מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זכאות חייל סדיר לדיור ציבורי

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מבוא: העותר 1 הוא גרוש בן 45 ואב לשלושה ילדים (להלן: "העותר") והעותרת 2 היא בתו של העותר – חיילת בת 19 בשירות סדיר (להלן: "העותרת") (העותר והעותרת מכאן ולהלן: "העותרים").
כך וראשית, סעיף 1 לחוק זכויות הדייר בדיור הצבורי, תשנ"ח – 1998 (להלן: "החוק") קובע כי "דייר ממשיך" הוא: "דייר ממשיך" - בן זוג של זכאי שנפטר או של זכאי שעבר להתגורר במוסד סיעודי, לרבות הידוע בציבור כבן זוגו, וכן ילדו, נכדו, הורהו או מי שהזכאי היה אפוטרופסו, ובילבד שהוא התגורר עם הזכאי בדירה הציבורית תקופה של שלוש שנים לפחות בסמוך למועד פטירת הזכאי או למועד שבו עבר הזכאי להתגורר במוסד הסיעודי; " [הדגשה שלי – ל.ב.]
...
לאחר שבחנתי טענותיה אלו של העותרת הרי שבאתי לכלל מסקנה כי דינן דחייה.
לאור כל המקובץ לעיל, הגעתי לכלל מסקנה, כי אף החלטת הוועדה העליונה בעניין העותרת הייתה סבירה וכי לא נפל בה כל פגם, אשר יש בו בכדי להוביל לבטלותה וכן, כי אין ולא היה מקום להידרש לפנייתה של העותרת אשר הוגדרה על ידה כערר.
סוף דבר: העתירה נדחית בזאת.

בהליך ועדת ערר (ו"ע) שהוגש בשנת 2013 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

ההחלטה העקרונית וכן תיקון מס' 3 התקבלו בעקבות דו"ח וועדת החקירה הממלכתית בנושא טיפולן של הרשויות המוסמכות במפוני גוש קטיף וצפון השומרון, שניתן ביום 6.6.10, ובו המלצה למציאת פיתרון להבחנה שיצר החוק בין שוכרים בדיור הצבורי לבין שוכרים פרטיים , שלא היו זכאים על פי החוק לפצוי בשל בית המגורים וגם לא נתפסו כזכאים להצטרף להסדרי ההעתקה הקהילתית.
כפי שעולה מהנסיבות במקרה דנן, המערער אמנם השתמש ביחידה הנפרדת , כדבריו, לצורך קיום "פינה משלו", וניתן לומר , לכל היותר, כי המערער, על אף היותו סמוך על שולחן הוריו , הישתתף בהוצאות המשפחה בצורה כזו או אחרת כאשר שילם, אם אכן שילם בפועל, דמי שכירות , וזאת ללא קשר לעובדת היותו חייל בשירות סדיר בתקופה הרלבנטית.
...
בנסיבות אלה , לא מצאתי גם טעם להיעתר לבקשתו החלופית של המערער לאפשר לו להציג פעם נוספת את עניינו, תוך הרחבת היריעה, בפני הוועדה המיוחדת .
סוף דבר לאור האמור לעיל, הואיל ולא מצאתי פגם בהחלטת המשיבה נשוא הערעור – לכן דין הערעור להידחות.
המערער ישלם למשיבה, תוך 30 ימים, הוצאות ושכר טרחת עו"ד בסכום של 2,000 ₪.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

(1) לא מלאו להם 18 שנים; (2) לא מלאו להם 20 שנים, ובילבד שעיקר זמנם מוקדש לסיום לימודים במוסד חינוכי על-יסודי או שהם שוחרים במסגרת קדם-צבאית של צבא הגנה לישראל; (3) לא מלאו להם 24 שנים והם אחד מאלה: (א) בשירות סדיר כמשמעותו בחוק שירות ביטחון, למעט שירות צבאי לפי התחייבות לשירות קבע, ואולם לא יובא בחשבון, לענין פסקה זו, שירות סדיר העולה על 36 חודשים" .
(ב) היתה הדירה הציבורית שהזכאי רשאי לרכוש מורכבת ממספר דירות שאוחדו לדירה אחת, רשאית החברה לדיור צבורי, במשך תקופה של שנה מהיום שהזכאי הגיש לה בקשה לרכוש את הדירה, לפצל את הדירה האמורה לדירות, שמספרן לא יעלה על מספר הדירות המקורי, ובילבד שכל אחת מהדירות המתקבלות תהיה ראויה למגורים, והזכאי יהיה רשאי לבחור מתוכן דירה אחת שאותה יהיה זכאי לרכוש.
...
" סוף דבר איני רואה מקום להתערב בהחלטת משרד השיכון מיום 08.11.2021.
לפיכך, אין מנוס אלא לדחות את העתירה.
סיכום העתירה נדחית.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

התובעת מנהלת עבור המדינה דירות בדיור הצבורי ובמסגרת פעילותה זו השכירה לאחיו המנוח של הנתבע, מר אבל אבי ז"ל, דירה ברחוב אליעזר מילרוד 28/9 אשקלון, בהתאם להסכם שכירות מיום 29.12.16.
אמנם, נכון הדבר כי בבקשתו הראשונה של הנתבע לעניין ביטול פסק הדין נוסחה הבקשה כאילו טוען הנתבע כי הדירה היא דירת המשפחה, דירה בה התגוררה בחייה סבתו עד לפטירתה ולאחר מכן עברו הזכויות בה לאחיו המנוח.
בהתאם, בתשובתו לתגובת המשיבה עמד ב"כ הנתבע על דיוקם של דברים ובמסגרתה הובהר כי לנתבע אין ולא היתה כל זיקה לדירה, הוא לא התגורר בה ומלבד הנפטר איש מבני המשפחה לא החזיק בה. מכל מקום כאמור התובעת בעצמה טוענת בכתב התביעה כי הנתבע לא התגורר בדירה עובר לפטירת המנוח, וממילא הרי שהיה בזמנים הרלבנטים קטין או צעיר מתחת לגיל 21, בשירות סדיר בצה"ל, ועל כן לא ניתן כלל לדבר על החזקה.
...
מכאן אפוא, כי הטענות שהועלו רק בדיון בבית המשפט, וללא כל תימוכין ראייתיים, בדבר רישומו של הנתבע כ"נלווה" (הגם שלא הובהר פשר מעמד זה) ואף הטענה כי נרשם כמחזיק, באות בסתירה מובהקת לנטען בכתב התביעה והן נדחות (כאמור גם בשל העדר תמיכתן בראיות).
יוצא אפוא כי מלבד העלאת טענות בעלמא בעל פה לפיהן המדובר בדירת המשפחה (כירושה למעשה של המנוח), אין כל סממנים להחזקת הנתבע בדירה, וכזו שאינה מאפשרת לתובעת לתפוס חזקה במקרקעיה.
את השגיאות שבהתנהלות הנתבע, אשר שוכנעתי כי אינן נגועות בחוסר תום לב ונובעות מחוסר הבנה של מצב הדברים, יש בהחלט לייחס לגילו הצעיר ולנסיבות החיים אליהן נקלע בגיל כה צעיר, ובכללם ההכרח ליטול על עצמו את עול הטיפול במשפחתו, תחילה אחיו המנוח טרם פטירתו ולאחר מכן אמו, הכל בצל הטרגדיה של מות האח, כמתואר בתצהירו.
לאור כל האמור, התביעה נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לטענת העותרים בחודש נובמבר 2010 התגייס העותר לצה"ל, והשלים 3 שנות שירות סדיר.
בעוד שניתן לקבל טענה לפיה במקרים מסוימים היעדרויות קצרות וארעיות במהותן לא יקטעו את רצף המגורים בדירה (בדומה לחריגים הקיימים בהקשר של מגורים רציפים של דייר ממשיך לפי סעיף 1 לחוק זכויות הדייר בדיור הצבורי, תשנ"ח-1998), אין זה המצב ביחס לעותר שבפני אשר נעדר מהדירה משך תקופה ממושכת ובאופן רצוני באופן המנתק את רציפות המגורים בדירה.
...
בהתאם לאמור, לא נפל פגם בהחלטת הוועדה ולא מצאתי עילה להתערב בה, ודין העתירה ביחס לגובה המענק שנקבע להידחות.
כך או אחרת, בנסיבות עתירה זו אין הדבר משנה את התוצאה הסופית שכן העתירה ממילא דין העתירה ביחס לגובה המענק המותנה להידחות לגופה.
בשולי הדברים אעיר שלא מקובלת עלי טענת העותרת בעדותה בפני כי לכאורה לא הכירה את עו"ד גיא הרשקוביץ ששלח את המכתבים מטעמה לעמידר.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו