התלוותו של הנאשם לחוקרת לצורך תפיסת הסכין ותפיסתה תועדו בסירטון שצולם בידי החוקרת, הגב' נחאס והוגש במעמד עדותה (הוגש וסומן ת/11) אחר צפיית בית המשפט בסירטון.
לא למותר לציין, כי הנאשם מודע היה לזכותו שלא להשיב ושמר על זכות השתיקה בחלקים אחרים בחקירה (למשל ש' 47-48, ש' 52-53 לת/10), מכל מקום, כאמור, חלקים אלו נפסלו כראיה, למען הזהירות, בהיעדר אזהרת הנאשם.
ככל והיה מסרב, הרי שניתן היה להחזיק ברכבו במיגרש החניה, שכן הרכב היה מעוכב, ולהמתין לקבלת צו בית המשפט לצורך עריכת החיפוש.
בהתאם לדוקטרינת הפסילה הפסיקתית בע"פ 5121/98 רפאל יששכרוב נ. התובע הצבאי (פורסם בנבו, ניתן ביום 4.5.06):
"הנחת המוצא בשאלת קבילותן של ראיות היא זו הנוהגת עימנו מאז ומתמיד, ולפיה ראיה שהיא רלוואנטית - קבילה במשפט. עם זאת, בהתאם לדוקטרינה האמורה לבית-המשפט שיקול-דעת לפסילת קבילותה של ראיה בפלילים, אם נוכח לדעת כי הראיה הושגה שלא כדין וקבלתה במשפט תיצור פגיעה מהותית בזכותו של הנאשם להליך הוגן שלא בהתאם לגדריה של פיסקת ההגבלה. מדובר בנוסחת איזון עקרונית השואפת להשגת פשרה ראויה בין מכלול הזכויות והאינטרסים הרלוואנטיים לשאלת קבילותן של ראיות שהושגו שלא כדין, ובהם: חשיפת האמת העובדתית, הלחימה בעבריינות וכן ההגנה על שלום הציבור ועל זכויות נפגעי העבירה מחד גיסא; אל מול ההגנה על זכויות הנאשם ועל הגינות ההליך הפלילי וטוהרו מאידך גיסא.
באשר לכך ובהתאם לת/9 בשעה 14:49, הודע לנאשם דבר החשד הנוסף המיוחס לו "החזקת סכין, בכך שבתאריך 15.6.20 במהלך חקירה שלך מסרת כי יש ברכב השייך לך סכין וזה בנגוד לחוק". במסגרת זו, הבין הנאשם את החשדות נגדו, ויתר על זכותו להתייעץ עם עורך דין לפני החקירה, אחר שהוזהר כדין והובאה לידיעתו זכות השתיקה, ושב על הודאתו בדבר החזקת סכין ברכבו, כמו גם בדבר כוונתו להשתמש בסכין;
"ת. הסכין הזו כבר כימעט שנה אצלי ברכב אני שכחתי שיש לי סכין ברכב , כאשר עכשיו אמרת לי על הסכין נזכרתי שיש סכין ברכב איתי ואמרתי לך למה שכחתי את זה, כי יש לי סכין נוספת מתקבעת ואני כל הזמן תמיד לאן שאני הולך יש איתי סכין.
למעשה, אף באם איווכח, כי נידרש היה חידוש אזהרה כבר במהלך חקירת הנאשם בת/10 ואפילו נפסלה הודיית הנאשם בעבירה על פי ת/10 בהיעדר חידוש האזהרה, הרי כי הוכחה קבילות הודיית הנאשם בת/9 בכל הנוגע להחזקת סכין דרך קבע, שלא למטרה חוקית, הודיה אשר הוכח לפניי ולפנים, כי נימסרה באופן חופשי ומרצון, לרבות ביחס לתכלית החזקת הסכין בידי הנאשם ולא למטרה חוקית.
...
בהמשך נקבע באותו עניין,
"אם כך, שילוב מאפייני השימוש ברכב עם ספונטניות החיפוש ללא צו בנסיבות אלו, מביא למסקנה שדרישת "שני עדים שאינם שוטרים" עלולה לסכל את מטרת החיפוש.
על אף כל האמור לעיל, איני יכולה להתעלם מכך כי ניכר שסעיף 71 לחסד"פ (סמכויות אכיפה- מעצרים), נועד לנסיבות שונות מאלו אשר במקרה זה. דומה בעיני כי ניתן לקבוע כי ייעודו של סעיף 71, כעולה גם מן האמור בע"פ מולקונדוב, הינו במקרה בו מעוכב הרכב בצד הדרך ולא במגרש החניה של תחנת המשטרה.
סוף דבר
לאור כל האמור, נחה דעתי כי יש להרשיע את הנאשם בעבירת החזקת אגרופן או סכין שלא כדין- עבירה לפי סעיף 186(א) לחוק העונשין.