מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ועדת ביטוח לאומי מקצועית מקומית

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

. "יש לבדוק האם בגין הלימודים נוצר הצורך במעבר למעונות/שכירות ובשל כך נגרמה להם הוצאה" "הדירה שנשכרה צריכה להיות בסמיכות למקום הלימודים, כך שמשך זמן ההגעה למקום הלימודים והוצאות הנסיעה יהיו מינימליים". הוצאות שכר דירה ישולמו למשתקם בתקופת ההכשרה בתנאי שיתמלאו 2 התנאים הבאים: מקום ההכשרה נמצא במרחק של 40 ק"מ לפחות מתחום הרשות המקומית בה מתגורר המשתקם דרך קבע.
(1) נקבעו לו עקב הליקוי לפחות 20% נכות בהתאם למבחני נכות מכוח סעיף 118; (2) אין הוא מסוגל עוד, עקב ליקויו, לעסוק בעבודתו הקודמת או בעבודה מתאימה אחרת; (3) הוא זקוק להכשרה מקצועית שתאפשר לו לחזור לעבודתו הקודמת או להישתלב בעבודה התואמת את כישוריו לאחר ארוע הליקוי; (4) הוא ניתן לשקום מקצועי; כללים ומבחנים לענין זה יקבע השר באישור ועדת העבודה והרווחה.
לו היה המוסד לביטוח לאומי פועל בהתאם לחובתו כרשות מנהלית ומפרסם לציבור את ההנחיות הפנימיות הקובעות זכאותה של התובעת ומבוטחים נוספים לסיוע בהוצאות לשכר דירה במסגרת תביעה לשקום מקצועי וכן מוסר לתובעת את הקריטריונים הכתובים לצורך קבלת הזכאות הנ"ל, אזי לא היה צריך לברר את השאלה האם פקידת השקום אמרה בעל-פה לתובעת את הקריטריונים לזכאות הדיור או אם לאו והאם התובעת הבינה אותם או זכרה אותם.
...
סיכום אנו קובעים, כי נפל פגם משפטי מהותי בהחלטת הנתבע לדחות את תביעת התובעת להשתתפות בתשלום שכר דירה בחיפה במסגרת תכנית השיקום המקצועי, אשר התבססה על נהלים פנימיים של הנתבע, שלא פורסמו בפומבי, ולא הובאו לידיעתה של התובעת בכתב.
לפיכך, אנו מקבלים את תביעת התובעת, כך שהנתבע ישלם לתובעת סיוע בשכר הדירה בחיפה בתקופה שבין החודשים 9/2016 עד 8/2017.
בנסיבות העניין, ובהתחשב בעובדה שהתובעת אינה מיוצגת על ידי עורך-דין, הנתבע ישלם לתובעת הוצאות בסך 1,500 ₪, וזאת תוך 30 יום , אחרת סך זה יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד ליום התשלום בפועל.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית דין איזורי לעבודה בתל אביב - יפו ב"ל 55196-06-17 13 דצמבר 2018 לפני: כב' השופטת אופירה דגן-טוכמכר נציג ציבור (עובדים) מר א. באומל נציג ציבור (מעסיקים) מר י. פינקלשטיין התובעת מריה ברונשטיין ע"י ב"כ: עו"ד א. ליברמן הנתבע המוסד לביטוח לאומי ע"י ב"כ: עו"ד א. פישר פסק דין
אלא, שהדרך להשיג על החלטת הוועדה המקומית המקצועית בדבר זמינותם של שירותים סבירים, היא בתקיפה ישירה של החלטתה המקצועית בזמן אמת, ואין כל מקום שמבוטח יעשה דין לעצמו, ימנע מפניה לקבלת שירותים או מבירור הטענה לפיה השרות המוצע אינו סביר - ויתבע בדיעבד גמלה בכסף.
...
מטעם התובעת העיד בנה מר מרצל ברונשטיין אשר מתגורר עם התובעת ומטפל בה. טענות הנתבע הנתבע טוען כי בהתאם להוראות הדין, בקשתה של התובעת לגמלת סיעוד בכסף הועברה לבדיקת ועדה מקומית מקצועית.
כך נאמר במכתב : לאחר שלא הומצאה כל הודעה מטעם התובעת בדבר רצונה לקבל שירותי סיעוד, ביום 4/10/16 נשלחה אליה הודעה לפיה תביעתה לגמלת סיעוד נדחית.
לטעמנו, בשים לב למהות הזכות ועל מנת להבטיח שימוש במשאבים למטרתם, יש לקבוע כי אישור הוועדה הוא תנאי קונסטיטוטיבי להקמת הזכאות לגמלה בכסף, וככלל אין מקום לאישור גמלה בכסף בדיעבד, אלא בנסיבות חריגות.
לנוכח כל האמור לעיל החלטנו לדחות את התביעה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית דין איזורי לעבודה בתל אביב - יפו ב"ל 43580-01-18 לפני: כב' השופטת הבכירה עידית איצקוביץ נציגת ציבור (עובדים) גב' הלן הרמור נציג ציבור (מעסיקים) מר יצחק קוגמן התובעת נאוה חביב ע"י ב"כ עו"ד רונן גביש – מטעם הלישכה לסיוע משפטי הנתבע המוסד לביטוח לאומי ע"י ב"כ עו"ד יעל יעקובי פסק דין
בקשה לדחייה על הסף בסעיף 233 לחוק הביטוח הלאומי נקבע: "על קביעת המוסד לפי סעיפים 225(א1) עד (ד) ו-(ז) או 225א(ד) ניתן להשיג לפני מנהל תחום הגימלאות במוסד, שיחליט בהשגה שהוגשה לו בתוך 21 ימים". תקנות הביטוח הלאומי (ביטוח סיעוד) (ערר על החלטת ועדה מקומית מקצועית) התשמ"ח- 1988 קובעות (תקנה 2) כי "ערר על החלטת ועדה מקומית (להלן – הערר) יוגש תוך ששים ימים מהיום בו נימסרה לעורר ההחלטה נושא הערר". ההחלטה התקבלה על ידי התובעת בסמוך ליום 1.2.17 והיא פנתה ללשכה לסיוע משפטי רק ביום 9.11.17, לאחר שהמועד להגשת הערר חלף מזמן.
...
לכן, דין התביעה להידחות על הסף.
לסיכום לאור האמור לעיל ולפי החלטת הועדה, הנכד לא יוכל לשמש כמטפל לגב' חביב כי אין לו מיומנויות נדרשות לטיפול באישה במצב מורכב ובפרט שאינו מסוגל לתת את כל שירותי הסיעוד שלהם נזקקת כלומר, טפול אישי וסביבתי, ולפי דבריה של גב' חביב כל שירותי הסיעוד מבוצעים על ידי ילדיה מדרגת קרבה ראשונה וזאת בניגוד לאמור בחוק.
לסיכום נוכח האמור לעיל, אנו דוחים את תביעת התובעת.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הוועדה קבעה כך: "כף יד ימין – צלקת באספקט דורסלי בין אצבעות 2 ו 3 הגבלה בתנועות MCP2 מתקשה לבצע איגרוף בעזרת אצבע 2 אולם מסוגל לבצע צביטה, הגבלה קלה בתנועות שורש היד ורגישות מקומית, טמפ' תקינה ללא הזעה. " ביום 7.8.17 התובע הגיש תביעה לקבלת גמלה כנכה נזקק בגין תקופת הנכות הזמנית במסגרתה לטענתו לא עבד.
"הרשות" - ועדה המורכבת מפקיד השקום כמשמעותו בתקנות הביטוח הלאומי (שקום מקצועי), תשט"ז-1956, מרופא מוסמך ומעובד המוסד שנקבע לכך על ידי מנהל ביטוח נפגעי עבודה; "נכה נזקק" - מי שנקבעה לו נכות לזמן מוגבל, או נכות שדרגתה זמנית והרשות קבעה לבקשת המוסד, או על פי בקשתו, או מיזמתה היא כי אין לנכה סיכוי סביר לעבודה כלשהיא עקב הפגיעה בעבודה, ואין לו הכנסה מהתעסקות.
לפי הפסיקה, הגדרת מבוטח כ"נכה נזקק" מחייבת עמידה בשני תנאים מצטברים – קביעת נכות לזמן מוגבל או נכות שדרגתה זמנית; והחלטת ועדת הרשות לפיה אין למבוטח סיכוי סביר לעבודה כלשהיא עקב הפגיעה בעבודה, ואין לו הכנסה מהתעסקות ר' דב"ע נד/0-293 דוד בר ששת – המוסד לביטוח לאומי, פד"ע לג 11 (1996).
...
הנתבע טוען כי דין התביעה להידחות על הסף מחמת התיישנות, שכן הוגשה בחלוף למעלה מ 12 חודשים ממועד משלוח מכתב הדחיה.
במכלול נסיבות העניין אני סבורה כי על יסוד התשתית העובדתית שהציג התובע לא נפל כל פגם בכך שהוועדה קבעה כי לא שוכנעה כי היה נכה נזקק, מה גם שהוועדה נתנה לתובע הזדמנות להציג מסמכים נוספים ואולם הוא נמנע מכך.
לנוכח האמור לעיל התביעה נדחית, וזאת אף מבלי להכריע בטענת ההתיישנות שהעלה הנתבע.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

