11) לעומת האמור, מעיון בלשון חוק העיסוק באופטומטריה, מלבד זאת שלא נראה כי קיימת בו היתייחסות ברורה ומפורשת לתובעת הספציפית, אלא שגם, הסמכות לפי החוק למתן רישיון לעסוק בתחום האמור נתונה למנהל הכללי של משרד הבריאות או מי שהסמיכו לכך (סעיף 2), ולא רק. הסמכות לפקח על מורשים לעסוק בתחום האופטומטריה ולהעמידם לדין משמעתי, נתונה אף היא למשרד הבריאות.
לפי סעיף 13 בחוק: "מצא המנהל כי אופטומטראי פעל בחוסר יכולת או כושר מקצועי או ברשלנות, או שהשיג את רשיונו או את הכרתו כמומחה במצג שווא, או שהורשע בעבירה שיש עימה קלון, או שהפר הוראות לפי סעיף 9, רשאי הוא לבטל את רשיונו או את תואר המומחה שלו, לפי הענין, או להתלותו לתקופה שלא תעלה על חמש שנים".
12) ההתייחסות של החוק והתקנות לנציגות לכאורה של המורשים לעסוק באופטומטריה בקבלת החלטות של המשרד, היא מצומצמת וניתן למצוא אותה במספר סעיפים כלהלן:
· סעיף 9(ב) בחוק, שעניינו "סייגים לפרסומת", לפיו: "השר, בהתייעצות עם האירגון שלדעתו מייצג את המספר הגדול ביותר של אופטומטראים (להלן - האירגון המייצג) ובאשור ועדת החוקה חוק ומשפט של הכנסת, רשאי לקבוע סוגים, צורות, ודרכים של פירסומת - ...". בהקשר דנן, ראו גם הוראת סעיף 9(ג) בחוק שמסמיך קביעת איסורים על סוגי, צורות ודרכי פירסומת, שיש בהם משום פגיעה בציבור.
14) בהקשר דנן, טענת התובעת לפיה היא האירגון המייצג, נשענת על מכתבו של מנהל האגף לרשוי מקצועות רפואיים במשרד הבריאות, מיום 13.5.2012 ולפיו: "מועצת האופטמיטריסטים הנו האירגון המייצג למקצוע זה, האירגון עמו על שר הבריאות להתייעץ בהתאם לאמור בחוק העיסוק באופטומטריה...". ברם, המכתב האמור, הוא מפנה וגם כפוף להוראות החוק; משמע - התובעת היא האירגון המייצג שעמו מתייעץ השר לפי הוראת סעיף 9, ותו לא. לא נראה כי המכתב האמור מתיימר להעניק מעמד משפטי זולת הקבוע בדין.
...
דיון והכרעה
6) לאחר שעיינתי במכלול החומר הקיים בתיק וכן לאחר שנתתי את דעתי למכלול טענות הצדדים בנדון, הגעתי לכלל דעה כי דין הבקשה לסילוק על הסף - להתקבל, תוך שמובהר כי אין בהחלטה דנן משום קביעת עמדה או ממצא ביחס ליתר הפלוגתות שבין הצדדים בגוף התובענה.
ביחס להליכים המשפטיים שאוזכרו מפי בא-כוח התובעת בדיון מיום 4.12.2016 (שורות 25-24, עמוד 2) [ת.א. (שלום - ת"א-יפו) 52404-11-15, 7539-12-15, 1195-01-16], מעיון במאגרים, התברר כי ביום 27.2.2017 ניתנה מפי כבוד השופט ג' הימן החלטה "משלימה" שסוגרת את התיקים המוזכרים ואחרים, ולפי לשון ההחלטה: "בהמשך לפסק-הדין שבפרוטוקול מישיבת-היום, ובהחלטה משלימה לו, לפי סמכותי שבתקנה 155 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, אני פוסק כי ככל, שהתובעת תבקש להגיש תובענה חדשה בשל אותה עילה מן העילות שבאיזה מן התיקים שבכותרת או בשל עילה דומה לה, לא תטופל התובענה החדשה קודם שתשלם התובעת לנתבעים בתיקים שבכותרת, יחד ולחוד, שכר-טרחה של עורכי-דין בסך כולל של 41,000 ₪. המזכירות תסגור את כל התיקים שבכותרת..."
16) לצד האמור, נראה שהסכום הנתבע אף הוא מעורר קושי של ממש.