]
ביחס ל"מניע האידיאולוגי" הפנה התובע את בית המשפט, בין היתר, אל עדותו של ארז פרג'ון "אשר סיפר לבית המשפט שהוא חש שהמניע היה אידיאולוגי מובהק...", ובהמשך - "... אין כל סיבה לקבל פרשנות שלא מדובר במניע אדיאולוגי וזה עולה מהאיום עצמו ומהנסיבות לאחר הארוע".
התובע הוסיף - ולא בכדי מצא לעשות כן - כי "כל ניסיון לשוות לארוע משהו לא רציני או מגוחך בנסיבות שנוצרו זה לא המקרה נהפוך הוא. אני אפנה לעדותו של ארז פרג'ון, שאמר שבנסיבות גם חזות וגם האמירה וגם כלל הנסיבות שהיו בארוע על רקע אותם ימים, המדינה בערה והשטח היה מאוד לא רגוע, לא כמו בימים של היום, זה היה לקראת סיום מבצע שומר החומות וכלל הנסיבות גרמו לו להבין שיש פה מחבל ויש סיכוי סביר שהוא עתיד לבצע פיגוע. כשהוא נישאל ע"י הסניגור האם באמת נראה לו זה הנאשם שיבוא ויעשה פיגוע, לא רק שלא אישר את הדברים אלא שלל וטען שחש מאוים ומדובר בארוע רציני ופעלו בהתאם".
ההגנה בסיכומיה ביקשה מבית המשפט להורות על זיכויו של הנאשם; הסנגור היתמקד בטיעוניו בהיעדר התקיימות היסוד הנפשי אצל הנאשם, וטען, בין היתר כי: "אני חושב שברור לכל יושבי האולם, שהנאשם הזה לא היתה לו את הכוונה הפלילית הנדרשת, למרות שקשה להצביע בצורה מדויקת ומדעית מה הביא אותו למצב זה. אם מה שהביא אותו זה צריכת אלכוהול או סמים, או משבר נפשי אחר, או האופי הרמה השכלית הכללית שלו. קשה לשים את האצבע".
ובהמשך:
"... יש לנו המון המון אינדיקאציות נוספות באשר למצב התודעתי והנפשי שמתוכם לומדים האם יש כוונה או אין, בזמן אמיתי או בסמוך לכך שמתוכם ניתן ללמוד ברמה גבוהה של וודאות שהוא לא גיבש כוונה פלילית בטח שלא ברמה הנדרשת".
ההגנה הפניתה, בין היתר, אל עדותו של אשורוב אשר לשיטת ההגנה "היה כימעט בטוח שמדובר באדם תמהוני, נרקומן, שאין לייחס משקל לדבריו אבל ליתר בטחון, אמר כשיש ספק, אין ספק... העד הכי משמעותי, לא באמת חשב שהדברים אמתיים". הסנגור הוסיף כי העד אשורוב "נתפס כגוזמאי" נוכח פערים בין עדותו לבין גירסתו של העד פרג'ון.
הסנגור הפנה גם לעדותו של פרג'ון אשר "התרשם שמדובר באדם הומלס, מהרגע הראשון..."; בוסני בעדותו "התרשם שהנאשם תחת השפעת חומרים ולא אלכוהול".
הסנגור הוסיף כי הנאשם היה מפוחד במהלך הארוע מושא כתב האישום, ו"זה שמאשימים אותו במניע גזעני יש לזכור שהוא ערבי, שהחליט להעביר את חייו לתל אביב שהיא עיר עם רוב יהודי גדול לא חושב שהוא היה עושה זאת לו היה שונא יהודים.
סבורני אפוא, כי הנאשם הזה, ההומלס היחף, הרעב ללחם והמדיף ריח צואה ושיניו חסרות, שמוחו היה שק חבטות להירואין, קוקאין ונייס גאי לאורך עשרות שנים, לצד תרופות פסיכיאטריות שונות ומשונות, שלכאורה לא הצליח להניח עליהן יד משך חמישה ימים לפני ארוע ה"איום", ושערה לקרבו אלכוהול עובר לאותו ארוע, שכל מי שפגש בו – מיד הבין שהוא "שישיה" (לא נורמלי, כדברי העד אשורוב ועמיתיו) – לא היה בו היסוד הנפשי הצריך לשם ביסוס ביצוע עבירת איומים.
בנוסף, אם המאשימה סבורה כי בדבריה של הנאשמת כאשר איימה על בעלה יש משום איום ממשי, מדוע לא ראתה בתלונתה על בעלה תלונה של ממש? אם המאשימה קיבלה את דברי השוטר כי לאור היתנהגות הנאשמת התרשם כי אין בדבריה ממש, ראוי היה כך להתייחס לכל דבריה, כולל לדברים שאמרה בנוגע לבעלה.
...
סבורני איפוא, כי הנאשם הזה, ההומלס היחף, הרעב ללחם והמדיף ריח צואה ושיניו חסרות, שמוחו היה שק חבטות להירואין, קוקאין ונייס גאי לאורך עשרות שנים, לצד תרופות פסיכיאטריות שונות ומשונות, שלכאורה לא הצליח להניח עליהן יד משך חמישה ימים לפני אירוע ה"איום", ושערה לקרבו אלכוהול עובר לאותו אירוע, שכל מי שפגש בו – מיד הבין שהוא "שישיה" (לא נורמלי, כדברי העד אשורוב ועמיתיו) – לא היה בו היסוד הנפשי הצריך לשם ביסוס ביצוע עבירת איומים.
אולם, דוקא התייחסות זו לנאשמת צריכה הייתה להוביל למסקנה כי בדבריה לא התכוונה כלל ועיקר לאיים על בעלה.
לאור האמור לעיל אני מורה על זיכויו של הנאשם מהמיוחס לו בכתב האישום.