ההחלטה ניתנה בקשר לתיק תאונת דרכים של המישטרה, שמספרו 19876/2024, ממנו עולה שביום 14.1.24, בשעה 13:10, נהג המבקש ברכב, תוצרת "סוזוקי", מ.ר. 2932399, בפתח תקווה צומת רחוב קיבוץ גלויות עם רחוב עין גנים בכביש ערוני, וגרם לתאונת דרכים, בעטיה מיוחסים לו חשדות בעבירות של היתנהגות הגורמת נזק, עקיפה לפני מעבר חציה, אי מתן אפשרות להולך רגל להשלים מעבר חציה בביטחה ונהיגה בקלות ראש.
הודעת העדה זלוף הילה, ממנה עולה כי בעת שהאוטובוס עצר בנתיב הימני להולך רגל לפני מעבר חציה הרכב שהיה מאחורי האוטובוס עקף משמאל ופגע בהולך רגל.
לפיכך אין לזקוף את השהוי בעריכת שימוע לזכותו של המבקש מקום בו הוא עצמו הגיש בקשה לדחותו.
...
ראו בעניין זה דברי כב' השופט י' ליפשיץ בע"ח (חי') 54029-11-16 מדינת ישראל נ' אפטר ואח' (24.11.2016):
"סבורני כי חובתו של קצין המשטרה... לשקול הן באם יש מקום לפסול את הרישיון מינהלית, אך גם – וזה העיקר לענייננו – לשקול באם יש צורך במלוא התקופה
במקרה דנן אני סבורה, כי החלטת הקצין, הגם שאינה מפורטת ומרחיבה, הינה מספיקה; ונרשמו נימוקים העוברים את דרישת הסף, תוך התייחסות למסוכנות העבירה עצמה "ביצע תאונה אי מתן זכות קדימה; ולא מדובר בהחלטה שהתקבלה ללא הנמקה כלל.
לסיכום
לאחר ששקלתי את מכלול הטענות והשיקולים בתיק שבפני, כאשר לא נעלם מעיני כי הפסילה המנהלית אינה מקדמה על חשבון העונש, התרשמתי כי האירוע הנוכחי אינו מאפיין את אופן נהיגתו של המשיב ולפיכך בעת שנתתי דעתי לע"ח (חיפה) 4462-09-17 מ"י נ' פחימה [פורסם בנבו] שאין עסקינן בהחלטות בינאריות של 0 או 30, מצאתי לקצר את הפסילה גם מטעם זה.
לאור האמור לעיל, החלטתי להיעתר לבקשה באופן חלקי ולקצר את תקופת הפסילה המנהלית שהוטלה על המבקש ואני מורה כי היא תעמוד על 45 ימים בלבד.