מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זיכוי מחמת הספק בעבירת תקיפת עובד ציבור

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2020 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

עבירת תקיפת עובד ציבור: לאחר בחינת חומר הראיות וטענות הצדדים המסקנה המתחייבת היא, כי גם בנוגע לעבירה זו נותר ספק ביחס לאשמת הנאשם.
סוף דבר נוכח כל המפורט לעיל, לא ניתן לקבוע ממצא פוזיטיבי ברור לגבי ההתרחשות בתוך המשרד ויש לזכות את הנאשם מחמת הספק, הן מעבירת האיומים והן מעבירת התקיפה.
...
כפי שיוסבר להלן, אינני מקבלת את עדות הנאשם לגבי ההתרחשות במשרד כעדות אמת.
העד השיב בעניין זה: "הרבה פעמים אני מקבל מסרים בדוחות פעולה שהם לא מפורטים מספיק ובאופן כזה או אחר הם נזכרים בפרטים נוספים ואני רושם את בהודעה...אני לא חושב שישנה איזה שהיא סתירה בין מה שהם רשמו בין הדוח פעולה לעדות שגביתי" (עמוד 19, משורה 29) ובהמשך מסר: "לא מצאתי לנכון לאמת [צ"ל, לעמת] אותם על סתירות בין הדוחו"ת (עמוד 20, שורה 1).
סוף דבר נוכח כל המפורט לעיל, לא ניתן לקבוע ממצא פוזיטיבי ברור לגבי ההתרחשות בתוך המשרד ויש לזכות את הנאשם מחמת הספק, הן מעבירת האיומים והן מעבירת התקיפה.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

לשיטת ההגנה, יש מקום להורות על זיכויו של הנאשם, ולו מחמת הספק בשל מחדלי החקירה שנתגלו בתיק ובהם – הכשל האינהרנטי בתירגום חקירת הנאשם מהשפה הערבית לעברית באמצעות מתורגמן קצין שב"ס בשעה שהנאשם נחשד בעבירות כנגד איש שב"ס; והמנעות היחידה החוקרת לתפוס את מצלמות האבטחה באגף שבו ארע הארוע מושא כתב האישום, מחדל שפגע בהגנת הנאשם נוכח המחלוקת שנתגלעה בין הצדדים הן באשר למיקומו המדויק של הארוע, והן באשר לשאלת האלימות שנקט הנאשם כלפי הסוהר.
בעניינינו, משהמאשימה הרימה את הנטל להוכיח מעבר לספק סביר כי הנאשם ביודעין וללא כל סיבה מוצדקת, אלא אך מתוך כעסו, בעט ברגלו של הסוהר אלנה, ע"ת/1, ביודעו כי המדובר בסוהר שהגיע מתוקף תפקידו לבצע חפוש כדין בתאו, הרי שהתקיימו היסודות העובדתיים והנפשיים לצורך גיבושה של עבירת תקיפת עובד ציבור.
...
יוצא אפוא, שלא מצאתי שיש בכוחם של מחדלי החקירה עליהם הצביע הסנגור המלומד להורות על זיכויו של הנאשם, ולו מחמת הספק.
סוף דבר בכל הנוגע למעשה האיום המיוחס לנאשם, אזי וכידוע, עבירת האיומים לפי סעיף 192 לחוק העונשין עניינה: "המאיים על אדם בכל דרך שהיא בפגיעה שלא כדין בגופו, בחירותו, בנכסיו, בשמו הטוב או בפרנסתו, שלו או של אדם אחר, בכוונה להפחיד את האדם או להקניטו...". באשר ליסוד העובדתי הנדרש לצורך גיבושה של עבירת האיומים, אזי שעל האיום להיות רציני וממשי לפגיעה באחד מהערכים המוגנים הנזכרים בסעיף, כשהאיום יכול להיעשות בין במילים ובין בהתנהגות (י' קדמי, הדין בפלילים, חלק רביעי עמוד 2123 (תשס"ו-2006)).
בנסיבות אלו, ומשנמצא כי במעשי הנאשם התקיימו היסודות העובדתיים והנפשיים הנדרשים בעבירות האיומים ותקיפת עובד הציבור, הנני מרשיעה את הנאשם בעבירה של איומים לפי סעיף 192 לחוק העונשין ובעבירה של תקיפת עובד ציבור לפי סעיף 382א(א) לחוק העונשין.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מדובר בפסקי דין של בתי משפט השלום, אשר ניתנו בנסיבות שונות, ולמולם הציג ב"כ הנאשם החלטות בהן התקבלה הגנה זו. בהמשך לפסקי דין אלה, אוסיף ואפנה עוד לנקודת היתייחסות של ערכאות ערעור, אשר החליטו על זכוי נאשמים בשל קבלת הגנת זוטי דברים בגין עבירות תקיפת בן זוג ותקיפת שוטר (ע"פ 33699-03-15 (מחוזי ב"ש) פלוני נ' מדינת ישראל (6.10.2015); ע"פ (מחוזי חי') 1155/00 דינה רויטמן נ' מדינת ישראל (4.1.2001); עפ"ג (מחוזי מרכז) 27179-04-11 רועי לוי נ' מדינת ישראל (27.09.2011)).
בהיתחשב בכך וכן בהנמקות שפורטו לגבי השפעת סוג העבירה, לא מצאתי כי העובדה שמדובר בעבירת תקיפת עובד ציבור מביאה לידי הסרת הספק בדבר קיומה של סכנה מזערית לציבור או פגיעה מזערית בנורמה המוגנת.
לאור כל האמור לעיל, עלה בידי הנאשם לעורר ספק סביר, מבוסס ומשמעותי, לגבי השאלה האם המעשה מקים פגיעה מזערית בנורמה המוגנת או סכנה מזערית לציבור, ולפיכך עומדת לו הגנת זוטי הדברים.
...
קבלת סייג זוטי הדברים אפשרית לאחר בחינת התנאים שפורטו, בעקבותיה "עשוי השופט להגיע לכלל מסקנה אם אכן הדברים אמורים בעבירה מבחינה טכנית פורמלית אשר מבחינה מהותית מתאים לה הכלל של 'העדר ענין לציבור'..." (ע"פ 807/99 מדינת ישראל נ' עזיזיאן, פ"ד נג(5) 748, 761, פסק דינו של כב' השופט מ' אילן (1999) (להלן: "עניין עזיזיאן").
לאור כל האמור לעיל, עלה בידי הנאשם לעורר ספק סביר, מבוסס ומשמעותי, לגבי השאלה האם המעשה מקים פגיעה מזערית בנורמה המוגנת או סכנה מזערית לציבור, ולפיכך עומדת לו הגנת זוטי הדברים.
בנסיבות אלה, החלטתי לזכות את הנאשם.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

רע"פ 8062/13 ‏אלכס ברזק נ' מדינת ישראל (10.4.14) המבקש הורשע בבימ"ש השלום באיומים והעלבת עובד ציבור וזוכה מחמת הספק מעבירה של תקיפת שוטר במילוי תפקידו.
נסיבותיו האישיות של הנאשם הן בנוגע לרקע הכלכלי והן בנוגע לרקע המשפחתי אמנם לא בוסס באסמכתאות, אך עלה בחלקו במהלך שמיעת הראיות ובית המשפט מניח אותו לזכות הנאשם.
...
טענת ההגנה כי מדובר באירוע ללא תכנון מוקדם אינה מסקנה מתחייבת מעובדות כתב האישום ולא נקבעה כממצא בהכרעת הדין.
ממכלול הנסיבות יש לקבוע, כי מידת הפגיעה בערכים המוגנים במקרה זה היא בינונית אך נוכח הרקע לביצוע העבירות וההתרשמות הבלתי אמצעית מהנאשם גם במהלך עדותו בבית המשפט, הרי שמתבקשת המסקנה, כי גם מידת האשם היא בינונית ולא מלאה.
נוכח כל האמור לעיל, יש להטיל על הנאשם עונש בחלקו העליון של השליש התחתון של מתחם הענישה.
סוף דבר: לאחר ששקלתי את מכלול השיקולים כמפורט לעיל אני מטילה על הנאשם את העונשים הבאים: 3 חודשי מאסר בפועל, שירוצו בעבודות שירות.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

בטרם נעבור לגזירת דינו בגין ביצוע העבירה בה הורשע, נציין כי לאחר שמיעת ראיות, הנאשם זוכה מבצוע עבירת איומים כלפי אימו, זכוי מלא, וכן זוכה מחמת הספק בבצוע עבירה של תקיפת זקן הגורמת חבלה של ממש, לפי סעיף 368ו(א) לחוק.
באשר לעבירה בה הורשע הנאשם, נטען כי עסקינן בעבירת איומים ברף נמוך, שכן עסקינן במלל שנשלח במסרונים ולא הושמע פנים-אל-פנים, ואשר עניינו בקניינו של אדם ושמו הטוב ולא בגופו, שלומו או חייו.
ב"כ הנאשם הבהיר, כי אין באפשרות הנאשם להציג פגיעה קונקרטית, אך טען כי בעתיד צפוי הנאשם לבקש להישתלב בשירות המדינה ולכן הרשעה תיפגע בו. כן, נטען כי בנסיבות החריגות שפורטו לעיל, לא יהיה זה ראוי וצודק להטיל על הנאשם כתם של הרשעה פלילית על כל המשתמע מכך בגין העבירה והמעשה שהוא הורשע בעיניינו בסופו של יום.
ויחד עם זאת, בית המשפט העליון פסק, לא אחת, כי גם כאשר מדובר בנאשמים שביצעו עבירות חמורות, יתכנו מקרים בהם האנטרס הצבורי יעלה בקנה אחד עם אי-הרשעתם, ועל כן כל מקרה ייבחן לגופו (ראו בהקשר זה, רע"פ 1721/12 איראשי נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (30.3.2014), שם מנה בית המשפט העליון דוגמאות רבות למקרים בהם נימנעו בתי המשפט מהרשעת הנאשמים, גם בעבירות שאינן קלות כגון תקיפה בנסיבות מחמירות, איומים ועוד, (פס' 9 בפסק דינו של כבוד השופט ג'ובראן).
...
הנאשם אמנם הורשע לאחר ניהול הוכחות, אולם כבר הובהר כי שמיעת הראיות לא הייתה לחינם, שכן סופו של דבר זוכה הנאשם מחלקו הארי של כתב האישום.
באשר לרכיבי הענישה הכספיים, מתוך התחשבות במצבו הכלכלי של הנאשם, ועל מנת שלא להסב פגיעה לבנותיו, החלטתי שלא להטיל עליו קנס כספי, ואולם בנוגע לרכיב הפיצוי, סבורני כי יהיה זה נכון ליתן ביטוי מוחשי לפגיעה שחווה המתלונן כתוצאה ממעשיו של בנו, גם אם באופן סמלי ובשיעור נמוך.
סוף דבר: אשר על כן, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: 39.1 3 חודשי מאסר אותם לא ירצה הנאשם, אלא אם יעבור בתוך שנתיים מהיום עבירת איומים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו