מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זכאות להסעה מיוחדת לגן ילדים

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

לגישת הנתבע, מי שהנו בעל רכב וזכאי לקיצבת ניידות מכוח הסכם הניידות, אינו זכאי בנוסף גם לקיצבה מיוחדת בגין הסעות שלא בתחבורה ציבורית (בסיכומיו חזר בו הנתבע מטענתו לפיה קצבת הניידות שוללת זכאות לקיצבה מיוחדת, בציינו שככל שהתובע יזכה בתביעתו תנתן לו אפשרות הבחירה בין השתיים).
באותה הערכה ציינה האחות המעריכה כי התובע "ניצפה הולך בעצמו...מתגורר בבית קרקע 3 מדרגות מובילות לדירה....לדבריו...מפזר את הילדים בגנים, מגיע למפעל...עושה נסיעות שליחות עבור המפעל...". עוד ציינה האחות כי אין כל שירותי עזרה וכי לעניין ניידות התובע "מתקשה בהליכה ממושכת ו/או בעליה במדריגות" אך סיווגה את רמת החומרה תחת הגדרת "סיוע קל". לגבי שליטה על סוגרים ציינה המעריכה כי "לדבריו שולט על השתן...". בעיניין האחרון נאמר כי בתצהירו, התובע הצהיר שהוא מחויב רפואית לשתות כמות גדולה של נוזלים ועל כן הוא נזקק להתפנות כל זמן קצר, כך שאינו יכול להיקלע לצורך דחוף שכזה במהלך נסיעה בתחבורה ציבורית.
...
נציין כבר כעת, בקצרה, שלא שוכנענו כי בענייננו נפל פגם בהתנהלות הנתבע המצדיק את קבלת התביעה.
סיכום לאור כל האמור לעיל, מאחר שהתובע נוהג בעצמו ברכב ומאחר שלא שוכנענו כי התובע זקוק להסעה מיוחדת הרי שהוא אינו עומד בתנאי תקנה 10.
על כן, אנו דוחים את התביעה.

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2013 בעליון נפסק כדקלמן:

בעתירה ביקשה המערערת, באמצעות הוריה, שהם האפוטרופוסים עליה, כי ייקבע שהיא זכאית ללמוד בשנת הלימודים 2013-2012 בגן בפתח-תקווה, וכי היא זכאית למימון הסעתה לשם וללווי מבוגר לפי חוק הסעה בטיחותית לילדים ולפעוטות עם מוגבלות, התשנ"ד-1994 (להלן – חוק הסעה בטיחותית).
עם זאת, בתקנה 1(ב) לאותן תקנות נקבע כי הזכות להסעה כאמור, תהיה "רק למוסד החינוך שאליו שובץ הילד הנכה כדין לפי חוק לימוד חובה, תש"ט-1949, חוק חינוך ממלכתי, תשי"ג-1953 או חוק החינוך המיוחד". לאור הוראות אלה, ובהיתחשב במסקנה שלעיל בעיניין החלטת צוות השיבוץ, אין לקבוע כי למערערת הייתה בעבר וישנה בהווה זכות להסעה כאמור בהוראות הנ"ל, למסגרת חינוכית אחרת מהמסגרת אליה שובצה על-ידי צוות השיבוץ.
...
החלטתו של צוות השיבוץ נבחנה, כאמור, על-ידי בית המשפט לענינים מינהליים, שקבע, כי ההחלטה סבירה ואין מקום להתערב בה. אף אנו סבורים, כי בהתחשב בהוראות הדין שתוארו לעיל, לא ניתן לקבוע כי החלטת צוות השיבוץ בעניינה של המערערת נגועה בפגם המצדיק התערבות שיפוטית.
עם זאת, בתקנה 1(ב) לאותן תקנות נקבע כי הזכות להסעה כאמור, תהיה "רק למוסד החינוך שאליו שובץ הילד הנכה כדין לפי חוק לימוד חובה, תש"ט-1949, חוק חינוך ממלכתי, תשי"ג-1953 או חוק החינוך המיוחד". לאור הוראות אלה, ובהתחשב במסקנה שלעיל בעניין החלטת צוות השיבוץ, אין לקבוע כי למערערת הייתה בעבר וישנה בהווה זכות להסעה כאמור בהוראות הנ"ל, למסגרת חינוכית אחרת מהמסגרת אליה שובצה על-ידי צוות השיבוץ.
הגם שהכרעתנו שונה מרצונם של הורי המערערת אנו מקווים להבנתם, ותקוותנו היא שהמערערת תמצא דרכה בגן באום אל פאחם ותצליח בו. אשר על כן, הערעור נדחה.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

