ביום 6.9.2012, במועד הקראת כתב האישום, כפר המבקש בעובדות שיוחסו לו. בפרט, טען המבקש, כי לשמשת רכבו הוצמד תו חניה איזורי תקף ותקין, אשר הונפק לו על ידי עריית תל אביב-יפו.
מבקשה זו עולה, כי בדיקת טענותיו של המבקש, העלתה שבמועד ביצוע העבירה אכן היה בידי המבקש תו חנייה איזורי תקף, אשר הונפק לו ביום שקדם ליום ביצוע העבירה המיוחסת לו. לפיכך, הודיעה המשיבה לבית המשפט על חזרתה מכתב האישום, וזאת עוד טרם שהחל שלב ההוכחות בתיק.
בפסק הדין נקבע, כי אין חולק שהמבקש זוכה מהעבירה, אשר יוחסה לו בכתב האישום.
...
בעניינו, נקבע על-ידי בית המשפט המחוזי, לאחר בחינת כלל השיקולים הנוגעים בדבר, כי "אין זה המקרה שבו ניתן לקבוע כי לא היה יסוד להניח כי 'אדם פלוני עבר עבירה של ברירת משפט'". ואף אני סבור, כי המבקש לא הצביע על נסיבות חריגות, ככל שהדבר נוגע להתנהלותה של המשיבה, ולפיכך, אין לומר כי עניינו חוסה בגדרם של אותם מקרים מצומצמים ונדירים, בהם מוצדק לקבוע כי כתב האישום הוגש ללא יסוד להאשמה.
אשר לחלופה השנייה המנויה בסעיף 80 לחוק העונשין, היינו, כי מתקיימות "נסיבות אחרות" המצדיקות פסיקת הוצאות, המדובר בעילה המתאפיינת בעמימות מכוונת, אשר מותירה בידי בית המשפט מתחם רחב של שיקול דעת בהפעלתה (ע"פ 5923/07 שיתאווי נ' מדינת ישראל (6.4.2009); ע"פ 12005/03 חמודה נ' מדינת ישראל (18.9.2008); ע"פ 5205/04 גואטה נ' מדינת ישראל (3.7.2007)) סבורני, כי במקרה דנן לא התקיימו "נסיבות אחרות" אשר הצדיקו מתן פיצוי למבקש, והערכאות הקודמות פסקו נכונה, בהתאם לשיקול הדעת הרחב הנתון להן.
על יסוד האמור לעיל, ומשלא נמצא טעם המצדיק דיון בבקשה זו ב"גלגול שלישי" בפני בית משפט זה, דינה של הבקשה להידחות.