גם לאחר מתן צוים לאיתור מלוא החומר לא הובאו הדברים לעיוני באופן סדור ומלא, אך מהחומר שהוגש ניתן היה ללמוד על עקרי הדברים, ועל כן יובאו אלה באופן המדויק ככל הניתן, כך להלן: בסמוך לאחר מועד התאונה התובעת נבדקה התובעת לבקשתה על ידי וועדה רפואית של המוסד לביטוח לאומי.
התמונה האורודינמית בתחילת המהלך ובדיקה האורודינמית בסופו שונות מכך שבתחילה היתה השתנה בסיוע של שרירי בטן ללא שארית שתן עד למצב של אי מתן שתן בכלל, כאשר שלפוחית השתן אינה עומדת בקריטריונים של UMN כלומר פגיעה בנוירון המוטורי העליון אלא בתהליך שרירי מקומי, כלומר, במשך השנים התפתחה תמונה קלינית אחרת ושונה מזו הראשונה.
קביעת המוסד לביטוח לאומי כי לא קיים קשר סיבתי בין הנכות האורולוגית לבין התאונה מבוססת על חוות הדעת הנוירולוגית ועל קביעה מקצועית- רפואית מפורטת ובהירה.
...
לסיכום אני קובע כי החלטת הוועדה מנומקת ומבוססת על המסמכים הרפואיים שעמדו בפניה אשר קדמו לה חמש החלטות קודמות במספר הרכבים שונים.
בהתאם לגבולות סמכותו של בית הדין לדון בערעור על החלטות ועדות רפואיות בפעם משפטי בלבד, אני קובע שלא נפל פגם משפטי בהחלטת הוועדה לעניין התייחסות חוות דעתו של פרופ' יעקב קנטי ועל כן בעניין זה דין הערעור להידחות".
בנסיבות אלו, אין מנוס מלקבוע כי התובעת לא הצליחה לעמוד בנטל הנדרש ולא הצביעה על נימוק עובדתי חדש אשר לא נלקח בחשבון בהחלטות המל"ל. סוף דבר, דינה של הבקשה להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו