טיעוני הנאשמים
המאשימה מבקשת לגזור על הנאשמים קנס כבד של 60,000 ₪ החורג באופן ניכר מרף הענישה הנוהג בגין בניית בריכה ללא היתר כדין, מבלי שביססה בקשתה זו כנדרש בסעיף 40ג(ב) לחוק העונשין, התשל"ז-1977, שכן לא הוצג כל שיקול לחומרה של הגנה על שלום הציבור, כאמור בסעיף 40ה לחוק העונשין, המאפשר סטייה זו.
המאשימה מבקשת ענישה כבדה תוך היתעלמות מהכרעת הדין בה זוכו הנאשמים ממרבית העבירות שיוחסו להם, ומדובר בענישה כבדה ובלתי מידתית, רק בשל בניית בריכת שחייה ללא היתר, ומבלי שהוצגה כל ראיה כי הנאשמים הפיקו רווחים מהשמוש בבריכת הבניה הנדונה.
...
הערך החברתי שנפגע
אין חולק על הצורך להחמיר בעבירות על דיני התכנון והבנייה ובאשר לערך החברתי המוגן הנפגע מביצוע עבירות בנייה, אפנה לדבריו הברורים של השופט (כתוארו אז) מ. חשין ברע"פ 4357/01 סבן נ' הועדה המקומית לתכנון ובנייה קריית אונו פ"ד(3) 49,59:
"בנייה שלא כדין היא לא רק תופעה, החותרת תחת התכנון הנכון של הבנייה, אלא השלכותיה מרחיקות לכת יותר. היא בין התופעות הבולטות , הפוגעות בהשלטת החוק, מי שעושה דין לעצמו פוגע באופן הגלוי והברור בהשלטת החוק...".
עוד נקבע [רע"פ 6665/05 ראיף מריסאת נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (17.5.2006)] (להלן: "פרשת מריסאת") כי:
"על העונש שנגזר על מי שמורשע בעבירות נגד חוקי התכנון ובניה לשקף את חומרת המעשים והפגיעה בשלטון החוק ולשמש גורם הרתעה נגדו ונגד עבריינים פוטנציאלים, במטרה להפוך את ביצוע העבירות לבלתי כדאיות מבחינה כלכלית. כבר נפסק בעבר, כי בתי-המשפט מצווים לתת יד למאבק בעבירות החמורות בתחום התכנון והבנייה, שהפכו לחזון נפרץ בימינו ...".
הנאשמים הורשעו בעבירה של בניית בריכה ללא היתר כדין, שהינה חלק ממתחם המשמש לשמחות ואירועים, שנבנה על ידי הנאשמים במקרקעין בייעוד לחקלאות.
דין הבקשה לביטול ההרשעה ע"פ ס' 192א לחוק, להידחות.
על כן, הבקשה לביטול הרשעתם של הנאשמים –נדחית.
בהתחשב בכל המפורט לעיל, ועל מנת ליתן את המשקל הראוי, בין היתר, לאינטרס הציבורי המובהק שבאי עידוד עבריינות כאמור, אני גוזר על הנאשמים את העונשים הבאים :
על הנאשם 1 קנס בסך 15,000 ₪ או 30 ימי מאסר תמורתו.