מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זכאות לדרגת נכות בגין טנטון ללא הפחתת שמיעה

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

לעניין זה מפנה התובע לסעיף 72(4)(2) לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגע בעבודה), התשט"ז-1956, אשר קובעת 10% נכות בגין "חבלה אקוסטית (עם עקומת שמיעה אופיינית) עם רעש תמידי באוזניים בלי הפחתת שמיעה בתדירויות הדיבור". התובע טוען שבנסיבות אלה, אין בסיס לדרישת הנתבע כי הירידה בשמיעה תהיה בתדירויות הדיבור דוקא, ומתקיימים כל התנאים שבסעיפים קטנים (א) ו-(ב) של סעיף 84א לחוק.
הדברים נאמרו לא רק בהתייחס לקביעת קיומה של ירידה בשמיעה לפי סעיף 34א(א) לחוק, אלא גם לגבי הליכים שבהם נקבעו על ידי בתי הדין האיזוריים, כי דרישה זו אינה מתייחסת לתביעה להכרה בטינטון לפי סעיף 84א(ב) לחוק, שלגביה די בהוכחת ירידה בשמיעה בתדירויות הגבוהות (כך בפסק דינו של בית הדין האיזורי לעבודה בבאר-שבע בעיניינו של מר אריה ארגמני, כמפורט בסעיף 4(ד) לחוות דעתו של כב' הנשיא אדלר).
סוף דבר התביעה נדחית זכות ערעור לבית הדין הארצי לעבודה תוך 30 ימים.
...
בנסיבות אלה, מקובלת על בית הדין עמדת הנתבע כי לא מתקיימת דרישת הרישא של סעיף 84א(ב), לפיה לצורך הכרה בטנטון כפגיעה עקב חשיפה לרעש, כי "התקיים האמור בסעיף קטן (א)". אשר על כן דין התביעה להידחות.
סוף דבר התביעה נדחית זכות ערעור לבית הדין הארצי לעבודה תוך 30 ימים.

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2020 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

באשר לטינטון, הרחיבה הועדה בדבריה, והם מובאים להלן: "לגבי הטינטון, הוועדה הנוכחית גם כמו ועדת הערר שלפניה היו מודעים לעובדה שפקיד התביעות הכיר בתלונת הטינטון. אחרת ברור שנושא הטינטון לא היה עולה לדיון. עם זאת לאור ניסיון הוועדה עם עבודת פקיד התביעות, הוועדה שומרת לעצמה את הזכות לקבוע אם הטינטון שהוכר הוא טינטון זמני או תמידי שבגינו מגיעה הנכות.
המבקש מכיר בכך שהועדה אינה מוסמכת לבטל את הכרת פקיד התביעות, אלא שבעניינינו, הועדה לא שללה את עצם החשיפה של המשיב לרעש מזיק בהקשר לפגיעה בשמיעה, ולאחר שבחנה את תוצאות הבדיקות שנערכו למשיב וכן על יסוד בדיקתה את המשיב, הגיעה למסקנה וקבעה כי "שיעור נכותו הרפואית בגין הטינטון שניגרם בשל רעש מזיק – הוא הפגיעה שהוכרה – הנו 0%". פקיד התביעות מבסס את החלטתו על הרישומים הרפואיים של המבוטח ואינו עורך לו בדיקה רפואית כפי שהועדה מבצעת, ולכן היא זו שהוסמכה בחוק לקבוע האם הליקוי שאושר על ידי פקיד התביעות מזכה בנכות, ומה שיעורה.
פריט הליקוי הרלבנטי לטינטון, פריט 72(4)(ד)(2) שבתוספת לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגע בעבודה), התשט"ז-1956 (להלן – התקנות), קובע שהזכאות לאחוזי נכות בגין טינטון היא במקרה של רעש תמידי באוזניים, ומשהמשיב אינו עומד בתנאי זה, אין הוא זכאי לקביעת נכות כלשהיא בעיניינו.
מכאן, כי הועדה יכולה להפחית את הנכות בגין טינטון רק אם היא יכולה להצביע על גורמים אחרים לטינטון מעבר לחשיפה לרעש בעבודה ועל תרומתם היחסית.
...
הכרעה לאחר שבחנו את טענות הצדדים החלטנו לדחות את הבקשה למתן רשות ערעור, שכן התוצאה המשפטית אליה הגיע בית הדין האזורי בדין יסודה.
וכך נאמר: "לאחר ששקלנו בדבר הגענו לכלל החלטה כי דין בקשת המוסד להידחות גם כן. צדק בית הדין האזורי בקביעתו כי בבסיס ההכרה שהכיר המוסד לביטוח לאומי בטנטון
אולם, בנסיבות מקרה זה – ונוכח חלוקת הסמכויות בין הוועדה לבין פקיד התביעות – אין מנוס מהתוצאה המשפטית אליה הגענו.
סוף דבר – הערעור נדחה.

בהליך ערעור על ועדה (ע"ו) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בחוות דעת מייעצת למשיב מיום 9.12.2018 קבע כי "ערכי השמיעה בתחום תדרי הדיבור ותדרי KHZ 3 אינם עומדים בתנאי הסף להמלצת נכות בגין שמיעה וטינטון". בהתייחס לחוות דעתו של ד"ר סיגל מטעם המערער הוסיף וציין כי בנגוד לעמדתו של האחרון אין ב"פגיעה בתדרי KHZ 3-4" לעמוד בתנאי הסף להענקת נכות בגין ליקוי שמיעה וטנטון כאחד (ציטוט מתיקו הרפואי של המערער אצל המשיב – מוצג 6 למוצגי המשיב).
" מלשון נוסח התקנה הקודם עולה, ללא ספק, שמי שסבל מטנטון ("רעש תמידי באוזניים"), בלי שסבל מליקוי בתדרי הדיבור ("בלי הפחתת שמיעה בתדירויות הדיבור"), היה זכאי לדרגת נכות של 10%.
...
10.1 אין בידי לקבל את טענת המערער לפיה תיקון התקנה בשנת 1995 נועד להטיב עם הנכה ואך מטעם זה אין לקבוע כ"תנאי מקדים" לחלות התקנה קיומו של ליקוי בתחום הדיבור, תנאי אשר לא נדרש בתקנה 72(4)(ד) לתקנות טרם התיקון.
מאחר שהמערער סובל מליקוי באוזנו השמאלית בתחום הצלילים הגבוהים של 4000 הרץ וירידת השמיעה שלו הינה למעלה מ-25 דציבלים, הוא עונה בכך לתנאי תקנה 72(ג), ולכן אני סבור שדין הערעור להתקבל.
כן מקובלת עלי עמדת השופט אטדגי לפיה הדרישה "בתחום צלילים גבוהים 3,000 ו-4,000 הרץ" מבטאת מתחם, מנעד, שגבולותיו בין 3000 הרץ לבין 4000 הרץ, לאו דווקא לדרישה דווקנית מצטברת של תדר 3000 הרץ ו- 4000 הרץ, במובחן מאלו שבמרווח, ובהלימה למתחם סעיף 72.
יהודית שבח, שופטת, סג"נ התוצאה בדעת רוב של השופטת שבח והשופט אטדגי, וכנגד דעתה החולקת של השופטת יעקובוביץ – הערעור מתקבל, באופן שנקבע כי הליקוי באוזנו השמאלית של המערער מכניסו לגדרי סעיף 72.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

" כעולה מדברי ב"כ המערער לפרוטוקול, ועדת הערר הופנתה לפריט ליקוי 72 (4) (ד)(III) שבתוספות הראשונה לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה) התשט"ז – 1956 הקובע כדלקמן: חבלה אקוסטית (עם עקומת שמיעה אופיינית) (I) ללא רעש ובלי הפחתת השמיעה בתדירויות הדיבור 0% (II) עם רעש תמידי באוזניים בלי הפחתת שמיעה בתדירויות הדיבור 10% (III) כשקיימת הפחתת שמיעה בתדירויות הדיבור, יש להוסיף את אחוזי הנכות שנקבעו לליקוי השמיעה בהתאם לתקנה 12 לתקנות אלו.
זכותו של כל מבוטח לפנות בבקשה לצרוף נכויות, בהתאם לתקנה 12.
מעיון בפרוטוקול לא מצאתי כי ועדת הערר ערכה דיון בשאלת תחולת הוראות פריט ליקוי 72(4)(ד)(III) בעיניינו של המערער, זאת אף שנקבע בו במפורש כי כאשר קיימת הפחתת שמיעה בתדירויות הדיבור יש להוסיף את אחוזי הנכות שנקבעו לליקוי שמיעה, לאחוזי הנכות שנקבעו בגין טינטון.
...
לאחר שהערר נדחה הגיש ערעור לבית הדין, במסגרתו הוסכם ביום 19.6.2020 כי עניינו יוחזר לוועדת הערר באותו הרכב (ב"ל 24452-12-19).
לאחר שעיינתי במסמכים שבתיק ושקלתי את טענות הצדדים הגעתי לכלל מסקנה, כי דין הערעור להתקבל וזאת מהטעמים שאפרט להלן.
סוף דבר הערעור מתקבל.

בהליך ערעור על פי חוק (על"ח) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 29.12.20 נבדק המערער ע"י יועץ לועדה, מומחה אא"ג. היועץ קיבל את הערר בנוגע לליקוי שמיעה וקבע למערער נכות בשיעור 20% בגין ליקוי שמיעה, לפי פריט ליקוי 72(1)(ז)(5), מיום 29.6.2020 (בדרג ראשון נקבעה נכות בשיעור 15%).
הועדה אימצה את המלצות היועצים הרפואיים בתחום באורולוגיה, הכירורגיה ואא"ג. הועדה עצרה את הדיון על מנת ליידע את המערער על כוונתה להפחית את אחוזי הנכות שנקבעו בגין טינטון.
עיון בהחלטת הועדה מעלה, כי בסעיף 9 לפרוטוקול מיום 27.7.21, ציינה הועדה, כי עיינה בדו"ח משרד האוצר-הרשות לזכויות ניצולי השואה, אשר הכירה בנכות בשיעור 40% לפי סעיף ליקוי 34(ב)(4)-(5) מיום 1.5.19.
(ג) בתחום אא"ג – הועדה באמצעות היועץ הרפואי מומחה אא"ג תסביר מדוע לדעתה המערער סובל מטינטון לא תמידי ותנמק ביתר פירוט מדוע יש מקום להפחית את הנכות שנקבעה למערער בועדה מדרג ראשון בגין טינטון קבוע.
...
דין הטענה להידחות.
סוף דבר הערעור מתקבל בחלקו.
המשיבה תשלם למערער שכר טרחת עו"ד בסך 2,500 ש"ח, ובתוך 30 ימים מהיום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו