מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זיכוי נאשם מעבירות אי תשלום שכר מינימום והפרעה לחקירה

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כמצוות סעיף 182 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב] התשמ"ב – 1982, הריני להודיע כי החלטתי לזכות את הנאשם מהעברות המיוחסות לו בכתב האישום.
כתב האישום בתיק שלפני מייחס לנאשם עבירה של הפרעה למפקח על העבודה להשתמש בסמכויותיו, לפי סעיפים 36 (א) (1) ו- 36 (א)(ה) לחוק ארגון הפיקוח על העבודה, תשי"ד – 1954 (להלן גם: "החוק").
בסיכומיו טען, כי סעיף החוק הרלוואנטי בעיניינו הוא הפרעה למפקח לפי חוק שכר מינימום (מהטעם שהחקירה עסקה בהפרת חוקי עבודה מסוג אי תשלום שכר מינימום) ולא סעיפי החוק בהם הואשם על פי כתב האישום.
לנאשם נשלחו מספר דרישות והזמנות: דרישה להמצאת מסמכים מיום 23.2.12 (מ3'); דרישה שנייה ואחרונה להמצאת מסמכים מיום 20.3.12 (מ9'); זימון לחקירה תחת אזהרה על הפרעה למפקח מיום 29.3.12 (מ11');זימון שני ואחרון לחקירה באזהרה על הפרעה למפקח מיום 19.4.12 (מ' 12); דרישה להמצאת מסמכים וזימון לחקירה תחת אזהרה מיום 10.5.12 (מ' 13); זימון לחקירה תחת אזהרה מיום 11.4.13 (מ21'); זימון שני ואחרון לחקירה תחת אזהרה מיום 28.4.13 (מ22').
...
לאור האמור, שוכנעתי כי בכל הנגע לענייננו שימש הנאשם כמנהל פעיל של המסעדה.
כמו כן, לא שוכנעתי כי הוכח במידה הנדרשת שהנאשם הפריע למפקחת בכל הנוגע לאי מסירת המסמכים הדרושים לצורך החקירה ובירור תלונתו של העובד.
לאור כל האמור, הנאשם מזוכה בזאת מאשמה בעבירות לפי סעיפים 36(א)(1) ו- 36(א)(ה) לחוק ארגון הפיקוח על העבודה, תשי"ד – 1954.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לנאשמת יוחסה בגין כך עבירה על סעיפים 25א(א) ו-25 ב(ג) לחוק הגנת השכר ואילו לנאשם יוחסה עבירה של הפרת חובת פקוח של נושא משרה בתאגיד לפי סעיפים 25א(א), 25 ב(ג) ו – 26 לחוק; האישום החמשי ייחס לנאשם הפרעה למפקחי עבודה, לאחר שהוא זומן לחקירה בשני מועדים שונים שאליהן הוא לא התייצב, ונשלחו אליו דרישות להמצאת מסמכים אליהן לא היתייחס.
האישום הראשון – אי תשלום שכר מינימום סעיף 15 לחוק שכר מינימום קובע: "נעברה עבירה לפי חוק זה בידי תאגיד, יואשם בעבירה גם כל אדם אשר בשעת ביצוע העבירה היה מנהל פעיל, שותף – למעט שותף מוגבל – או פקיד באותו תאגיד ואחראי לענין הנידון, אם לא הוכיח שהעבירה נעברה שלא בידיעתו ושנקט כל האמצעים הסבירים להבטחת שמירתו של חוק זה" הנאשמת הודתה, כזכור, באי תשלום שכרה של העובדת בינואר ובפברואר 2012.
האישום השני – הלנת שכר סעיף 25(ב1)(1) לחוק הגנת השכר, שעליו מבוסס האישום השני קובע: "מעסיק שלא שילם לעובדו שכר וחלף היום הקובע שלאחריו הפך אותו שכר לשכר מולן, והמעסיק לא הוכיח שאי תשלום השכר נבע מנסיבה שאינה בשליטתו, דינו – מאסר חצי שנה או קנס כאמור בסעיף 61(א)(3) לחוק העונשין". כאמור, הנאשם הודה בעת הדיון שהתנהל בפני כי לעובדת לא שולמה משכורת במשך חודש וחצי (ר' גם פרוטוקול החקירה באזהרה במשרד הכלכלה מ/25 בשורה 176).
לאור כל האמור, המאשימה לא הוכיחה, כי הזימונים והמכתבים ששלחה לנאשם התקבלו אצלו ועל כן מצאתי לזכותו, ולו מחמת הספק, מבצוע עבירה לפי סעיפים 3 ו-36 לחוק ארגון הפיקוח על העבודה.
...
לאור כל האמור, המאשימה לא הוכיחה, כי הזימונים והמכתבים ששלחה לנאשם התקבלו אצלו ועל כן מצאתי לזכותו, ולו מחמת הספק, מביצוע עבירה לפי סעיפים 3 ו-36 לחוק ארגון הפיקוח על העבודה.
לאור האמור לעיל נדחית טענת הנאשם בדבר אכיפה בררנית.
סיכומו של דבר – הנאשם מורשע בעבירות לפי סעיפים 2(א), 14 ו-15 לחוק שכר מינימום; וסעיפים 26(ב), 24(א), 25א(א), 25ב(ג), 25ב(א)(1) ו-25ב(ב1)(1) לחוק הגנת השכר.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

