ועדות ניידות קודמות קבעו למערערת 60% בשנת 2010, 70% בשנת 2013, 80% בשנת 2013 וביום 03.08.16 קבעה ועדה רפואית מחוזית של היחידה לגימלת ניידות, כי למערערת דרגת נכות בשיעור של 100% לפי פריט א-7-ד לרשימת הליקויים שבתוספת א בדבר גמלת ניידות (להלן : "הסכם הניידות").
נימוקי הערר היו אלה:
"לא מיתקיים שיתוק מלא של שריר הגפה התחתונה, מסוגלת ללכת כמה צעדים עם תמיכה – אין רתיקות. זכאית 80% + זקוקה – ללא שינוי."
ועדת עררים לקביעת דרגת מוגבלות בניידות שהיתכנסה ביום 22.11.16 (להלן: "הועדה") קיבלה את הערר, באופן שהפחית משיעורי הנכות שנקבעו וקבעה למערערת נכות בשיעור 70% לפי פריט א-7-ג-1 חלקי לרשימת הליקויים.
...
בישיבה שהתקיימה במעמד הצדדים, המליץ בית הדין, משסבר שנפלה אי בהירות וליקוי משפטי בדרך פעולת הוועדה בכל הנוגע לזכות הטיעון, להחזיר את עניינה של המערערת לוועדה על מנת שתבהיר את עמדתה בהקשר לכך, ובהתאם צוינו בין היתר הדברים הבאים:
"מוצע כי הצדדים ישקלו הסכמה להחזיר עניינה של המערערת לוועדה באותו הרכב, וזאת לעניין אחד בלבד והוא מתן זכות הטיעון בידי המערערת, לרבות הגשת מסמכים אשר יאפשרו לה את ההזדמנות הנאותה לשכנע את הוועדה בטענותיה, זאת לנוכח העובדה כי נוסח הערר אשר הוגש מטעם המל"ל, כיוון לעניין ספציפי ומוגדר ולא מעבר לכך, בעוד הוועדה הגיעה למסקנה שונה אשר לכאורה למערערת לא ניתנה הזדמנות לטעון לגביה."
ב"כ המערערת הסכים לאותה הצעה, בעוד שב"כ המשיב ביקש להודיע את עמדתו בקשר להצעה.
אשר לגדר סמכויותיה של הוועדה, הרי שאין חולק כי סמכויות הוועדה הרפואית לעררים אינן מוגבלות לטענות שהועלו בערר (שהגיש המשיב), וזאת כפי שנקבע בסעיף 14 לתוספת השנייה להסכם הניידות:
"ועדה רפואית לעררים רשאית לאשר החלטת הועדה הרפואית, לבטלה או לשנותה בין שנתבקשה לעשות זאת ובין שלא נתבקשה, בין שהעורר הוא הנבדק ובין שהוא המוסד".
פירושו של דבר כי הוועדה היתה רשאית להגיע למסקנה אודות שיעור מוגבלות בניידות נמוך מזה שנקבע ע"י ועדה קודמת ואף נמוך מזה אליו כיוון המשיב במסגרת הערר שהגיש בהליך ומכוחו התכנסה הוועדה.
סוף דבר - עניינה של המערערת יוחזר לוועדת העררים לקביעת דרגת מוגבלות בניידות, באותו הרכב, על מנת שתאפשר למערערת להגיש לפניה חוו"ד רפואית וכל מסמך רפואי אחר ממועד שקדם למועד התכנסות הוועדה ביום 22.11.16, תבדוק את המערערת בשנית – ככל שתמצא לנכון לעשות כן, תשמע את טענותיה ותקבע מחדש את מסקנותיה, תוך פירוט והנמקה כמתחייב.
המשיב ישלם למערערת סך כולל של 2,500 ₪ בגין שכ"ט עו"ד, אשר ישולמו בתוך 30 יום מקבלת פסק דין זה.
ניתן היום, ט' חשוון תשע"ח, (29 אוקטובר 2017), בהעדר הצדדים ויישלח אליהם.