מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זיכוי מעבירת קבלת שירותים מחברה ללא רישיון

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

הנתונים העובדתיים שעלו מתוך אמרות החוץ של סרחאן ורלבנטיים לעבירות מושא כתב האישום שבפני, הן בתמצית כדלקמן: ראשית, חברת בישמוט שימשה את אפרים, באמצעות סרחאן, להפצת חשבוניות פיקטיביות עבור קבלנים שונים; שנית, אפרים נעזר בעו"ד אלעוברה על מנת לבצע אימות לחתימותיו של סרחאן כדי לתת כסות לכאורית של חוקיות לחשבוניות השונות שהופצו על ידי סרחאן בשמן של חברות שונות; שלישית, סרחאן פרע את השיקים שקבל מהקבלנים אצל צדדי ג'.
שביעית, הנאשמים לא הציגו את ההיתרים והרישיונות של חברת בישמוט: למול הַפִּסְקָה הרביעית של "והואיל" בהסכם העבודה נאמר "החברה [חברת בישמוט] מצהירה שבידה כל האישורים, ההיתרים והרישיונות על פי כל דין להעסיק עובדים ולספק את השירותים והעובדים למזמין [חברת דקל]". לפי הסכם העובדה, חברת בישמוט היא חברה המספקת שירותי כוח אדם.
הדבר כמובן יוצר חשד ממשי ורציני שאין היתרים ואין רישיונות וגם מעולם לא היו.
כידוע, אישורים מעין אלה, אין בהם, כשלעצמם, כדי להביא לזיכוי נאשם מעבירות מס. נזכיר כאן את עובדות פסק הדין בעיניין רע"פ 1840/12 עוזר נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו) (30.4.2013).
...
טענה זו אין בה ממש ודינה להידחות.
טענה זו היא מופרכת מעיקרה ודינה להידחות.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל הנני מרשיע את נאשם 1 , טאלב אבו גאנם, ואת הנאשמת 2, חברת דקל הארץ בניין ותשתיות בע"מ, בביצוען של העבירות הבאות ואשר נוגעות לשלוש החשבוניות: שלוש עבירות של ניכוי מס תשומות מבלי שיש לגביו מסמך לפי סעיף 38 לחוק מע"מ וזאת במטרה להתחמק או להשתמט מתשלום מס, וזאת לפי סעיף 117(ב)(5) לחוק מע"מ. הכנה, ניהול או הרשאה לאחר להכין או לנהל פנקסי חשבונות כוזבים, או רשומות אחרות כוזבות, וזאת במטרה להתחמק או להשתמט מתשלום מס, עבירה לפי סעיף 117(ב)(6) לחוק מע"מ. ניתנה היום, י"א ניסן תשפ"א, 24 מרץ 2021, במעמד הצדדים.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אקדים ואומר כמצוות סעיף 182 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב] תשמ"ב-1982 כי החלטתי לזכות את הנאשם מעבירה של אי ניהול פנקס חופשה ומהעבירות של אספקת שירותי שמירה ואבטחה ללא רישיון לפעול כקבלן שירותים ומאי תשלום שכר מינימום ביחס לשלושה עובדים: יעקב שניפר ז"ל, גארי נוביקוב ז"ל וולדימיר פרידמן.
כמו כן נטען נגדו שהוא עובר עבירה של קבלת שירותי שמירה מחברה שאין לה רישיון של קבלן שירותים אולם לא הוגש אישום גם בעיניין זה. לא הוגש כנגד חברת FSF או מי ממנהליה כתב אישום.
...
(פרוטוקול עמ' 14 ש' 1-14) המסקנה העולה מהאמור הינה כי למרות אי הבהירות של הסכומים אשר התקבלו החל מחודש מאי 2013, הוכח כי לכל היותר (גם אם לא נקבל את עדותו של מר וורונין ויתקבלו תלושי השכר כמעידים על התשלומים) שילם הנאשם לכל אחד משני העובדים 5,210 ₪.
אשר על כן נדחית הטענה לאכיפה בררנית שהועלתה על ידי הנאשם בסיכומיו.
התוצאה איפוא כי אני מרשיעה את הנאשם בעבירות הבאות: עבירה של עיסוק כקבלן שירות ללא רישיון מאת השר הממונה ביחס למזמינה רקח לתקופה מיום 1.12.13 ועד 1.1.14, עבירה לפי סעיפים 2(א), 10 א' ו- 20 (ב) לחוק העסקת עובדים.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

בבקורת נמצא כי בתקופה שבין חודש 4/16 ועד לחודש 8/17 התקשרו המעונות עם חברת אלבדיע לקבלת שירותים בתחום השמירה, בלא שהיה בידי חברת אלבדיע רישיון לעסוק כקבלן למתן שירותי שמירה.
מנגד, טוענים הנאשמים כי יש לזכות אותם מכתבי האישום, על יסוד הנימוקים הבאים: ראשית, המעשים המיוחסים לנאשמים אינם מנוגדים ללשון החוק, כיוון שמעון נצרת, יאסמין וחברת אלבדיע מצויות בבעלות אותם בעלים, ולכן יש לראות את בעלי החברה כמי שנתנו שירותי כוח אדם לעצמם, ולא לזולתם.
עוד נטען בהקשר זה כי ההפרדה בין שלוש החברות הנה הפרדה מלאכותית, אשר נועדה לשרת את הרגולציה של משרד המשפטים על חברות שמירה, וכי בשל העיסוק עם חוסים, לא יכלו המעונות לקבל שירותי שמירה רגילים מקבלן חצוני ונאלצו לפתוח חברה פנימית לצרכים אלו; שנית, הנאשמים הואשמו במספר אישומים על מסכת עובדתית זהה, פעם כמקבלי שירותים ופעם כנותני שירותים, לכן יש לצמצם לכל הפחות את כתב האישום לעבירה של מתן שירותים.
] "מטרת החלת חובת הרשוי על קבלני שירות, היא לחזק את הפיקוח על קבלני השרות כדי לשמור על זכויותיהם של עובדים חלשים במשק. תחומי הניקיון, השמירה והאבטחה הכלולים בתוספת המוצעת לחוק קבלני כוח אדם, הם תחומי עבודה שבהם אין לחברות הנותנות שירותים "מיפעל" משלהן.
...
עו"ד אבו זאלף גם הסביר את הרציונל שעמד בבסיס החלטתם לשמר את עובדי השמירה במתכונת של חברה עצמאית מטעמם, ולא לפנות לחברה חיצונית למתן שירותי שמירה: "יש פה תכלית של שמירה על אנשים בעלי מוגבלויות, כל הנאשמים עמדו בתכלית הזאת, ולפני הקמת אלבדיע, הם כן פנו, לא בעצם, לחברות כוח אדם, וחברות שמירה, שפשוט הגיעו למסקנה שהדבר בלתי אפשרי, הוא פוגע בחוקיות עצמה, כי הייתה תחלופה של אותם שומרים מדי יום, וזה פגע בחוסים, אני מלווה את החברות האלה".[footnoteRef:3] דברים אלו הגיוניים בנסיבות עיסוקם של המעונות, ולכן מקובלים עלי.
בשל האופי הפלילי המיוחס להתנהלות הנאשמים יש להפריד בין אי-עמידה בהנחיות משרד המשפטים לבין הניתוח של הדין הפלילי, בו עסקינן בתיק זה. נוכח מסקנה זו, מתייתר הצורך לדון בטיעונים התאגידיים שהציגו הנאשמים לצורך הרמת המסך בין החברות, וכן בטיעונים בנוגע לריבוי עבירות וזוטי דברים.
סוף דבר על יסוד כל האמור, משלא הוכחו יסודות העבירות נשוא כתבי האישום, אני מזכה את הנאשמים.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2022 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בפתח הדברים, כמצוות סעיף 182 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב - 1982 (להלן - חוק סדר הדין הפלילי), נציין כי החלטנו לקבל את העירעור ולזכות את המערערים, מחמת הספק, מבצוע העבירות שבהן הורשעו.
וכך נקבע בסעיף: "(א) לא יקבל אדם שירות כוח אדם מקבלן כוח אדם או שירות מקבלן שירות, ולא יתקשר עימם לקבלת שירותים כאמור, אלא אם כן קבלן כוח האדם הוא בעל רישיון או היתר מיוחד לפי פרק זה, לפי העניין, והמציא לאותו אדם העתק ממנו, או שקבלן השרות הוא בעל רישיון לפי פרק זה והמציא לאותו אדם העתק ממנו.
המערער טען בפניה כך: הקבלן הציג לו את המסמך, הנחזה כאמור לרישיון לפי החוק[footnoteRef:3] (נציין כבר עתה כי בחקירתו הנגדית בבית הדין האיזורי טען המערער כי המסמך דומה ל-נ/1 - רישיון קבלן כוח אדם שנחזה כרישיון שקבלה חֶבְרה של הקבלן ביום 29.12.19); העתקו של הרישיון, שהוא כאמור המסמך, נותר במשרדי המערער; לאחר שהמערער זומן לחקירה במשרדי המשיבה בחשד לבצוע עבירה על החוק, הופסקה ההיתקשרות עם הקבלן והמערער פנה למשטרת ישראל והתלונן על זיוף המסמך; במסגרת זו מסר המערער למישטרה את המסמך ולא נותר בידו העתק ממנו.
בכך שאתה בעל תפקיד בכיר ונושא משרה בחברה לא עשית די על מנת לפקח ולוודא כי הוראות חוק העסקת עובדים ע"י קבלני כ"א מתקיימות בחברתך, פעלת בנגוד לסעיף 21(א) לחוק זה – נושא משרה חייב לפקח ולעשות כל שניתן למניעת עבירות כאמור בסעיף 20 בידי התאגיד או בידי עובד מעובדיו.
...
אלא שלטעמנו, בנסיבות המיוחדות של המקרה, עדיין נותר ספק סביר בשאלה אם המסמך - שאם הוא קיים הוא בבחינת ראיה בעלת פוטנציאל מזכה - אכן מצוי במשטרה.
לאור מסקנה זו אין לנו צורך להידרש לטענותיהם הנוספות של המערערים בקשר לאי חקירתו של הקבלן בקשר למסמך, עובר להגשת כתב האישום, ודאי בשעה שהקבלן נחקר בהליך פלילי שנפתח כנגדו-הוא, בין היתר, בקשר להתקשרותו עם המערערת, וכן בקשר לאי לגילוי פרטים מחקירתו של הקבלן בהליך הפלילי שנפתח נגדו - פרטים שעשויים היו, כך לפי הנטען, לסייע בזיכויים.
סוף דבר - הערעור מתקבל.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

כל אחד מאישומים אלה מהוה נדבך בפרשת הונאה רחבת הקף, המסתכמת בכ-77,000,000 ש"ח. ביום 13.9.2022 הורשע המערער, לאחר ניהול הוכחות, בבצוע העבירות הבאות במסגרתה של פרשת ההונאה: גניבה בידי מורשה, ריבוי עבירות לפי סעיף 393 לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: חוק העונשין); עשיית פעולה ברכוש אסור, עבירה לפי סעיף 4 לחוק איסור הלבנת הון, התש"ס-2000 (להלן: חוק איסור הלבנת הון); ניהול תיקי השקעות ללא רישיון, ריבוי עבירות לפי סעיפים 2 ו-39(א) לחוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, התשנ"ה-1995 (להלן: חוק הסדרת העיסוק); שבוש מהלכי משפט, שתי עבירות לפי סעיף 244 לחוק העונשין; וכן אי-קיום דרישה של רשות ניירות ערך, עבירה לפי סעיפים 53(ב)(10) ו-56ג(2) לחוק ניירות ערך, התשכ"ח-1968.
בנוסף, החזיק המערער, במישרין ובעקיפין, במספר חברות, בישראל ומחוצה לה, אשר עסקו במסחר במכשירי השקעה במט"ח, במסחר באופציות בינריות ובמתן שירותים לחברות אשר עסקו במסחר ובהשקעות דומים (להלן: קבוצת יוטרייד).
לשיטתו, האפשרות החוקית לעשות בכספי הלקוחות בהתאם לשיקול דעתה של יוטרייד והעדר חובה רגולטורית להחזיק בכספי הלקוחות בחשבון ייעודי מוליכים אל המסקנה המשפטית כי העברת הכספים הללו לחשבונה השוטף של החברה לא היתה בגדר "שליחת יד"; ובאין "שליחת יד", עבירה של גניבה בידי מורשה לא מתקיימת.
ביחס להרשעתו בעבירת גניבה בידי מורשה וזיכויו מעבירת קבלת דבר במירמה, טוען המערער כי בית משפט קמא לא נימק מדוע בחר להרשיעו דוקא בעבירת הגניבה בידי מורשה, ולא בקבלת דבר במירמה.
...
המערער הוסיף וטען כי הוא יפרט ויבסס טעמים אלה במסגרת נימוקי הערעור לכשיגישם, בהתאם להיתר שקיבל ביום 30.4.2023, בהחלטת הרשמת ל' משאלי שלומאי, ביום 30.6.2023, אם לא לפני כן. לטענת המדינה, הדברים אינם כך: אמות המידה אשר נקבעו בהלכת שוורץ מוליכים אל המסקנה כי דין הבקשה להידחות.
המערער תוקף מסקנה זו בערעורו, ואיני מביע דעה באשר לסיכוייו להצליח בערעור.
אומר בקצרה כי בין אם מדובר בגניבה בידי מורשה ובין אם עסקינן בקבלת דבר במרמה – התוצאה היא אותה תוצאה.
מהטעמים שמניתי, אני דוחה את הבקשה שלפניי.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו