מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זימון לשימוע בהתראה קצרה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נוכח האמור, שוכנענו כי אכן נפלו פגמים בהליך פיטורי התובעת, נוכח מכתב הזימון לשימוע שנימסר לתובעת בהתראה קצרה, מבלי שצוין בו כי מטרת השיחה היא שקילת פיטוריה ולא צוינו בו הסיבות לזימון - נקודות שראוי היה לפרט, בפרט נוכח חומרת האשמה והשלכותיה.
...
מעבר לכך שהטענות לפגיעה בעתיד תעסוקתי ופגיעה בחסכונות לא נתמכו באסמכתא כלשהי, נציין כי משקבלנו את טענת התובעת לגבי עילת הפיטורים, וקבענו כי בבסיס החלטת הפיטורים עמדה עילה לגיטימית, הרי שאנו סבורים כי אין מקום לפסוק לתובעת פיצוי בגין נזקים כלכליים שנגרמו לתובעת לטענתה בגין הפיטורים.
לפיכך, התביעה בגין רכיבי הפיצוי המפורטים בסעיף 84 לעיל נדחית.
סוף דבר בתוך 30 יום מקבלת פסק הדין על הנתבעת לשחרר לתובע את הכספים הצבורים לזכותה בפוליסת ביטוח המנהלים/קרן הפנסיה, לרבות גמל עובד, גמל מעביד ופיצויים - ככל שאלו לא שוחררו לה. בתוך 30 יום מקבלת פסק הדין תשלם הנתבעת לתובעת את הסכומים הבאים, בתוספת הפרשי ריבית והצמדה כחוק מיום סיום העסקה (22.7.18) ועד יום התשלום בפועל: סך של 9,959 ₪ בגין השלמת פיצויי פיטורים (לאחר שלילה של 50% מסך רכיב השלמת פיצויי פיטורים).

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2008 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בעיניין רחל כהן (עע 1268/01 החברה הממשלתית למדליות ולמטבעות בע"מ - רחל כהן, פד"ע לט 71) זומנה העובדת לשימוע בהתראה קצרה, מבלי שניתנה לה היזדמנות מספקת להערך ולהתכונן אליו, ואף מבלי שידעה את נושא הפגישה.
...
האם יום אחד בלבד שניתן למערער לצורך הכנת הטענות שישמיע כנגד פיטוריו, היא "הזדמנות נאותה", העומדת בחובת תום הלב החלה על הצדדים? ראשית נציין, כי דרך המלך לטעמנו, היא שבמערכת יחסי עבודה בכלל, ווודאי שבמערכת יחסים ארוכת שנים ייתן המעסיק לעובד המועמד לפיטורים פרק זמן סביר קודם השימוע, על מנת שיוכל להיערך באופן ראוי להשמעת טענותיו.
בהתחשב בנורמה המחייבת מעסיק ליתן לעובד זכות הוגנת ואמתית להיערך לישיבת השימוע בעניינו, סבורים אנו כי יש מקום לפסוק למערער פיצוי כספי בגובה 10,000 ש"ח (נכון להיום).
סוף דבר - ערעורו של המערער נדחה בזאת.

בהליך ע"ב (ע"ב) שהוגש בשנת 2010 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת התובע הליך הפיטורים היה מנוגד לדין מהטעמים הבאים: הנתבעת נמנעה מלמסור לתובע את מלוא המסמכים הרלוונטיים בטרם עריכת השימוע; התובע זומן לשימוע בהתראה קצרה ומבלי שנאמר לו כי הוא מוזמן לשימוע; בזמן השימוע לא נערך פרוטוקול; הנתבעת אסרה על התובע להיות מיוצג במועד השימוע; ההחלטה על פיטורי התובע התקבלה עוד בטרם נערך השימוע; בשימוע לא ניתנה לתובע הזדמנות להשמיע את טענותיו והוא התאפיין באמירות חוזרות ונשנות של גב' כרמל ולפיהן התובע אינו יכול להמשיך ולעבוד תחת הנהלתו של מר בינדר.
...
הטענות על פיטורים מטעמי גיל ו/או משיקולים זרים נדחית.
מתקבלת התביעה על פיטורים שלא כדין בשל פגמים בשימוע.
בגין פגמים אלה אנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובע, בתוך 30 יום ממועד קבלת פסק הדין, סכום של 26,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

