מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ועדות רפואיות משרד הביטחון - נושא קרסול

בהליך ערעור על ועדה (ע"ו) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו בשבתו כבית-משפט לערעורים אזרחיים ע"ו 37525-07-16 לארדו נ' קצין התגמולים-משרד הביטחון-אגף השקום תיק חצוני: בפני כבוד השופטת חדוה וינבאום וולצקי המערער עמירם לארדו ע"י ב"כ עוה"ד גיל גנוניאן המשיב קצין התגמולים ע"י ב"כ עוה"ד איריס אגסי-מימון פסק דין
העירעור נסב על קביעת וועדה רפואית עליונה מיום 12.4.16 שהיתכנסה בעקבות פסק דיני בע"ו 6593-08-15 שבו הוריתי לועדה לשוב ולדון בשיעור הנכות בגין הצלקות שבגוף המערער.
כפי שעלה מבדיקת הועדה למערער 4 צלקות: צלקת באורך 5 ס"מ במותן שמאל, צלקת באורך 6 ס"מ בירך שמאל, צלקת באורך 3 ס"מ אף היא בירך וצלקת באורך 5 ס"מ באיזור הפטישון הפנימי בקרסול שמאל.
הוספתי וציינתי כי מתבקשת אחידות מסוימת בקביעת הנכויות בגין צלקות ועל כן יקשה לקבוע נכות מינימלית בגין 4 צלקות דוגמאת אלו שנושא המערער.
...
בסופו של יום ולאחר ששבתי ושקלתי בדבר אני סבורה כי תשובת הוועדה מספקת ואבהיר דבריי: הוועדה אכן צודקת שנוסחו של סעיף מבחן 75 א. (1) נוקט לשון רבים: "צלקות" ולא "צלקת". על פי לשונו כפשוטה בוודאי שניתן לקבוע 1% נכות בהתאם לאותו סעיף מבחן גם למספר צלקות.
אני סבורה שבעת שוועדה בוחנת את האפשרות להקנות נכות מותאמת בהתאם לתקנה 11 (ג) היא מוסמכת לשקול שיקולים רחבים בכל הנוגע לצלקות.
במקרה שבפניי, ולאחר ששבתי ועיינתי בפרוטוקול הדיון בוועדה, אני סבורה כי הוועדה הבהירה את עמדתה וזו עומדת במתחם של סבירות ועל כן אין מקום להתערב בקביעתה.

בהליך ערעור לפי חוק הנכים (ע"נ) שהוגש בשנת 2018 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בדו"ח החבלה שמילא רופא שב"ס (ת/1) צוינו מימצאי הבדיקה: נפיחות בקרסול רגל ימין, כאבים וקושי בדריכה עקב כאבים.
ביום 5.1.2012 ראיין מפקד מחוז צפון בשב"ס את המערער בנושא "שינוי שיבוץ". בטופס סיכום הריאיון (נ/9) נרשמה "תגובת המרואיין": "אני מרוצה משיבוצי בביס"ר צלמון כקצין לווי מרגיש אני כי תפקיד זה הנו מאתגר וייחודי. מקוה כי בתקופה הקרובה אתחיל ללמוד ללימודים אקדמאים וזאת על מנת שאוכל להתקדם הן בתפקיד והן בדרגה". ב"סיכום הריאיון" רשם המראיין: "1. הקצין מוערך, מקצועי אחראי ובעל מוסר עבודה גבוה.
הפסיכיאטר ד"ר ולדימיר רודרמן בדק את המערער ובמכתבו מיום 20.2.2014 אל הועדה הרפואית של השב"ס ציין כי הוא סובל מ"מצב של דכאון וחרדה", ו"סובל מחרדות משנת 2008, מאז שעבר ארוע תקיפת אסיר מרגיש לא יושן טוב בלילות עצבני מתוח", ו"מעוניין לצאת ממערכת".
עוד ציין כי החשד למגמתיות מתגבר לנוכח העובדה שהתיאורים של תסמינים בתר-חבלתיים נזכרו לראשונה רק בסמוך להגשת התביעה למשרד הבטחון (הבקשה למשיב - א"ג).
...
התוצאה הגענו למסקנה שלא הוכח על-ידי המערער שהוא סובל מ-PTSD, וכי קיים קשר סיבתי עובדתי בין פגימה זו לבין אירוע התקיפה.
לא נפל, איפוא, דופי בהחלטת המשיב מיום 10.3.2015, ולפיכך דין הערעור להידחות.
הננו דוחים את הערעור, ומחייבים את המערער לשלם למשיב שכר טרחת עורך-דין בסך כולל של 7,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

