התובע טוען בסיכומיו כי בהתאם לפסיקה עלות העסקת עובד זר הנה בסכום של כ-9,000 ₪ לחודש, בעוד שעזרה בהקף 12 שעות ליום של מטפל ישראלי, לפי 50 ₪ לשעת סיעוד, תעמוד על כ-18,000 ₪ לחודש.
התובע אומנם לא נידרש מאז התאונה ועד היום, להוציא כספים לתשלום עבור עזרת הזולת ושירותי סיעוד, מתפקד ככל יכולתו בכוחות עצמו ומסתייע בעזרה של בני משפחתו (הבת יעל מבשלת לו בימי שישי, הבת ציפי ,כימעט כל מוצ"ש מנקה ומסדרת את הבית, הבן שמואל, מסייע בסידורים, דוגמאת השכרת הבית באלעד, הבן חיים המתגורר עמו מסייע בקניות ועוקב שיקח תרופות, יתקלח, יחליף בגדים, ונמצאים עמו בקשר טלפוני ומעקב צמוד), הנה עזרה המצדיקה פיצוי בגין ראש נזק זה, בסכום גלובאלי בשיעור נאות המשקף את העזרה והטיפול וזאת על דרך האומדנא.
על פי חוות דעת מומחית בית המשפט בתחום הגריאטרי נכון למועד בדיקתה את התובע (22.3.23) קובעת :
" כתוצאה מהתאונה התובע, היום מוגדר לפי כללים וקודים של משרד הבריאות כתשוש נפש עקב פגיעה קוגניטיבית. כמו כן, בתפקודים אינסטרומנטליים ותפקוד יומיומי זקוק לעזרת הזולת, יצטרך עזרה סיעודית (מטפל/ת). בשלב זה ניתן להשאירו לפרקי זמן קצרים לבדו. תלוי לחלוטין בזולת בכל העבודות הקשורות למשק בית, וכתוצאה מהתאונה כיום זכאי לגימלה סיעודית מביטוח לאומי. ... הצפי שמצבו רק הילך והידרדר והוא יצרך סיוע סיעודי והשגחה מתמדת 24/7."
ובמענה לשאלות הבהרה השיבה המומחית:
המומחית מבהירה כי התובע הנו אדם עם צורך כיום בהשגחה חלקית, עם ירידה קוגניטיבית, שניתן להשאירו לפרקי זמן קצרים.
...
לפיכך, אני סבור כי יש לפסוק לתובע פיצוי בגין ראש נזק של עזרת הזולת וסיעוד לעבר (מאז התאונה ועד היום) על דרך האומדנא בסכום גלובלי בסך 50,000 ₪.
לפיכך, הדרישה לפיצוי בגין רכיב זה –נדחית.
אשר על כן, הנתבעת תשלם לתובעת תוך 30 ימים פיצוי בסך של 413,852 ₪ בתוספת שכ"ט עו"ד כדין ואגרה כפי ששולמה.