מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ועדת חריגים ביטוח תאונות אישיות לתלמידים - מקרים חריגים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לטענת התובע בכתב התביעה, לנתבעת במועדים הרלוואנטיים היה הסדר בטוחי בינה לבין רשת עתיד לביטוח תאונות אישיות לתלמידים, אשר מכוחו התובע מוטב בפוליסת הביטוח כתלמיד שחל עליו חוק חינוך חובה.
עוד טען התובע כי טענת הנתבעת שעל פי הפוליסה ככל שתובע מבקש לקבל פיצוי בגין צלקות עליו לפנות לוועדת החריגים, אינה נכונה וכי כאשר ישנה חוות דעת רפואית של מומחה מטעם בית המשפט שקובע נכות אסתטית, היה על הנתבעת להביא את המקרה להכרעת ועדת החריגים.
...
לאור האמור, אני קובעת כי בהתאם לאמור בפוליסה, ומשהתובע לא פנה לוועדת החריגים, אין לתובע זכאות לתשלום פיצוי בגין הצלקות.
הנתבעת לא התייחסה לכך בסיכומיה ואני מקבלת את דרישת התובע לעניין זה- כך שבגין ימי האשפוז על הנתבעת לשלם לתובע סך של 1,150 ₪.
ולפיכך אישור זה עולה בקנה אחד עם המסמכים האחרים בתיק ואני מקבלת את בקשת התובע לפיצוי בגין 46 ימי העדרות ע"ס 3,760 ₪.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום עפולה נפסק כדקלמן:

בפניי תביעה כספית על סך 37,600 ₪ שהגיש התובע, יליד 24.10.2002, כנגד הנתבעת, חברת הביטוח שביטחה את התובע במועד הרלוואנטי מכוח פוליסת ביטוח תאונות אישיות לתלמידים בגין ניזקי גוף (להלן: "הפוליסה"), בעקבות פציעה שאירעה ביום 17.3.2016 בבית הספר בו למד, בהיותו בן 13 ותלמיד כיתה ח' בבית הספר, במהלכה נגרם לו חתך באורך של כ-3 ס"מ במצח, מעל עינו הימנית, שטופל בתפירה תחת הרדמה מקומית.
התקנה הרלוואנטית בתקנות המל"ל היא תקנה 75(2) שבמסגרת תקנת משנה ב' קובעת דרגת נכות בגין "צלקות מכערות". בפסיקת בתי המשפט נדונו מקרים בהם צלקת אסתטית הוכרה כצלקת המקנה תגמולי ביטוח על פי הפוליסה לביטוח תלמידים, אך זאת במקרים שבהם הוכח כי מדובר בנכות משולבת, הכוללת מרכיבי נכות תפקודית, מלבד הנכות האסתטית.
אם נפגע סבור שלצלקת משמעות תפקודית עקיפה בגלל כיעורה, הוא רשאי לפנות לועדת החריגים בנידון (ראו למשל: ת"א (שלום חיפה) 8036/06 אבו חמדה נ' טרסט סוכנות לביטוח בע"מ (10.09.09); ת"א 15426-08-11 פלוני נ' כלל חברה לביטוח בע"מ (03.11.15))" (תא"מ (י-ם) 63135-02-20 פלונית נ' איילון חברה לביטוח בע"מ (2022), בפיסקה 7; וראו גם בתא"מ (נצ') 9157-04-20 פלונית נ' איילון חברה לביטוח בע"מ (2021)).
...
אמנם, חלוף הזמן הוביל את המומחים למסקנה לפיה מדובר בצלקת קבועה שמראה אינו צפוי להשתפר, אך לא תועדו תלונות על היבטים תפקודיים שנפגעו בעקבותיה, לא בחומר הרפואי שצורף ולא בחוות דעת שלושת המומחים שהוצגו בנדון.
לאור האמור, המסקנה היא כי התובע אינו זכאי לפיצוי בנסיבות המקרה ועל פי תנאי הפוליסה, ועל כן אין מנוס מלהורות על דחיית התביעה.
התביעה נדחית אפוא.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

ביום 26.08.2022 הוא הגיש תביעה נגד המשיבה, הנסמכת על פוליסת ביטוח תאונות אישיות של תלמידים.
סעיף ההגדרות של פוליסת הביטוח בה עסקינן מגדיר "נכות" (בחלק הצריך לענייננו) כך: "דרגת א' – כושר פיזי על פי המבחנים הקבועים בתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז-1956..., ולמעט דרגת נכות בגין צלקות אסתטיות (ועדת החריגים תהיה רשאית לאשר דרגת נכות בגין צלקות אסתטיות, כאמור בסעיף 4 ג').
אלא שהוא גם לא פנה לועדת חריגים, שנולדה, כך נראה, על מנת למלא את החסר במקרים שבהם עניין לנו בצלקת מכערת בלבד (בלבד, משמע לא רחבה עם כיעור ניכר, לא כזו הגורמת לשינויים בצורת הפנים וכו', כאמור בתקנות משנה 75(2)(ב)-(ה)), צלקת שנוספו לה היבטים אחרים למעלה מן הכיעור.
...
לסיכום, ממצאי הבדיקה מצביעים על צלקת מכערת בפנים, מצב המתאים ע"פ תקנות הביטוח הלאומי, סעיף 75(2)(ב), ל-10 אחוזי נכות".
המערער מבקש לשכנע, כי מכיוון שהמומחה של בית המשפט הוסיף לתיבה "אסתטית" את המילה "חברתית", הרי שאין אנו נכנסים לגדרה של ההחרגה, שלא אמרה "אסתטית בלבד" כי אם "אסתטית". למסקנה זו אינני מסכים.
סיכומם של דברים, מן הטעמים שפרסתי – אני דוחה את הערעור.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2024 בשלום עפולה נפסק כדקלמן:

