סעיף החוק הרלבנטי לענייננו הנו סעיף 9(ג) לחוק הבטחת הכנסה, התשמ"א-1980 (להלן – החוק), המגדיר "נכס" כדלקמן:
"נכס" - כל רכוש, בין מקרקעין ובין מיטלטלין, וכן כל זכות או טובת הנאה ראויות או מוחזקות, והכל בין שהם בישראל ובין שהם מחוץ לישראל, למעט מיטלטלין שאינם ניתנים לעיקול לפי חוק ההוצאה לפועל, התשכ"ז-1967, ולמעט סכום שאינו מובא בחשבון ולמעט זכות החזקה במקרקעין המשמשים למגורי הזכאי ולא לשם הישתכרות או ריווח (בסעיף זה- דירת מגורים).
"סכום שאינו מובא בחשבון" - סכום שמפורט להלן:
(1) סכום כסף שאינו עולה על סכום השווה לסכום הבסיסי כפול ארבע, ולגבי מי שעמו ילד או שיש לו בן זוג - סכום שאינו עולה על הסכום הבסיסי כפול שש;
(2) סכום שהיתקבל בעד מכירת דירת מגורים, לרבות פיצויים לפי הוראות סימן א' בפרק ה' לחוק יישום תכנית ההיתנתקות, והכל לתקופה שתחילתה ביום קבלת הסכום או הפיצויים כאמור וסיומה בתום 12 חודשים מאותו מועד או ביום שבו רכש הזכאי דירת מגורים אחרת, לפי המוקדם.
סוף דבר -
בשל כל הטעמים המפורטים לעיל שווי חלקה של התובעת בדירה הנו בסך של 18,800 ₪ לפני פטירת האם, ו-25,000 לאחר פטירתה, ועל פי סכומים אלה יש לחשב את הכנסתה הרעיונית מהדירה ולהפחית את ההכנסה הרעיונית מגימלת הבטחת ההכנסה שלה זכאית התובעת.
...
גם הטענה ש"סכום שאינו מובא בחשבון" כולל נכס שאינו בר חישוב בשל שוויו הנמוך דינה להידחות, שהרי אין כל קושי לחשב את שווי הנכס שבבעלות התובעת, כעולה מחוות דעת השמאי.
מקובלת עלינו במלואה טענת הנתבע כי המילים "סכום שאינו מובא בחשבון" מתייחסות אך ורק לסכומי כסף חסכונות וכד', ולא לנכסי מקרקעין בכל דרך שהיא.
סוף דבר -
בשל כל הטעמים המפורטים לעיל שווי חלקה של התובעת בדירה הינו בסך של 18,800 ₪ לפני פטירת האם, ו-25,000 לאחר פטירתה, ועל פי סכומים אלה יש לחשב את הכנסתה הרעיונית מהדירה ולהפחית את ההכנסה הרעיונית מגמלת הבטחת ההכנסה שלה זכאית התובעת.