ביחס לטענות העותר בדבר הצורך להכין תב"ע נפרדת לגן ילדים – רק לאחר ביצוע מדידה מדויקת שתיקבע את שטח המקרקעין, תוכל הועדה המקומית להחליט האם בכלל היא נידרשת להכין תב"ע נפרדת ולחילופין, הכנת תשריט חלוקה שאינו מחייב הכנת תב"ע. בהתאם לטבלת ההגבלה והוראות לאזורים בתב"ע רצ/6/1ב, בשב"צ שגודלו בין 1000-400 מ"ר, מוקנות זכויות בנייה מכוח התב"ע עצמה, ללא צורך בהכנת תכנית נוספת.
ממילא, מאחר ומדובר בגני ילדים לחינוך מיוחד, שכל תלמידיו מגיעים בהסעות מאורגנות, יש להקצות מקום חניה אחד לכל כיתת גן ולכן, לא צפויה כל בעית חניה ועומסי תנועה במקום.
...
לאור כל האמור לעיל, ממילא איני נדרש לדון בטענות הוועדה המקומית, ביחס לתקיפה עקיפה של החלטת הוועדה המחוזית, השתק ומניעות, שיהוי, אי מיצוי הליכים ומשמעות החתימה על כתב ויתור ושיפוי.
סוף דבר לאור האמור לעיל, דין העתירה להידחות.
העותר ישלם למשיבות הוצאות ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 9,000 ₪.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

(ב)  בקביעת גן הילדים לפי תקנת משנה (א) תתן רשות חינוך מקומית, במידת האפשר, זכות בכורה להיתקבל לגן ילדים מסויים לילד הגר בקירבת הגן" (ההדגשה הוספה – א' י').
לצד דחיית הטענה לאי-חוקיות, אין להתערב בעמדת הרשות גם לגופה מטעמי חוסר סבירות אף שנימצא כי הערייה פועלת בהתאם לדין ביישמה את "עקרון הקרבה", לטענת העותרים, בנסיבותיו המיוחדות של העניין, על הערייה לנהוג בהתאם להוראות תקנה 7(ב) לתקנות הרישום, ולפתוח איזורי רישום למוסדות חינוך מרוחקים מבתי התלמידים, בכפוף לאירגון הסעות.
כבר אוזכרו רכיבי סיבסוד ולו חלקי שיכול ואינם תלויים בהגדרת זכאות זו או אחרת דוקא, הוראות דין המאפשרות מימון הסעות לבתי ספר מרוחקים ולמותר להזכיר כי לעיתים, יכול וזכות להסעה תהווה: "...חלק מהגרעין הקשה של הזכות של הילד לקבל חינוך" (ראו י' רבין ות' שאנן "הסמכות העניינית בעתירות בעינייני חינוך: בית המשפט המינהלי, בג"ץ ומה שביניהם" הפרקליט מט (תשס"ז-תשס"ח)).
...
סבורני כי המתווה שגובש ביחס לבקשות העברה פרטניות, הגם שלא יצא אל הפועל, הוא הדרך הנכונה בה על הצדדים לצעוד, שכן התייחסות כוללנית לעותרים איננה במקומה.
סבורני כי התייחסות לכל מבקשי המקלט כמכלול ובאופן גורף, עלולה ליצור טעם מסוים לפגם באינדיבידואליות המאפיינת כל אדם באשר הוא.
סוף דבר ביתרת הטענות לא מצאתי ממש ולאור המקובץ, העתירה נדחית כפי מתכונתה ומבלי שיהא בפסק דין זה כדי לקבע מסמרות ביחס לבקשת העברה ספציפית זו או אחרת.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 1998 בעליון נפסק כדקלמן:

דא עקא, שמתגובת המשיבה הראשונה, יודעים אנו שעל פי הנחיות משרד החינוך אין בנו של העותר זכאי להסעה כזו, ובפועל אין המשיבה הראשונה מתוקצבת על ידי משרד החינוך להסעה כזו.
המדובר בהסעה מיוחדת של בן העותר, באשר מישפחת העותר מתגוררת כיום לבדה בנורית.
רשמנו בפנינו את הצהרת בא כוח המשיב הראשון, שאם יובא בנו של העותר לרכוז ממנו קיימות הסעות של המשיבה הראשונה וייקח אותו בחזרה לביתו מריכוז כזה, לא תתנגד המשיבה הראשונה להסיע את העותר מריכוז כזה אל גן הילדים ומגן הילדים אל הרכוז.
...
על סמך כל האמור לעיל, נדחית העתירה על שני חלקיה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו