בין שאר המלצות הצוות שאומצו בהחלטת הממשלה, ובהתייחס למצב הדברים כפי שהיה מקובל לפני כן, נקבע כי לעובדים הזרים תישמר הזכות למעבר בין מעסיקים בפועל ובין התאגידים המורשים, ובילבד שלא יעבדו בענף עבודה אחר מזה שהורשו לעבוד בו "כך שתבוטל הכבילה בין העובד הזר למעסיקו...".
על מחויבות התאגידים על פי ההסדר החדש עמדה השופטת (כתוארה אז) ארד בפסק הדין בפרשת מלגם בהדגישה כי "התאגידים שקבלו רשיונות והיתרים להעסקת עובדים זרים מצווים לדאוג לזכויותיו של העובד במהלך שהותו בישראל, לתשלום שכרו ולהבטחת כל תנאיו הסוצאליים. התאגידים מחויבים להקפיד על דיווח אמין ומדויק בנוגע לכל עובד ועובד המועסק באמצעותם" (שם, בפיסקה 12).
העד צירף תלושי שכר להדגמת דבריו, ובהמשך חוות דעתו ציין כך:
"במצב דברים זה, החלו להירקם יותר ויותר עיסקאות בין קבלני הבנין והעובדים סינים (ללא שעינת מעורבת בכך), לפיהן העבודה תתבצע בקבלנות ובגינה יקבלו תמורה מוסכמת מראש. יחד עם זאת, הואיל והעובדים הסינים מנוסים ומיומנים בעבודתם, והואיל והם יודעים בדיוק מהו הספקם ביום עבודה, התמורה בגין העבודות בקבלנות מגלמת מחיר של לפחות 800 ₪ נטו ליום עבודה בענף הבנין, ותוספת של בונוס שהקבלן מדווח לנו מדי חודש בגין העבודה בקבלנות או משלים ללא ידיעתנו ישירות לעובד."
בחוות דעתו המשיך מר בוהדנה וציין כי "עינת" חברה בהתאחדות תאגידי כוח האדם העוסקים בעובדים הזרים בענף הבניה, וכי הוא שומע מכל ה"קולגות" כי רמות השכר של העובדים הזרים בענף הבניה הן כפי שתיאר ואף "פקידי הממשלה וראשי היתאחדות הקבלנים מודעים למצב כמתואר". העד הוסיף והפנה לכתבות שהתפרסמו בנושא ולפרוטוקול ישיבת הועדה לבחינת בעיית העובדים הזרים שהתקיימה בכנסת ביום 26.2.2014, במהלכה הצהירו גורמים רישמיים שונים כי עובד זר סיני מישתכר כ-800-900 ש"ח ליום (פרוטוקול הישיבה צורף).
במסגרת בחינת טענות אלה של ב.ס.ט בניה לגבי מעמדו של קיאן, ועל מנת לזהות את המעסיק האמתי של העובד, מבין סבך המעסיקים הפוטנציאליים במקרה זה, שהוא גם הגורם העומד מאחורי התשלום הנוסף, נעמוד להלן על עקרם והלכות בעיניין זהוי המעסיק בתבניות העסקה מורכבות.
...
על כך הערעור שלפנינו בו טוען מר גאנג כי דין תביעתו להתקבל, באשר הוא הוכיח כי קיבל תשלום נוסף ואת גובה שכרו.
אני סבורה כי אף אם אקבל דברים אלה כדברי אמת - ביחס לנוהג הנפסד בענף - הרי שכפי האמור לא זו הייתה עילת התביעה שבמסגרתה כוון התובע את טענותיו כלפי כ.א.ז בלבד.
משהתקבל הערעור אנו מחייבים את ב.ס.ט בניה לשלם לעובד הוצאות ושכר טרחת עורך דין בסך 20,000 ש"ח בהתייחס לדיונים בשתי הערכאות.
בנסיבות המקרה לא מצאנו מקום להורות על תשלום הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין לסוראל תאגיד כוח אדם לבניה.