סעיף 14 לחוק קובע כדלקמן: "מעסיק שלא שילם לעובדו שכר מינימום, דינו – מאסר שנה או קנס כאמור בסעיף 61(א)(4) לחוק העונשין; עבירה לפי סעיף זה היא מסוג העבירות של אחריות קפידה." במקרה שבפני הנאשמת 1, המעסיקה, הורשעה בעבירות המיוחסות לה בכתב האישום.
אקדים ואומר כי לאחר שבחנתי את טענות הצדדים ומכלול הראיות והעדויות שהובאו בפני, מצאתי לזכות את הנאשם 4 מן העבירות המיוחסות לו בכתב האישום לפי חוק שכר מינימום וזאת, מן הטעם שלא עלה בידי המאשימה להוכיח את התקיימות יסודות העבירה וזאת על אף הרשעת הנאשמת 1 מן הטעם שזו לא היתגוננה.
] זאת ועוד, גם בחקירתו במשרדי המאשימה שנערכה ביום 18.3.13 העובד לא טען בפני המאשימה כי לא שולם לו שכר מינימום אלא כי קיים חוב של הנשאמת 1 בגין שכר.
יחד עם זאת, לא ניתן לקבל את עמדת המאשימה לפיה אי התייצבות לחקירה נכללת בגדר עבירה של "הפרעה למפקח העבודה מלהשתמש בסמכויותיו" בהתאם לסעיף 36(א)(1) לחוק הפיקוח על העבודה.
...
ויש בדברים אלה, כדי לעורר ספק סביר באשר לאשמת הנאשם ביחס לעבירה זו. נוכח כל האמור, אני מורה על זיכויו של הנאשם מחמת הספק מעבירה לפי סעיף 26 לחוק הגנת השכר.
נוכח כל האמור, אני מזכה את הנאשם בעבירה לפי סעיף 36(א)(1) לחוק ארגון פיקוח על העבודה, תשי"ד-1954.
סוף דבר: החלטתי לזכות את הנאשם 4 מכל העבירות המיוחסות נגדו בכתב האישום.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

העבירות שפורטו בכתב האישום לא מגדירות אי מילוי הוראת מפקח כעבירה פלילית, ולכך יש להוסיף שמפקח משרד הכלכלה חקר ולא משרד העבודה, ולכן יש לזכות את הנאשמים מכל אשמה.
המעשים המיוחסים לנאשמים, אי התייצבות לחקירה למרות שיגור בדואר של זימון, ואי המצאת מסמכים למרות שיגור בדואר של דרישה, אינם מהוים הפרעה למפקח או סרוב להשיב למפקח במובן סעיפים 3 ו-36 לחוק.
לאור האמור לעיל, יש לזכות את הנאשמות 1 ו-2 מהמיוחס להן בכתב אישום זה, עבירות על סעיף 15ב(ג) לחוק שכר מינימום, התשמ"ז- 1987 ועל סעיפים 3 ו-36 לחוק ארגון הפיקוח על העבודה, התשי"ד- 1954.
לאור כל האמור לעיל, במסגרת תיק 42470/04/16 אני מרשיע את נאשמות 1-2 באי תשלום שכר מינימום, עבירות על סעיף 2 ו-14 לחוק שכר מינימום, התשמ"ז- 1987 (6 יחידות עבירה); וכן באי הסדרת ביטוח רפואי לעובדים זרים – עבירה בנגוד להוראות סעיפים 31 ו-2(ב)(3) לחוק עובדים זרים, התשנ"א-1991 (3 יחידות עבירה).
...
מכל האמור לעיל עולה, כי יש לזכות את הנאשמים מכלל האישומים שיוחסו להם בכתב האישום בתיק 18989-05-16.
מכל האמור לעיל עולה, כי העובדים נשוא כתב האישום הובאו לארץ באמצעות הנאשמות 1 ו-2 על מנת לעבוד כדייגים.
לאור כל האמור לעיל, במסגרת תיק 42470/04/16 אני מרשיע את נאשמות 1-2 באי תשלום שכר מינימום, עבירות על סעיף 2 ו-14 לחוק שכר מינימום, התשמ"ז- 1987 (6 יחידות עבירה); וכן באי הסדרת ביטוח רפואי לעובדים זרים – עבירה בניגוד להוראות סעיפים 31 ו-2(ב)(3) לחוק עובדים זרים, התשנ"א-1991 (3 יחידות עבירה).

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

על פי הוראות סעיף 182 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב] התשמ"ב – 1982 אני מודיע על זכוי הנאשמים 2 ו-3 מהעברות המיוחסות להם בכתב האישום, עבירות לפי סעיף 24(א) וסעיפים 25(ב) ו – 26(ב) לחוק הגנת השכר, התשי"ח -1958 ועבירות לפי סעיפים 2(א) עם סעיפים 14 ו 15 לחוק שכר מינימום, התשמ"ז- 1987 ועבירות לפי סעיפים 3 ו- 36(א) לחוק ארגון הפיקוח על העבודה, התשי"ד – 1954.
על פי כתב האישום הנאשמת לא שילמה שכר לשבעה עובדים לחודשים מאי ויוני 2017 והנאשמים 2 ו-3 לא נקטו אמצעים סבירים להבטחת שמירת חוק שכר מינימום בנגוד לסעיף 15 לחוק שכר המינימום.
השיחות עם הנאשמים והזימונים שנשלחו היו לאחר קריסת הנאשמת, המאשימה לא שיכנעה שבאי התייצבות הנאשמים לחקירה לאחר גמר פעילות החברה, אי התייצבותם לחקירה הפריעה לעבודת המפקח ועל כן אני מורה על זכוי הנאשמים מחמת הספק מעבירה זו. הנאשם 2 ביקש בסיכומיו לחייב את המאשימה בהוצאות.
...
לאור האמור אני מורה על זיכוי הנאשמים מהעבירות המיוחסות להם בפרטי האישום 2 ו- 3 התביעה לא הוכיחה אף את האישומים לגבי שנת 2016 שאמנם לא מופיעים בכתב האישום אך עולים מחומר החקירה.
אשר לעבירות בנוגע להפרעה למפקח – לאחר שבחנתי את חומר הראיות השתכנעתי שהנאשמים ידעו על זימונם לחקירה ולא התייצבו לחקירה פעם אחר פעם.
השיחות עם הנאשמים והזימונים שנשלחו היו לאחר קריסת הנאשמת, המאשימה לא שכנעה שבאי התייצבות הנאשמים לחקירה לאחר גמר פעילות החברה, אי התייצבותם לחקירה הפריעה לעבודת המפקח ועל כן אני מורה על זיכוי הנאשמים מחמת הספק מעבירה זו. הנאשם 2 ביקש בסיכומיו לחייב את המאשימה בהוצאות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו