הגדרת ה"דייר הממשיך" שונתה והוקשחה, ואף דייר ממשיך חייב לפנות את הדירה הציבורית לאחר 9 חודשים מעת פטירת הזכאי, אלא אם הוא עצמו זכאי לדיור צבורי, וגם במקרה זה הוא יהיה זכאי לזכויות דיור אחרות בהתאם למצבו, ועליו לפנות את הדירה ולעבור לדירה התואמת את זכויותיו.
רע"א 3798/07 זריהן נ' עמידר (12.5.08) שם נקבע, שגם בהנחה שהמערער זכאי היה להתגורר בדירה ערב כניסתו למאסר הרי נוכח מאסרו (הממושך) של המערער רשאית הייתה עמידר לבטל את חוזה השכירות, ולמעשה, אף אין לראותו כמחזיק בדירה נוכח שהייתו הממושכת במאסר.
עתה יש להשיב לשאלה, האם עקב מעשיה של המערערת, ששינתה את כתובתה במירשם האוכלוסין ביום 23.10.2008 (לפי תמצית הרישום שצורפה לכתב ההגנה), בהיותה כבת 22 בסמוך לאחר שיחרורה משירותה הצבאי, על מנת שאִימהּ המנוחה תוכל להמשיך להנות משעור מופחת של שכר הדירה, מאבדת היא את זכאותה כדיירת ממשיכה לפי החוק, כפי שקבע בית משפט קמא?
אין מחלוקת על כך שהמערערת, שהייתה בשנת 2008 כבת 22, בסמוך לאחר שרותה הצבאי (סעיף 14 בתצהיר עדותה הראשית של המערערת), שתפה פעולה עם אִימהּ ושינתה בלישכת מירשם האוכלוסין את מען מקום מגוריה לכתובת של דודה העד יוסף ארביב (ובפברואר 2011 החזירה את הכתובת הרשומה לכתובת הדירה בה התגוררה, משהונפקה לה תעודת זהות חדשה (עמ' 6 סיפא לפרוט')).
...
לא נעלם מעינינו שבית משפט קמא לא קבע זאת כממצא עובדתי בפסק דינו, אך לטעמנו, עולים הדברים מתוך התשתית שהונחה בפני בית משפט קמא.
בנסיבות אלה, כשמי מנציגי עמידר הנחה את האֵם המנוחה לפעול כפי שפעלה עקב מצוקתה הכלכלית הקשה, אין מקום לאפשר כיום למשיבה-עמידר להיבנות מהתנהלות זו ולהביא בכך לכדי שלילת זכאותה של המערערת להמשיך ולהתגורר בדירה נשוא הדיון מכוח סעיף 3 של חוק זכויות הדייר בדיור הציבורי כנוסחו טרם התיקון, משמע, כנוסחו במועד הרלוונטי לתובענה זו.
על יסוד כל האמור לעיל, אנו מקבלים את הערעור ומורים על דחיית תביעתה של המשיבה-עמידר.
אנו מחייבים את המשיבה לשלם למערערת שכר טרחת עורך דין בגין הליך הערעור בלבד (בשים לב לכך, שבבית משפט קמא הייתה מיוצגת המערערת באמצעות הלשכה לסיוע משפטי) בסכום כולל של 8,000 ₪ (כולל מע"מ).