לציין, כי בסעיף 1 לפקודה 08.01.03 – סעיף ההגדרות, מוגדר עוזר הקרפ"ר לור"ם כדלקמן:
"רופא מישטרה, שהקרפ"ר מינהו לרכז את נושא הועדות הרפואיות."
סעיף 4 לפקודה 08.01.03 – דן באופן הדיון בפני הור"מ, וסעיף 5 לפקודה 08.01.03, דן בהחלטות שיכולה הור"מ לקבל: החלטה כי איש המישטרה מתאים לשירות מישטרה; איש המישטרה מתאים לשירות במישטרה, במיגבלות רפואיות באורח זמני; איש המישטרה אינו מתאים לשירות במישטרה; הממצאים הרפואיים אינם מספיקים והפניתו לבדיקת רופא המישטרה.
עקרי טענות הנתבעת
לטענת הנתבעת, כפי שהובאו הדברים בתצהירה של פקד מרציאנו, המדיניות של משטרת ישראל, במצב של שני מסלולים לפיטורי שוטר - פיטורים מטעמי אי התאמה, או שיחרור מטעמי בריאות, הנה לשקול מספר שיקולים, כאשר בין שיקולים אלה ניתן למנות: את מועד התגבשות העילה המשמעתית; את מועד התגבשות העילה הנטענת להפניה לועדה רפואית, תוך כדי מתן עדיפות לעילה המוקדמת יותר; חומרת ההליכים הפליליים התלויים ועומדים; מידת הדחיפות של הצורך בהרחקת השוטר מהמשטרה; וקשר סיבתי בין העילה המשמעתית לבין העילה הרפואית.
עוד טוענת הנתבעת כי בקשתו של התובע להעמידו לפני ור"ם הנה, למעשה, ניסיון לשנות את עילת הפיטורים של התובע; לטענתה המדובר הלכה למעשה בתקיפה עקיפה של החלטת המפכ"ל לפטר את התובע; על פי סעיף 93א(א) לפקודת המישטרה, תובענה בעיניין שיחרור שוטר מתפקידו, לרבות פיטוריו, אינה נימצאת כלל בסמכות בית הדין לעבודה, כי אם בסמכות בג"צ, כך שכבר מטעם זה אין להענות לעתירתו החלופית של התובע להעמידו בפני ועדה רפואית.
...
ביום 1.11.12 דחתה סנ"צ בועז - קצינת בירור קבילות, את כל טענותיו של התובע, בציינה, בין היתר, כי:
"במקרה שלך לא נשקל כלל אם התגבשה עילה לפרישה בור"מ, אלא נבדקה השאלה אם יש אינדיקציה לכך שסבלת מבעיות דומות לפני תחילת ההליך המנהלי נגדך. לאחר שנמצא כי אינך עומד בחריג זה ואינך טוען כי עילת הפיטורים נובעת באופן ישיר ממצבך הרפואי, החליט ר' אמ"ש שלא לאפשר הפנייתך לור"מ. לאור העובדה שהגשת את הבקשה לפרוש בור"מ מספר חודשים לאחר תחילת ההליך המנהלי נגדך (ולמעשה לאחר שהתקבלה כבר החלטת המפכ"ל לפטר אותך מאי התאמה, אף שטרם התקבל אישור השר), ואינך טוען כי מעשיך נבעו ממצבך הנפשי, לא מצאנו כי נפל פגם בהחלטה לפטר אותך מאי התאמה לפי סעיף 10(2) לפקודת המשטרה"
כעבור מספר ימים מקבלת מכתב הפיטורים, ביום 22.10.12, הודה התובע במסגרת עסקת טיעון בתיק תפ"ח 52896-01-12 בבית המשפט המחוזי, בחלק ניכר מן האישומים שיוחסו לו בכתב האישום, והורשע על פי הודאתו בעבירה של סחיטה באיומים לפי סעיף 428 סיפא לחוק העונשין; שתי עבירות של מעשה מגונה לפי סעיף 348(ג) לחוק העונשין, עבירה של הפרת אמונים לפי סעיף 284 לחוק העונשין; וארבע עבירות של נטילת שוחד לפי סעיף 290 לחוק העונשין.
אי לכך אנו מורים כי על הנתבעת להעמיד את התובע לפני ור"מ, על מנת שתבחן את מצבו הרפואי, בהתאם למסמכים הרפואיים שצורפו לבקשתו מיום 22/5/12 ועל פי מצבו הבריאותי נכון לאותו מועד, ותקבל החלטה בהתאם לסמכותה לפי פקודה 08.01.03 לפקודות מטא"ר, על תת סעיפיה.
סוף דבר –
אשר על כן ולאור כל המבואר לעיל, התוצאה היא שעתירת התובע להורות כי הוא היה זכאי לפרוש לגמלאות בעקבות פיטוריו, נדחית.
אי לכך, ולאחר שלקחנו בחשבון את נסיבותיו המיוחדות של המקרה, החלטנו להשית על הנתבעת את הוצאות ההליך באופן חלקי בסך של 10,000 ₪, לתשלום בתוך 30 יום, שאם לא כן ישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.