הליך השימוע התובעת טענה כי זומנה לשיחת השימוע בהתראה קצרה ביותר; עילות הפיטורים לא פורטו כראוי; פרוטוקול השימוע נרשם באופן לאקוני, שטחי ומגמתי; לא נימסר לתובעת כי מדובר בשימוע לפני פיטורים; מכתב התגובה שכתבה התובעת לא הועבר למנכ"ל טרם קבלת החלטתו.
...
בענייננו, לא מצאנו כי התקיימו התנאים החריגים והקיצוניים המצדיקים פסיקת פיצוי נפרד בשל עוגמת נפש ודין טענה זו - להידחות.
אחרית דבר לאור כל האמור, תשלם הנתבעת לתובעת תוך 30 יום פיצוי בגין פגמים בהליך השימוע בסך של 7,500 ₪.
התביעה לפיצוי בגין עוגמת נפש – נדחית.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2018 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

העולה מן האמור הוא כי אף אנו סבורים שנפל פגם בהליך פיטוריו של העובד וזאת במימד הזימון לשימוע, שנשלח אליו בהתראה קצרה, ובעיקר כיוון שלא פורטו כנדרש הנימוקים לפיטורים, אלא אלה הוצגו בצורה כללית ומופשטת.
...
מסקנת בית הדין האזורי מניתוח זה היתה כדלקמן (פיסקה 21): "אשר על כן אין לנו אלא להסיק כי פיטוריו של התובע נעשו שלא כדין וכי הנימוקים השונים והמגוונים ואף לעיתים הסותרים בגינם טענה הנתבעת כי פוטר התובע, אינם הנימוקים האמיתיים בגינם פוטר וכי פיטוריו היו קשורים לנימוקים שאינם גלויים ואכן קשורים להתנהלות התובע בכל הנוגע לפרשיות עליהם הצהיר לרבות בפרשת הבקדייטינג והתייחסות התובע בנדון לרבות נגד עובדים בכירים ממנו במערכת, שהיו אף הממונים עליו בצורה זו או אחרת". ובהמשך פסק הדין נאמר כך (סעיף 26): "אשר על כן אנו סבורים כי חלו פגמים בכל הליך הפסקת העסקתו של התובע, ופיטוריו נעשו שלא כדין, השימוע לא נעשה באופן ראוי, לא ניתנה לתובע שהות להיערך לשימוע זה ולא עדכנו אותו כי הוא יכול להביא עו"ד מטעמו. הנימוקים הרבים והשונים מעלים כי הנימוקים האמיתיים לא הובאו בפניו של התובע עובר לשימוע ומשכך כלל לא יכול היה להתייחס אליהם. פיטוריו נעשו לאלתר מבלי שיכול היה להיפרד מהסוכנים עימם עבד. כמו כן אנו סבורים כי פיטוריו הוכתמו גם בשיקולים זרים הקשורים לאופן בו התבטא בכל הנוגע לפרשיות שנחשפו בנתבעת, לרבות כנגד הממונים עליו". החברה חויבה איפוא בתשלום פיצוי בגין פיטורים שלא כדין בסך 288,258 ₪, כשתשלום זה היווה מכפלת גובה שכרו החודשי של העובד (48,043 ₪) בששה חודשים.
בית הדין האזורי קבע כי אשר לטענה בדבר זיוף פוליסות כי "התובע לא הציג כל תלונה רשמית שהגיש בנידון ולא הבהיר על איזה פוליסה אחרת מדובר ומשכך אין אנו סבורים כי התובע הרים את הנטל להוכיח כי הגיש תלונה וכן נושא זה לא עלה על ידי התובע בכל תהליך הפסקת עבודתו ומשכך גם לא הוכח הקשר הסיבתי הנדרש" (סעיף 35).
לאור מכלול זה נאמר בפסק הדין "יש רק לתמוה מדוע בפגישה זו בזמן אמת לא טען התובע כי הוציא מייל בעבר על התנגדותו לכך. משכך אין אנו מקבלים את טענתו של התובע כי התנגד בזמן אמת למייל שהודיע לו על שינוי העמלה ובכך יש לראות בהתנהגות התובע מזמן אמת כהסכמה להפחתת העמלה בנוגע לסוכנות לנדאו". מנגד, קיבל בית הדין את גרסת החברה תוך מתן אמון בעדותו של מר אלקיים בנקודה זו, אשר עלתה בקנה אחד עם תצהירו של מר בצרי.
נוכח מארג ראייתי זה לא מצאנו מקום להתערב במסקנתו של בית הדין האזורי, המבוססת בחומר הראיות ובהתרשמותו מן העדויות.
דין הערעור בהיבט זה להידחות מטעמיו של בית הדין האזורי.
סוף דבר 52.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו