צריך לבדוק את זה מול התביעות"
(עמוד 4 לפרוטוקול מיום 15.1.17)
ניתוח העדות-
מתברר מעדות זו כי אף שהמדובר בחקירת חשוד אשר לכאורה ביצע עבירה חמורה מאד של נהיגה בזמן פסילה, עד כדי כך חמורה שהוחלט על הגשת בקשה למעצר שלו עד לתום ההליכים, לא יכול ראש משרד התנועה בתחנת עיירות להצביע על הגורם שאחראי על ניהול החקירה או רכוז החקירה בפרשה זו.
עובדתית, ובאין מנהל לחקירה הבודק כי ראיות נאספות בצורה מסודרת וכי החקירה מתבצעת באופן שיאפשר איסוף ובדיקת טענות בצורה מסודרת, לא בדק הגוף החוקר טענת אליבי אותה מוסר חשוד מיד עם מעצרו.
לו משטרת ישראל הייתה חוקרת את גיסו של הנאשם (מר עומאר חמדאת) , לו הייתה מציגה כראייה את צלומי תחנת הדלק שם לטענת הנאשם ישב לאכול עם גיסו עת היתרחש הארוע (צילומים אשר יוכיחו כי הנאשם לא שהה כלל במקום), לו הייתה המישטרה מבקשת להציג איכוני מכשיר טלפון של הנאשם בזמן הארוע (כפי שבודאי הייתה עושה לו המדובר היה בתיק שוד או רצח או אונס) , או אז ניתן היה על בסיס ראיות אלה להוכיח כי הנאשם משקר, ויחד עם עדויות הבלשים היה מתגבש לו יסוד סביר להרשעה.
בע"פ 7220/05 , האני נימר נגד מדינת ישראל, (פורסם במאגר נבו) קבע בית המשפט העליון לעניין קימו של ספק סביר:
"ספק סביר מיתקיים כאשר ניתן להסיק מהראיות מסקנה המתיישבת עם חפות הנאשם שהסתברותה אינה אפסית אלא ממשית. גם כאשר גרסה מרשיעה נימצאת אמינה בעיני בית המשפט, על ביהמ"ש לשקלל בזהירות את משקלן של התמיהות הנותרות, ולבחון האם יש בהן כדי להעלות ספק סביר, או שמא הן מצויות בשוליו של הארוע העברייני, ואינן מטילות ספק בגרעין המהותי המפליל המצוי בתשתית הראייתית שניתן בה אמון."
בע"פ 409/89, רוימי נגד מדינת ישראל, מד (3) 469 – פסק בית המשפט העליון –
"הספק הנו פונקציה של הערכת מכלול הראיות ושל בחינה, אם הוכיחה התביעה את האשמה מעבר לספק סביר...בע"פ 528/76 יש ובית המשפט אינו מוכן להסיק מסקנה חד משמעית... מהנסיבות שהוכחו בפניו ואז עליו לזכות את הנאשם מחמת הספק ויש שהנסיבות יוצרות לדעתו תמונה שלמה כל כך עד שבהעדר הסבר משכנע מצד הנאשם, מן הנמנע להגיע למסקנה אחרת זולת זו שאשמת הנאשם הוכחה"
משלא אספה המישטרה את כל הראיות הנדרשות כדי שניתן יהיה להסיר את ספקות הזיהוי הודאי בפרשה זו, הניחה היא במו מחדליה את התשתית לזיכוי הנאשם בפרשה זו ולו מחמת הספק.
החלטת הגוף החוקר שלא לבדוק את האליבי שהציג הנאשם,
ההחלטה שלא לתפוס את סרטי הווידאו שבהכרח תיעדו את תחנת הדלק בה שהה הנאשם לדבריו,
ההחלטה שלא לבצע איכון טלפונים לנאשם ולגיסו לאחר מסירת גרסת הנאשם בחקירתו,
כל אלה הובילו את התובעת להישענות בסיכומיה על הצורך לקבל כעובדה מוכחת את זהוי הבלשים כראייה מספיקה.
...
בחנתי היטב את עדות הנאשם בפני ולא מצאתי כל חלק בעדותו המוביל למסקנה לפיה אין הוא דובר אמת.
בע"פ 7220/05 , האני נימר נגד מדינת ישראל, (פורסם במאגר נבו) קבע בית המשפט העליון לעניין קימו של ספק סביר:
"ספק סביר מתקיים כאשר ניתן להסיק מהראיות מסקנה המתיישבת עם חפות הנאשם שהסתברותה אינה אפסית אלא ממשית. גם כאשר גרסה מרשיעה נמצאת אמינה בעיני בית המשפט, על ביהמ"ש לשקלל בזהירות את משקלן של התמיהות הנותרות, ולבחון האם יש בהן כדי להעלות ספק סביר, או שמא הן מצויות בשוליו של האירוע העברייני, ואינן מטילות ספק בגרעין המהותי המפליל המצוי בתשתית הראייתית שניתן בה אמון."
בע"פ 409/89, רוימי נגד מדינת ישראל, מד (3) 469 – פסק בית המשפט העליון –
"הספק הינו פונקציה של הערכת מכלול הראיות ושל בחינה, אם הוכיחה התביעה את האשמה מעבר לספק סביר...בע"פ 528/76 יש ובית המשפט אינו מוכן להסיק מסקנה חד משמעית... מהנסיבות שהוכחו בפניו ואז עליו לזכות את הנאשם מחמת הספק ויש שהנסיבות יוצרות לדעתו תמונה שלמה כל כך עד שבהיעדר הסבר משכנע מצד הנאשם, מן הנמנע להגיע למסקנה אחרת זולת זו שאשמת הנאשם הוכחה"
משלא אספה המשטרה את כל הראיות הנדרשות כדי שניתן יהיה להסיר את ספקות הזיהוי הוודאי בפרשה זו, הניחה היא במו מחדליה את התשתית לזיכוי הנאשם בפרשה זו ולו מחמת הספק.
מהלך זה לא התרחש בפרשה זו ולכן אני מחליט לזכות את הנאשם וזאת מחמת הספק.