעובדה שטענת התובעות לעניין הפלייתן לעומת מתדלקים (בנים) שעבדו בתחנה, לא הוכחה, הרי שיתכן והיה מקום לטענה זו לו היו טוענות התובעות ואף מוכיחות כי עבדו, כל חודש, לפחות, 22 ימים שאז אולי היה מקום להגיע למסקנה שונה מזו אליה הגענו.
לסיכום
לנוכח כל האמור לעיל ובשים לב לטעם שמצאנו בטענות הנתבע וחרף טענות התובעות ומשהוכח כי הן לא עבדו במשרה מלאה, בהתאם לאמת המידה שנקבעה בפסיקה, הרי שלא נותר לנו אלא לדחות את תביעתן ולקבוע כי בדין נדחתה תביעתן על ידי הנתבע.