נסיבות סיום העסקת התובע, וזכאותו לפצויי פיטורים
לטענת התובע, הנתבעת הייתה מי שיזמה את סיום יחסי העבודה עמו, וזאת לאור העובדה שלא סיפקה לו עבודה בהקף השעות המבוקש, על אף פניותיו החוזרות ונישנות אליה בעיניין זה. כך, לדוגמה, מפנה התובע לדו"חות הנוכחות ותלושי השכר שהונפקו לו בגין החודשים 3/15 ו- 4/15, מהם ניתן ללמוד כי הקף השעות באותם החודשים היה זעום- בודאי ביחס לשעות העבודה שלו במהלך שנת 2014 והשנים שקדמו לה. התובע עוד מפנה לשורה של מכתבים ששלח לנתבעת במהלך החודשים 1/15 ו- 5/15 כמו גם שיחה בעל-פה שקיים עם אפרגן ב-1.2.15 (להלן- שיחת 1.2.15) (תקליטור שעליו הוקלטה שיחת 1.2.15 הוגש על ידי התובע ביום 8.11.16)- במסגרתם הלין על צימצום הקף המשרה שלו, ודרש לקבל שעות עבודה נוספות, ולחילופין- מכתב פיטורים מהנתבעת.
אנו דוחים את התביעה ברכיב זה. כאמור, התובע טוען כי קיבל דמי אבטלה בחודש 6/15 בשיעור נמוך במיוחד, אולם לא הסביר מדוע הוא סבור שעל הנתבעת לשאת בתשלום בגין רכיב זה, וכיצד הגיע לסכום הנ"ל. אופן חישוב הזכאות לדמי אבטלה וגובהם מוסדר במסגרת חוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה- 1995.
העובדה כי מפאת צימצום בהקף משרתו של התובע הוא הישתכר סכומים הנופלים מאלו שהרויח בעת שהגיש את התביעה למוסד לביטוח לאומי, אינה מלמדת כי הנתבעת חבה לתובע כספים כלשהם.
...
אנו דוחים את טענת הנתבעת, ומורים כי אין לקזז מהסך שנפסק לטובת התובע כל תשלום בגין רכיב הודעה מוקדמת.
אנו קובעים, אפוא, כי אין בפנינו תביעה לפיצוי על הפרשות בחסר לקופת גמל.
כאמור, לאחר שמילאה הנתבעת את הנדרש ממנה במהלך דיון 25.10.16- היינו, סיפקה בידיו של התובע את המבוקש ממנה על מנת שהתובע יוכל למשוך את הכספים שנצברו על שמו בחברת "כלל", אנו קובעים כי אין מחלוקת הדורשת הכרעה.