התובעים טענו והתובע הצהיר כי מאז שנת 52'-53' - עוד בטרם ניבנה בית עמוס - הכשירו הורי התובע את המעבר - המדריגות והשביל, כמפורט לעיל - אשר שימש עבורם דרך גישה מרחוב יד לבנים (בעבר רחוב נווה שאנן) דרך חלקת עמוס אל המדריגות בחלקה זו. כן טענו והצהירו כי במשך 60 שנים ברציפות, עשו בני מישפחת ח'ורי לדורותיה שימוש רציף, חיוני ואינטנסיבי בדרך המעבר לצרכי גישה ומעבר לחלקת ח'ורי מדרך יד לבנים ומיד לבנים לחלקת ח'ורי, וגם לאחר בנייתו של בית עמוס לא חל כל שינוי בשימוש, אשר נמשך לטענתם עד שנת 12', אז ניבנה הקיר המפריד בין החלקות.
תנאי שני - אופיו ותכונותיו של השמוש הם כאלה, המאפשרים לו להכנס לגדר הוראותיו של סעיף 94; לגבי תנאי זה נקבע, כי תכונותיו היסודיות של שימוש המאפשר רכישתה של זיקת הנאה מכוח שנים, כוללות שימוש הנוגד לזכות הבעלים של המקרקעין הכפופים, שימוש גלוי וחשוף לעיני כל, שימוש הנמצא בידיעתו הקונסטרוקטיבית של בעל המקרקעין הכפופים, וכן שימוש שמקורו אינו בזכות חוזית או בזכות אחרת שהוענקה על ידי בעל המקרקעין הכפופים למשתמש.
מיד לאחר רכישת המקרקעין בנו גב' אסתר ח'ורי ז"ל ומר ברכאת ח'ורי (יל"א), את דירת מגוריהם, שקיימת מזה יותר מ- 50 שנים, עד יומנו זה, ומהוה את דירת המגורים של מישפחת ח'ורי.
בנגוד לתצהירה בדבר השמוש הקבוע והבלעדי שלה במעבר הנטען, אישרה ג'אנט כי במהלך השנים החזיקו היא ובעלה ברכב פרטי, למעט בתקופה שבעלה החזיק ברכב משטרתי מתוקף עבודתו במישטרה, וכי הוא נהג להסיעה בניידת לבית התובעים.
משנשאלה שוב אם כאשר הגיעה עם בעלה או עם בתה לבית התובעים, היו חונים בכניסה לבית ח'ורי, השיבה תחילה בשלילה, בטענה כי "הדרך לא היתה טובה, אז הייתי הולכת יותר עם האוטובוס לשם. היה יותר נוח לי", עד אשר אישרה לבסוף כי כאשר הגיעה ברכב לבית התובעים, הגיעו עד בית ח'ורי "ש. זאת אומרת מלמטה, ישר לתוך החלקה. ת. כן". (עמ' 53, ש' 13-25).
...
מעבר לכך שבאתי לכלל מסקנה כי השימוש בזכות המעבר פחת באופן משמעותי ביותר משך השנים, ומשנת 96' לכל המאוחר היה "סמוי מן העין", אם בכלל, שוכנעתי כי לאחר שנת 04' הופסק השימוש לחלוטין, ועם הקמתו של הקיר המפריד, נוצר אף שינוי בתנאי השטח, הממחיש את אי הפעלתה של הזיקה הנטענת.
נוכח כל האמור לעיל, לו התגבשה לתובעים זיקת ההנאה הנטענת, הייתי רואה לבטלה.
סיכום
התביעה נדחית, אפוא.