בפניי תביעה כספית על סך 41,000 ₪ שהגישה התובעת, ילידת 19.12.2002, כנגד הנתבעת, חברת הביטוח שביטחה את התובעת במועד הרלוואנטי מכוח פוליסת ביטוח תאונות אישיות לתלמידים בגין ניזקי גוף (להלן: "הפוליסה"), בעקבות ארוע מיום 7.5.2013 שאירע בהיותה של התובעת תלמידה בבית ספר יסודי, במהלכו נפלה ונחבלה ביד ימין, ואובחן בה שבר שהצריך ניתוח וגיבוס (להלן: "הארוע").
התקנה הרלוואנטית בתקנות המל"ל היא תקנה 75(1)(ב) הקובעת נכות בשיעור 10% בגין "צלקות מכאיבות או מכערות". בפסיקת בתי המשפט נדונו מקרים בהם צלקת אסתטית הוכרה כצלקת המקנה תגמולי ביטוח על פי הפוליסה לביטוח תלמידים, אך זאת במקרים שבהם הוכח כי מדובר בנכות משולבת, הכוללת מרכיבי נכות תפקודית, מלבד הנכות האסתטית.
אם נפגע סבור שלצלקת משמעות תפקודית עקיפה בגלל כיעורה, הוא רשאי לפנות לועדת החריגים בנידון (ראו למשל: ת"א (שלום חיפה) 8036/06 אבו חמדה נ' טרסט סוכנות לביטוח בע"מ (10.09.09); ת"א 15426-08-11 פלוני נ' כלל חברה לביטוח בע"מ (03.11.15))" (תא"מ (י-ם) 63135-02-20 פלונית נ' איילון חברה לביטוח בע"מ (2022), בפיסקה 7; וראו גם בתא"מ (נצ') 9157-04-20 פלונית נ' איילון חברה לביטוח בע"מ (2021)).
...
לא שוכנעתי בטענת הנתבעת לפיה בגין חוט המתכת הגורם לרגישות לא נקבעה נכות בחוות דעתו של מומחה בית-המשפט.
בגוף חוות הדעת צוין כי קצה חוט המתכת שנמוש באזור הצלקת מלווה ברגישות מקומית, ואילו הנתבעת התייחסה בסיכומיה רק להמלצה ביחס לעתיד, ולא למה שנקבע בגוף חוות הדעת בהקשר זה. גם מצאתי כי אין בעובדה שהומלץ להסיר את חוט המתכת כדי לגרוע מהמסקנה כי לצלקת זו נלווה גם היבט תפקודי שעיקרו בגירוי מקומי, כל עוד לא הוסר.
מצאתי לתת משקל לטענות הנתבעת בעניין ניהול הליך כפול באותה עילה, בשני בתי משפט שונים, ללא כל הצדקה ברורה מצד התובעת, ולאחר שהתובעת זנחה את ההליך הקודם בחוסר מעש, בקביעת ההוצאות בהליך זה. לאור המפורט לעיל, התביעה מתקבלת, באופן שהתובעת זכאית לפיצוי בגין נכות בשיעור של 10% מסכום הפיצוי על פי הפוליסה, וכן זכאית לפיצוי בגין 34 ימי היעדרות מהלימודים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בפני תביעה כספית לתשלום תגמולי ביטוח מכוח פוליסת ביטוח תאונות אישיות לתלמידים אותה ערכה הנתבעת.
בהתייחס להחזר הוצאות המומחים מטעם התובע, גורסת היא, כי בהתאם לפוליסת הביטוח קיים מנגנון לפיו נקבעת הנכות על ידי מומחה מטעם הנתבעת, וככל שהתובע חולק על קביעתו של המומחה, רשאי הוא לפנות לועדת החריגים אשר רשאית, במקרה של מחלוקת, למנות מומחה מטעמה.
...
כמו כן, תשלם הנתבעת לתובע שכ"ט עו"ד בשיעור של 15% + מע"מ מסכום התגמולים.
לפיכך, בגין התגמולים תישא הנתבעת בהפרשי הצמדה למדד ממועד קרות האירוע הביטוחי (05/07/17) ועד למועד התשלום בפועל ובנוסף תשלם הנתבעת ריבית צמודה, כהגדרתה בסעיף 28(א) לחוק חוזה הביטוח, החל מיום 29/10/22 ועד למועד התשלום בפועל.
סוף דבר: לסיכום קובעת אני כדלקמן: · התגמולים שנקבעו בפסק הדין החלקי מיום 18/02/24 יישאו הפרשי הצמדה למדד ממועד קרות האירוע הביטוחי (05/07/17), וריבית צמודה מיום 29/10/22, עד לביצוע התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו