מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זיוף חתימה לשינוי בעלות ברכב

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

התובעת טענה, כי דרך שינוי רישום הבעלות ברכב נקבעה בסימן ב' לפרק השני בתקנות התעבורה, התשכ"א - 1961, וכי על פקיד הבנק לבדוק שאין הגבלה על העברת הבעלות ולזהות את המוכר והקונה שחתמו על טופס שינוי הבעלות.
אחמד טען, כי העברת הבעלות ברכב בוצעה כדין על ידי עובדת הסוכנות בשם אינאס שלעאטה, הוא טען, כי האפשרות לזייף את החתימה על יפוי כח היא משימה פשוטה, מאחר והחתימות לא מאומתות על ידי גורם אובייקטיבי, כגון עורך דין.
...
דין דרישתה של התובעת להידחות, ולו רק מטעמים אלה.
אוסיף, כי בהליך הקודם לא הותר לתובעת לפצל את סעדיה ולכן, לכאורה, דין דרישתה להידחות גם מטעם זה. לאור האמור לעיל, אני דוחה את התביעה.
התובעת תשלם לכל אחד מהנתבעים הוצאות משפט בסך של 3,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

מנוהל העבודה ומעדותה של הודא אנו למדים כי במקרה כגון דא, בו מבוצע תהליך שינוי רישום בעלות על בסיס יפוי כוח לטובת סוחר רכב, על מבצעי השינוי להציג את המסמכים הבאים: * ייפוי כוח חתום מקורי נושא חותמת וחתימת עורך דין או לחילופין אם הטופס אינו חתום על ידי עורך דין אזי מצורפת תעודת הזהות של נותן ייפוי הכח (סעיפים 7.1.5- 7.1.6 לנוהל); * תעודות זהות מקוריות הן של מיופה הכוח והן של מייפה הכוח; * רישיון רכב מקורי; * תו סוחר מקורי (סעיף 7 לנוהל ועמ' 20 שורות 25-18).
אלא שהנוהל ככל הנראה אינו מהודק דיו שכן גם אם היו ממלאים את הוראותיו בדווקנות לא ניתן היה למנוע שינוי רישום בעלות על סמך מסמכים מזוייפים, ולא ניתן להוכיח את זהות החותם על המסמכים, לאור העובדה כי אין הדואר מחוייב לשמור את המסמכים שעל בסיסם בוצע שינוי רישום הבעלות, ולא ניתן לבדוק בדיעבד את המסמכים על בסיסם בוצע שינוי הרישום.
...
באשר לנזק הכללי הנוסף הנטען, בסך של 50,000 ₪, אין ספק כי ארוע מעין זה גורם לעוגמת נפש והוצאות כלליות שקשה להוכיחן בראיות קונקרטיות, אולם לא שוכנעתי כי נגרם נזק בשיעור הנטען.
לסיכום אני דוחה את התביעה כנגד נתבעת 1, הדואר.
ממילא, ההודעה כנגד הצד השלישי נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בעניינינו מתעוררת השאלה – מה הדין אם נתבע 1 הציג בדואר מסמכים מזויפים? בעיניין זה נקבע לא אחת, כי פקידי הדואר אינם אמורים לגלות זיופים, ואין להטיל עליהם אחריות מקום בו בוצע שינוי ברשום בעלות רכב על בסיס מסמכים מזויפים.
לפי הנוהל, נידרש הפקיד לחתום בגב הטופס (סעיף 7.3.13 לנוהל); אולם, בעניינינו פקידת הדואר לא עשתה כן, והציגה בפני ב"טופס רישום שינוי בעלות רכב", חותמת הדואר, ללא חתימתה.
...
סוף דבר לאור המקובץ לעיל, לא ראיתי לנכון להורות על מתן צווים כמבוקש על ידי התובע.
אלא, ראיתי לנכון להיעתר לסעד החלופי; עם זאת, לא ראיתי לנכון לפסוק לטובת התובע עוגמת נפש, בהתחשב בהתנהלותו.
אשר על כן, דין התביעה כנגד נתבעים 2-6, להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

אך בהמשך שינתה הנתבעת את עדותה, כאשר הוצג לה זכרון הדברים, והיא אישרה כי אחת החתימות המופיעות עליו ואשר נחזית להיות שלה היא אכן חתימתה ולא זיוף (עמ' 44 ש' 23-25).
יתרה מכך, לפי אחת מגרסאותיו של ברזילי הוא ראה את הרכב פעם נוספת ביוקנעם בטרם חתימת זכרון הדברים, ואם אכן כך, הרי שהרכב הוצע לו פחות מחמשה ימים לאחר שהבעלות הועברה על שם עמיד.
...
התובעים ישלמו לנתבע 2 הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 5,850 ₪.
התביעה נגד הנתבעת 3 מתקבלת באופן חלקי.
בנוסף תשלם הנתבעת 3 לתובעים הוצאות משפט בסך כולל של 2,500 ₪, וכן שכ"ט עו"ד בסך כולל של 11,700 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

רק סמוך למועד הגשת התביעה התובע שינה את טעמו, הגיש בקשה להיתר בניה בקרקע וטען כי הוא בעל הזכויות בה. עקרי הראיות מטעם התובע הוגשו תצהיריהם של התובע עצמו, ושל בנו חמדי עליאן, ושניהם נחקרו על תצהיריהם.
תצלום אויר מיום 24.8.10 בו נראית בבירור גדר הבטון החוצצת בין שיטחו של התובע לבין חלקת המריבה, וכן ניכר כי בחלקה בוצעו עבודות לניקוי הקרקע ופינוי אבנים, החלקה נראית מיושרת וחונים בה משאית ורכב נוסף.
נטען לזיוף חתימות, לשינוי המפה המצורפת לייפוי הכח, ועוד כמפורט בטיעונים לעיל.
...
אני קובעת, איפוא, כי הנתבע הוא בעל הזכות (החוזית) בקרקע נשוא התביעה.
סיכום לנוכח כל האמור אני סבורה שהתובע לא עמד בנטל ולא הוכיח את תביעתו, ולפיכך אני דוחה את התביעה.
באשר לתביעה שכנגד, לאחר שהגעתי למסקנה שהנתבע הוא בעל הזכויות בקרקע נשוא התביעה, הרי שהתובע לא היה רשאי לבנות על קרקע זו. נראה, איפוא, כי התובע לא היה רשאי לבנות בית על קרקע זו. עם זאת, עיקר הדיון בתיק שבפני התמקד בשאלות הזכויות בקרקע.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו