כאמור, הנתבעת החליטה לראות את התובע כמי שעבר גיבושון לפני יום 1.12.08, אך גויס לאחר מועד זה, ובהתאם כמי שזכאי לתוספת תואר, לגמול הישתלמות א' ו-ב' וכן לתמריץ מקצועי בשיעור של 8%, בהתאם לכללי "עולם ישן".
מהאמור עולה כי יש להחיל על התובע את ככלי "עולם ישן". לפי כללי "עולם ישן " אלו, התובע אינו זכאי לתגמול 20%, נוכח אי עמידתו בתנאים שנקבעו כמפורט לעיל.
במזכר מיום 13.5.09 כתבה גב' שרון אליהו ממשאבי אנוש של משמר הכנסת אל "המפקד" (נספח 3 לתצהיר התובע):
"בשיחה שקיימתי עם סנ"צ חניתה כהן ממשטרת ישראל נימסר כי שוטר שלמד לתואר ישראל במזרח התיכון ו 40% מהתואר הם מזרח תיכון ובתנאי שהתגייס אחרי 1.12.08 יהיה זכאי לתוספת 7%, גמול א' ודרגת רס"ל.
תגמולי הישתלמות א'+ב' ותשלום תוספת תואר בשיעור של 6% נותרו ללא שינוי, בהתאם לכללי נוהל אמ"ש. עוד הודע לתובע כי לגבי הסכום ששולם, יתקיים דיון בועדה לבחינת חובות עובדים.
...
התובע הפנה לחוות דעת מטעם הלשכה המשפטית בעניינו אשר ממנה עולה קושי בטענה שהפרסום מקים חזקת ידיעה ולפיה: "בהתאם למפורט לעיל, אני סבורה כי לגבי תשלומי היתר ששולמו לרס"ר עדיקא עד לפרסום מכתבו של סנ"צ יעקב ביולי 2012 – דרישת ההשבה היא בלתי צודקת, והמלצתי היא לוותר על דרישת החוב שנוצר בתקופה זו. אשר לתקופה שלאחר פרסום מכתבו של סנ"צ יעקב (היינו מיולי ועד היום) – כאן הדברים מורכבים יותר ואין בידי לתת המלצה חד משמעית אך גם כאן ספק בעיני אם ניתן לייחס לרס"ר עדיקא ידיעה בכוח או בפועל לגבי הטעויות שנעשו בחישוב שכרו כמפורט לעיל" (סעיף 32 לחוות הדעת)(דגש ש.ש.).
(1) בתובענות בין עובד או חליפו למעסיק או חליפו שעילתן ביחסי עבודה, לרבות השאלה בדבר עצם קיום יחסי עבודה ולמעט תובענה שעילתה בפקודת הנזיקין [נוסח חדש];מיום 5.8.1971
(1א) בתובענה שעילתה במשא ומתן לקראת כריתתו של חוזה ליצירת יחסי עבודה, בתובענה שעילתה בחוזה כאמור לפני שנוצרו יחסי עבודה או לאחר שנסתיימו יחסים כאמור, או בתובענה שעילתה בקבלת אדם לעבודה או באי-קבלתו;
(1ב) תובענה שעילתה בסעיפים 29, 31, 62 או 63 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש] בקשר לסכסוך עבודה;
בסיכומיו בקש התובע לבסס את תביעתו הנזיקית על סעיף 35 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש], ומשכך כאמור לבית הדין אין סמכות עניינית לדון בעילה זו.
זאת ועוד, במסגרת ההליך, התובע לא הוכיח כי נגרם לו נזק ממוני או שאינו ממוני בגין התנהלות הנתבעת, מצג השווא ושינוי מצבו של התובע לרעה, ומשכך אף התביעה החלופית לפיצוי נדחית.
סוף דבר
התביעה מתקבלת בחלקה.