האם התובע זכאי לתשלום בגין זכויות סוציאליות שונות, תשלום בגין שעות נוספות ופצוי בגין פיטורים שלא כדין? אלו הן השאלות שבהן עלי לידון בתיק זה.
הרקע העובדתי וטענות הצדדים
לטענת התובע, הוא עבד אצל הנתבעת כמחסנאי מיום 01.04.2004 ועד ליום 01.12.2014, אז קיבל במפתיע מיסרון לטלפון הנייד שלו שהודיע לו שהוא מפוטר, בזו הלשון: "רק למען הסר ספק, ביום שלישי שעבר קיבלת הודעה שיש לך בחירה אם לסיים את עבודתך במאגר [הכוונה לנתבעת – א.ש.] או להמשיך בתנאים אחרים, בחרת לא להמשיך כלומר הודעת הפיטורין נכנסה לתוקף ביום רביעי 26 בנובמבר" (סעיף 10 לכתב התביעה).
לטענת התובע, הרקע להודעה זו היה שיחה אקראית שניהל ימים אחדים קודם לכן עם הסמנכ"ל החדש של החברה בשם שי, שאמר לו כי שכרו גבוה מידי, וכי בכוונת הנתבעת לקחת רכב החברה שניתן לו.
לאור האמור לעיל, טען התובע כי מגיעות לו הזכויות הבאות: גמול עבור עבודה בשעות נוספות, שכן עבד מידי יום 2.5 שעות נוספות מבלי שקבל על כך תמורה כלשהיא; פדיון ימי חופשה, הפרשות לפנסיה ופצוי בגין פיטורים ללא שימוע כדין.
בעקבות פרישתו של מר דותן מניהול הנתבעת, מונה תחתיו מר שי סטרזיצקי (להלן – שי), אשר החליט על עריכת שינויים אירגוניים שונים, בין היתר בנוגע לגובה השכר ולתנאי השכר של עובדי הנתבעת, וביום 25.11.14 זימן את התובע לשימוע בנוגע לתנאי העסקתו.
...
דיון והכרעה
לשאלת נסיבות סיום יחסי העבודה
לאחר שנתתי את דעתי לטענות הצדדים, לעדויות שנשמעו בתיק ולראיות שהוצגו, באתי לכלל מסקנה, כי דין תביעתו של התובע ברכיב התביעה המתייחס לפיטוריו ללא הליך שימוע, להתקבל, ולהלן נימוקיי.
לפיכך, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע הפרשים בגין הפרשות לפנסיה בסך 3,378 ₪.
אחרית דבר
הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים:
בגין פיטורים ללא שימוע – 65,000 ₪;
בגין שעות נוספות – 132,685 ₪;
בגין פדיון ימי חופשה – 5,548 ₪;
בגין הפרשות לפנסיה – 3,378 ₪.
בנוסף לסכומים דלעיל, תשלם הנתבעת לתובעת השתתפות בהוצאות שכ"ט בסך 15,000 ₪.