טענות המאשימה
ביחס לטענה כי הנאשם לא נחקר עובר להגשת כתב האישום נגדו טוענת המאשימה כי אין הוראה חוקית המחייבת אותה לזמן חשוד לחקירה בעבירות תיכנון ובניה, אלא מדובר בהנחיה של היועמ"ש בלבד וכן שבמהלך הפגישה עם המפקחת הנאשם נחשף לחשדות נגדו, ניתנה לו היזדמנות לטעון טענותיו ביחס לחשדות והוא אף מיצה זכות זו, כך שלמעשה בוצעה לו חקירה לכל דבר ועניין.
בע"פ (חיפה) 1585/04 פלוני נ' מ"י (נבו, 3.2.05) נקבע ביחס לחובה לחקור חשוד בבצוע עבירה עובר להגשת כתב אישום נגדו:
" לכל חשוד קמה זכות שטענותיו יחקרו כדבעי. זכות זו היא זכות חוקתית, המהוה פועל יוצא של הזכות למשפט הוגן, שמטרתה להגן על כל אדם, לרבות חשוד, מפני פגיעה בכבודו, בחרותו ובקניינו, כמשמעו בהוראות חוק יסוד: כבוד האדם וחרותו. המנעות מבצוע פעולות חקירה, ובמיוחד חקירת מעורבים ובדיקת גרסאותיהם מול ראיות אחרות, מהוה פגיעה בזכות הבסיסית למשפט הוגן ומערערת את אמינות גרסת המאשימה".
באופן דומה נקבע בע"פ (חיפה) 3730/03 מדינת ישראל נ' מוסטפא אגבריה (נבו, 11.3.04) כדלקמן:
" ככלל, בהיעדר נסיבות יוצאות דופן, על הגורם החוקר לחקור גם את החשוד בבצוע העבירה. חובה זו מקורה בחובתה של כל גורם חוקר לנהל חקירה באופן סביר ולאסוף את כל החומר הרלוואנטי לצורך הפעלת שיקול הדעת של הגורם המחליט באשר להמשך הטיפול בתיק החקירה. חובה זו זהה לחובתה של כל רשות מינהלית, האמורה להפעיל את שיקול דעתה".
בע"פ 721/80 תורג'מן נ' מדינת ישראל פ"ד לה(2) 466 בית המשפט העליון הבהיר: "מטרת החקירה המשטרתית אינה מציאת ראיות להרשעתו של חשוד, אלא מציאת ראיות לחשיפת האמת, בין אם אמת זו עשויה להוביל לזיכויו של חשוד, ובין אם היא עשויה להוביל להרשעתו". בפרשה אחרת קבע בית המשפט העליון: "אכן, סדר הדברים הראוי הוא כי חשוד ייחקר על החשדות המיוחסים לו, בטרם מוגש כנגדו כתב אישום" (רע"פ 1030/05 ריקו ברקו נ' מדינת ישראל (נבו, 3.2.05), להלן: עניין ברקו).
האמור ביחס לביטול כתב אישום בשל שהוי בהגשתו, שיעשה במשורה, במקרים חריגים בלבד ורק אם הוכיח הנאשם שנפגעה הגנתו כתוצאה מהשיהוי, נכון ביתר שאת בעבירות הפרת צו שפוטי ושימוש אסור במקרקעין, המיוחסות לנאשם, שהן עבירות מתמשכות וכל עוד הן נמשכות, הן לא מתיישנות.
...
ביחס לטענה לשיהוי בהגשת כתב האישום המאשימה טוענת כי דין הטענה להידחות על הסף בשל חוסר ניקיון כפיו של הנאשם, שהמשיך את השימוש בבניה האסורה ותוך הפרת צו שיפוטי.
בנסיבות אלו, משלא מצאתי כי קופחה הגנתו של הנאשם, הבקשה לביטול כתב האישום בשל שיהוי בהגשתו – נדחית.
ברע"פ 11920/04 נאיף נ' מ"י (נבו, 26.3.07) נקבע לעניין הפרת צו שיפוטי :
" אי אכיפה של צווים שיפוטיים היא הפרה בוטה של החוק והיא עולה כדי ערעור סדרי המשפט החיוניים לקיומה של חברה תקינה ועם התנהגות כזו אין מערכת אכיפת החוק יכולה להשלים".
על רקע האמור, העובדה כי חריגות הבניה נהרסו לאחר הגשת כתב האישום, 7 שנים לאחר כניסתו לתוקף של צו ההריסה, אינה מצדיקה, בוודאי שאינה מחייבת את ביטול כתב האישום.
אשר על כן, טענותיו המקדמיות של הנאשם– נדחות.