מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זכאות לגמלת שמירת הריון במהלך הריון שלישי

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

החומר מהמרכז הרפואי וולפסון מתייחס להריונה השני של האשה שהסתיים בהפלה מוקדמת ב- 1/2016 ולהריונה השלישי של האשה בו דווחו ארועי דמם בטרימסטר הראשון להריון שטופלו שמרנית ופסקו ספונטנית, כאשר ההריון נמשך והסתיים בלידה נרתיקית ספונטנית במועד.
סעיף 58 (1) לחוק הביטוח הלאומי קובע כי אשה בהריון זכאית לגימלת שמירת היריון אם היא נאלצה להיעדר מעבודתה בזמן ההיריון עקב סיכון רפואי לה או לעוברה הנובעת מההיריון.
...
הכרעה לאחר שעיינו בחוות דעתו של המומחה, בחוות דעתו המשלימה ובתשובותיו לשאלות ההבהרה ובחנו את טענות הצדדים, באנו לכלל מסקנה כי דין התביעה להידחות.
אף אם נקבל כי סובייקטיבית אכן התובעת הפסיקה לעבוד מסיבות אלו, יש לדחות את התביעה שכן סעיף 58 (1) קובע מבחן אובייקטיבי להכרה בשמירת הריון ובמבחן זה, התובעת לא עמדה.
על בסיס חוות דעתו של המומחה שוכנענו כי לא היה סיכון רפואי לתובעת או לעוברה.
התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בהמשך השיב המומחה הראשון לשאלות ההבהרה שנשאל, באופן הבא: האם נכון כי השינויים הפיזיולוגיים הנגרמים על ידי ההיריון, המפורטים בתשובה לשאלה 1.1 בתשובותיך מיום 14.6.2020 לשאלות ההבהרה (הכוונה לשאלה 12.1 לעיל – ק.כ), גורמים במהלך ההיריון לכאבי גב או להגברתם"? "עובדה נכונה". "האם נכון כי ההחמרה מצב של פיברומיאלגיה משמעה החמרה של כאב"? "במצב של פיברומיאלגיה עוצמת הכאב אינה משתנה. הביטוי של המחלה היא שהפרט החולה חש בעוצמת כאב גדולה יותר (עצם תחושת הכאב מוגברת ע"י חולה פיברומיאלגיה אינו מסכן את בריאות האשה אולם יכול לשנות את יכולת תיפקודה)". "אם בהתאם לתשובותיך מיום 9.2.2020 הפיברומיאלגיה לא נגרמה מההיריון, אזי נכון לומר כי גם החמרה בכאב אינה פוגעת בבריאות העובר ואינה מסכנת אותו, ואינה מסכנת את בריאות היולדת"? "עובדות נכונות (ראה סיכום המקרה מיסמך נוכחי)". "האם נכון כי כאבי גב או החמרה בכאבי גב בשל השינויים הפיזיולוגיים הנגרמים בהיריון או כהחמרה של פיברומיאלגיה (החמרה בתחום הכאב), אינם מהוים סיכון לבריאות התובעת וכן לא סיכון לבריאות העובר כדרישת סעיף 58 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משלב], התשנ"ה-1995"? "פורט היטב בשאלות הבהרה קודמות (ראה סכום המקרה - מיסמך נוכחי הסיכום לבית המשפט)". "בתשובותיך לשאלות ההבהרה מיום 21.6.2020 ציינת כי התובעת זכאית לגימלת שמירת היריון בשליש השלישי להיריון, בין היתר, בהתאם לספרות הרפואית. אנא הפנה לספרות הרפואית המעידה על החמרה בכאבים בשליש השלישי של ההיריון". "עובדה נכונה. כפי שהוסבר על ידי בחוות הדעת ותשובות לשאלות הבהרה.
...
אי לכך, לא מצאנו עילה שלא לאמץ את חוות דעת המומחה.
אי לכך, מצאנו שאין להעדיף את חוות הדעת של המומחה השלישי על פני חוות הדעת הקודמות של שני המומחים, אשר עומדות בתנאי הפסיקה והחוק.
סוף דבר התביעה מתקבלת.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כאב גב בהריון שכיח בעיקר בשליש השלישי להריון.
על התובעת היה להוכיח חמישה תנאים מצטברים על מנת לבסס את זכאותה לגימלת שמירת הריון : קיומו של מצב רפואי; המצב הרפואי האמור נובע מההריון; סיכון לה או לעוברה עקב המצב הרפואי; צורך בהפסקת עבודה עקב הסיכון האמור; 30 יום רציפים לפחות של הפסקת עבודה בשל צורך זה. הנתבע טען כי המומחה אישר את קיומו של המצב הרפואי בשל הריונה של התובעת, אך ששלל את הסיכון לה ו/או לעוברה עקב המצב הרפואי ושלל את הצורך בהפסקת עבודה בתקופה לפני הלידה וכתוצאה מכך, נשלל גם התנאי בדבר הצורך להפסיק את עבודתה של התובעת למשך 30 ימים רציפים.
...
תמצית טענות הצדדים טענות התובעת התובעת טענה כי יש לקבל את תביעתה תוך התעלמות מחוות הדעת של מומחה אשר בחוות דעתו הראשונה (12.04.2021) התעלם המסמכים הרפואיים אשר עמדו בפניו ובהמשך נותר כבול בדעתו, חרף שאלות ההבהרה של התובעת והפנייה אל המסמכים הרפואיים.
התובעת טענה כי המסקנה אליה הגיע המומחה אשר בחן את המצב בדיעבד, מנוגדת לעקרונות אשר נפסקו בפסיקה, ביחס לחזקה, הניתנת לסתירה, לגבי תקינות המסמכים הרפואיים אשר נמסרו בזמן אמת שעה שהתרשמותם של הרופאים המטפלים של התובעת היתה חד משמעית לגבי הצורך בשמירת הריון.
לסיכום –לבית הדין ככלל אין את הידע הרפואי ולשם כך הוא ממנה מומחה רפואי על מנת שיחווה דעתו בעניין שבפניו.
בנסיבות אלו מצאנו לקבל את חוות הדעת של המומחה מטעם בית הדין.
סוף דבר – התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

האם התובעת זכאית לתשלום גמלת שמירת הריון במועדים שבין 12.4.2021 לבין 15.7.2021 בשל הקאות מרובות אשר הביאו אותה לחוסר תיפקוד מוחלט כטענתה? זוהי השאלה הדרושה הכרעה בהליך זה. ביום 23.3.2022 הגישה התובעת תביעתה כנגד החלטת פקיד התביעות לדחות את תביעתה לגימלת שמירת הריון במועדים המפורטים לעיל.
תשובת המומחה: "ב. העובדה ששני הריונותיה הקודמים של התובעת היו תקינים אינם אומרים דבר. נשים רבות עלולות לחוות תופעת הקאה שונה בהריונות שונים וזאת ללא כל סיבה המובנת לנו. שוב איחזור על מה שנכתב בסעיף א. הטיפול שקיבלה התובעת לא היה מספק והיא אפילו לא נבדקה ולו פעם אחת בבדיקה אובייקטיבית. העובדה שהיו 9 ביקורים טלפונים מבלי שהרופאה ראתה ובדקה את התובעת גם הם מעידים על טפול שאינו מספק, אינו מתקבל על הדעת ולא ניתן להתייחס אליו ברצינות." "ג. רופאת הנשים שבדקה את התובעת ואשר מכירה אותה מהריונות קודמים, מציינת חוסר תיפקוד מוחלט בזמן אמת, הקאות חוזרות, סחרחורות וכו'. הנכון כי האמנזה הרפואית מזמן אמת מגלה מצב של הקאת יתר בהיריון?" תשובת המומחה: "ג. האנמנה הרפואית כוללת תאור סובייקטיבי ולכך התייחסתי בסעיף א. אין באנמנזה בלבד דבר שיכול לאשר או להכחיש הקאת יתר. " "ד. ד"ר אלכסנדרובסקי מציינת כי 4 כדורים, כפי שהתובעת מקבלת, הנו המינון המקסימלי. על-פי חוות דעתך – 6 כדורים הם המינון המאקסימאלי.
...
יחד עם זאת לא מצאנו כי יש בכך להכריע את הכף שכן המומחה לא הסתמך על כך אלא פירט והסביר בחוות דעתו כי בשל "חוסר טיפול מספיק, חוסר בדיקות אובייקטיביות וחוסר תיעוד רפואי רציני, אינני יכול לקבל את הטענה כי לתובעת הגיעה שמירת הריון בין התאריכים 12/04/2021 ועד 15/07/2021." וכפי שציינו חוות הדעת הפנתה לטיפול שניתן לתובעת לעומת מה הטיפול הנדרש בזמן אמת כדי שניתן יהיה לקבל נתונים אובייקטיביים על מצבה הרפואי, וכן לכך שקיימים מסמכים מטעם רופאת הנשים שהם לאחר התקופה שהתבקשה בה שמירת הריון על כל המשתמע ממשקלם של מסמכים רפואיים הניתנים בדיעבד בנסיבות מעין אלה.
מצאנו כי חוות דעת המומחה ברורה ומובנת ולא קיימת עילה שלא לאמצה.
סוף דבר- התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

האם התובעת זכאית לתשלום גמלת שמירת הריון במועדים שבין 13/12/2020 לבין 3/2/2021 (להלן- התקופה שבמחלוקת) בשל מצבה הנורולוגי אשר לטענתה סיכן אותה ו/או את עוברה, זוהי השאלה הדרושה הכרעה בהליך זה. התובעת פנתה לנתבע בתביעה לגימלת שמירת הריון.
בדיקה גופנית: ללא ממצאים סוטים מהנורמה א.ק.ג: תקין בדיקה נוירולוגית: ללא ממצאים סוטים מהנורמה תכנית טפול והמלצות להמשך המשך מעקב רופא מטפל שתייה מרובה זהירות במעברים בין תנוחות במקרה של הישנות התנוחה יש להתיישב על הריצפה על מנת למנוע חבלת ראש משמעות(ית) 13.12.2020- בדיקה ע"י נורולוג דר' גסקין – (יומיים לאחר שיחרור ממיון) תלונה – כאב ראש בעל אופי מיגרנוטי מתחילת הריון בדיקה לאחר ארוע של pre-syncope בבדיקה: אין כימעט נפיחות באיזור חבלה בקרקפת בדיקה נוירולוגית מקיפה תקינה.
...
במקרה שלפנינו לא מצאנו שקיימת הצדקה עובדתית או משפטית לסטות מקביעות המומחה.
לאור המפורט לעיל, אנו מקבלים את חוות דעת המומחה, לפיה מצבה הרפואי של התובעת לא סיכן אותה או את עוברה ועל כן אינה עומדת בתנאים שנקבעו בסעיף 58(1) לחוק, ובהתאם אינה זכאית לגמלת שמירת הריון בתקופה שבמחלוקת.
סוף דבר- התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו