ואולם, נקבע כי העותר זכאי לקבלת סיוע בשכר דירה בסך 740 ₪ לחודש (להלן: "ההחלטה").
סעיף 1א לחוק קובע כי: "בקשה לקביעת זכאות לדיור צבורי תוגש למשרד הבינוי והשיכון; משרד הבינוי והשיכון יודיע למבקש, בתוך 30 ימים ממועד הגשת הבקשה, אם הוא עמד בכללים ועל הדרכים להשיג או לערער על ההחלטה בעיניינו".
ס' 1 לחוק מגדיר את המונח "הכללים": "כללי משרד הבינוי והשיכון לעניין זכאות לדיור הצבורי".
המשיבה הפניתה להוראת הנוהל בעיניין הקצאת דירות בשכירות בדיור הצבורי (נוהל מס' 08/05); סעיף 5.1 לנוהל קובע ארבעה תנאים לזכאות הרגילה לדיור צבורי: המבקש הוא חסר דירה (ס' 2.3 לנוהל); המבקש הורה לשלושה ילדים לפחות; המבקש ממצה כושר הישתכרות בהתאם להגדרה המפורטת בסעיף 2.12 לנוהל; המבקש מקבל קצבת הבטחת הכנסה.
סבורני כי העובדה שהוכרה לעותר זכאות חריגה בשנת 2018, אינה מקימה לו בנסיבות המקרה "זכאות נמשכת" מכוח אינטרס ההסתמכות, וזאת לנוכח הקביעה המפורשת בהחלטת הועדה הציבורית משנת 2018, לפיה: "במידה ותהיו מעוניינים לחדש את זכאותכם בתום תקופת הזכאות, עליכם לפנות ולהגיש את הבקשה מחדש באמצעות אחת החברות המספקות שירותי שכר דירה הקרובה לאיזור מגוריכם". דברים אלה, שצוינו בהחלטת הועדה, מעוגנים גם בנוהל (סעיף 5.8 לנוהל, שכותרתו "תוקף הזכאות").
...
סבורני כי העובדה שהוכרה לעותר זכאות חריגה בשנת 2018, אינה מקימה לו בנסיבות המקרה "זכאות נמשכת" מכוח אינטרס ההסתמכות, וזאת לנוכח הקביעה המפורשת בהחלטת הוועדה הציבורית משנת 2018, לפיה: "במידה ותהיו מעוניינים לחדש את זכאותכם בתום תקופת הזכאות, עליכם לפנות ולהגיש את הבקשה מחדש באמצעות אחת החברות המספקות שירותי שכר דירה הקרובה לאזור מגוריכם". דברים אלה, שצוינו בהחלטת הוועדה, מעוגנים גם בנוהל (סעיף 5.8 לנוהל, שכותרתו "תוקף הזכאות").
העותר אומנם הורה יחיד, אב לשני ילדים קטינים בריאים, בעל פוטנציאל השתכרות מוכח וראוי, שמצליח להשתכר בשכר ראוי שיכול להגיע מעל ל-15,000 ₪; בנוסף, המשפחה זכאית לקצבת שארים בסך של 1,776 ₪, וסיוע בשכר דירה בסך 740 ש"ח. בהינתן מכלול נתונים אלו, סבורני כי החלטת הוועדה העליונה סבירה, וודאי אינה מצדיקה את התערבותו של בית המשפט.
סוף דבר, העתירה נדחית.