הוא הוסיף, כי "... אני אומר שאם מדובר אכן בתייר אמיתי מדינת ישראל לא תבקש מיסי ייבוא אך אנחנו טוענים כי מדובר כאן בייבוא... השאלה אם היה כאן ייבוא טובין לישראל כעמדת רשויות המס או שיש כאן רק תיירות טהורה, כעמדת חבריי, זו שאלה עובדתית שתתברר בתיק העקרי ולאחר שהם יגישו את מה שדרשנו" (עמ' 13, שורות 13 - 18 לפרוטוקול).
התובעת טענה, כי דרישת הנתבעת לתשלום מס קניה על בסיס צו תעריף המכס והפטורים ומס קניה על טובין (תיקון מס' 28), התשע"ג - 2018 (העלאת מס הקניה על מוצרי יוקרה) היא בלתי חוקית, שכן הצוו פקע ואישור תוקפו בדיעבד על ידי הכנסת ה - 19 לא נעשה במועד הקבוע בסעיף 2 לחוק מסי מכס (שינוי תעריף) התש"ט - 1949.
הנתבעת הרחיבה בטיעוניה לעניין מועד החיוב במס (פדיית הטובין מפיקוח המכס), האפשרויות העומדות בפני מי שחולק על עצם חיובו (להבדיל מטעות בסווג לדוגמה), שהן בעיקרן תשלום המס תחת מחאה והגשת תובענה להשבתו, לפי סעיף 154 לפקודת המכס, והחובה להגיש רשימון יבוא כדי לשחרר את הטובין מפיקוח המכס.
במידה וועדת הכספים מחליטה שלא לאשר את הצוו, או מחליטה לבטלו, יפקע תוקפו (ראו: בג"צ 1827/91 היתאחדות התעשיינים בישראל נ' שר האוצר, פ"ד מו(4) 368; ע"א 708/00 שר האוצר נ' ט.ל.ש. טבק יבוא שיווק והפצה בע"מ..
אלא שבכל פעם העלתה הנתבעת טענה או דרישה חדשה, שהצריכה מסמכים נוספים, וחוזר חלילה.
פרט 7.1000 קובע, כי תייר זכאי לפטור על הטובין שהביא עמו לארץ, המנויים בהמשך שם.
פרט משנה 1040/0 מיפרט חלק מאותם טובין - "גרור למגורים, סירה (מותנה) גובה המכס רשאי לידרוש מהנכנס ערובות שהחפצים יוצאו עם תום תוקפו של הרישיון לישיבת מעבר או לישיבת ביקור או עם צאתו מישראל, הכל לפי התאריך המוקדם יותר, או שישולם סכום המכס והמס שהגיע בעדם בעת היבוא, במקרה שגובה המכס ירשה את השארתם בארץ".
נמצא, איפוא, כי תייר זכאי לפטור על יכטה המובאת לביקור בישראל על פי פרט 7.1040/0, בתנאים המפורטים בפרט הנ"ל.
התובעת טענה, כי היא עומדת בדרישות פרט 7 לפטור, שהרי מדובר בחברה זרה בבעלות אזרחית זרה, ומכאן - תיירת.
...
דין טענותיה של התובעת במישור זה להידחות, בהעדר בסיס ראייתי להוכחתן.
סיכומו של דבר, אני מקבל את התובענה ומורה על ביטול החבות במיסי הייבוא שהושתו על התובעת עקב הכנסת הספינה BABA JOY לתחומי מדינת ישראל.
אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת את הוצאות המשפט בסך של 25,000 ₪.