במקרה דנן , הנפגע הצהיר בפני הועדה הרפואית של משרד הבטחון מיו 18.7.12 כי הוא סובל מקשיים בהליכה, משתמש בקב קנדי, סובל מצליעה, מוגבל בטווחים במפרק הירך ובקרסול, אינו מסוגל לבצע עבודה פיזית, וניתוח שעבר כדי שיוכל לחזור לשגרה לא סייע לו. כמו כן במהלך בדיקת הנפגע ודיון הועדה צוין כי הנפגע אינו מסוגל לעמוד על רגל ימין, מתהלך בצליעה , נעזר בקב קנדי וסובל מהגבלה ניכרת בתנועות מפרק ירך ימין.
ראה בעיניין זה בע"א 5779/90 הפניקס הישראלי נ' טיארה האמור לעיל: "כדי שיותר להביא ראיות לסתור, לא די בעובדה שיש מומחה רפואי או מומחים רפואיים הסוברים אחרת משסבורה היתה הוועדה הרפואית, אפילו אם הפער בין מה שסבורה הוועדה הרפואית לבין מה שסוברים המומחים הרפואיים הנו גדול. כל המצוי בנושא זה של תביעות על ניזקי-גוף יודע עד כמה מקובלת ונפוצה המחלוקת בין מומחים רפואיים, ועד כמה אין קושי למצוא חוות-דעת שתהיה שונה ממסקנות הוועדה הרפואית. אם בכל מקרה של קביעה שונה על ידי מומחה רפואי מזו שקבעה הוועדה הרפואית ניתן היה להביא ראיות לסתור -כל מטרת חקיקתו של סעיף 6ב' לחסוך את הצורך בהבאת ראיות רפואיות לענין נכותו של הנפגע היתה נימצאת מסוכלת". אשר לשהוי הנטען בהגשת הבקשה להבאת ראיות לסתור, סבורני כי נוכח העובדה כי הסרטונים נשוא הבקשה, היו בידי הנתבעת, כבר בחודש 1/2016 , הרי שלא הייתה כל מניעה להגשת הבקשה אף לאחר היתייעצות בעיניין, כבר לפני חודשים רבים, ועוד טרם הגשת תחשיבי הנזק וקבלת הצעת בית המשפט לפשרה.
...
ראה בעניין זה בע"א 5779/90 הפניקס הישראלי נ' טיארה האמור לעיל: "כדי שיותר להביא ראיות לסתור, לא די בעובדה שיש מומחה רפואי או מומחים רפואיים הסוברים אחרת משסבורה היתה הועדה הרפואית, אפילו אם הפער בין מה שסבורה הועדה הרפואית לבין מה שסוברים המומחים הרפואיים הינו גדול. כל המצוי בנושא זה של תביעות על נזקי-גוף יודע עד כמה מקובלת ונפוצה המחלוקת בין מומחים רפואיים, ועד כמה אין קושי למצוא חוות-דעת שתהיה שונה ממסקנות הועדה הרפואית. אם בכל מקרה של קביעה שונה על ידי מומחה רפואי מזו שקבעה הועדה הרפואית ניתן היה להביא ראיות לסתור -כל מטרת חקיקתו של סעיף 6ב' לחסוך את הצורך בהבאת ראיות רפואיות לענין נכותו של הנפגע היתה נמצאת מסוכלת". אשר לשיהוי הנטען בהגשת הבקשה להבאת ראיות לסתור, סבורני כי נוכח העובדה כי הסרטונים נשוא הבקשה, היו בידי הנתבעת, כבר בחודש 1/2016 , הרי שלא הייתה כל מניעה להגשת הבקשה אף לאחר התייעצות בעניין, כבר לפני חודשים רבים, ועוד טרם הגשת תחשיבי הנזק וקבלת הצעת בית המשפט לפשרה.
סוף דבר: לאור כלל הנימוקים שפורטו כאמור לעיל, ראיתי לנכון לקבל את הבקשה.
בשים לב לשיהוי שבהגשת הבקשה למול קבלתה , אני קובעת כי אין צו להוצאות.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2005 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"א 10698/04 בפני: כבוד השופטת א' פרוקצ'יה המבקש: עמנואל סזנה נ ג ד המשיב: קצין התגמולים / משרד הבטחון / הקריה ת"א בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בתל-אביב-יפו מיום 10.10.04 בע"א 1140/04 שניתן על ידי כבוד השופטת ש. דותן בשם המבקש: עו"ד אבינו ביבר ][]החלטה
לפיכך קבעה השופטת כי יש להחזיר את הדיון לועדה בשנית, על מנת שתתייחס לנושא ההגבלה בתנועות הקרסול בהיתחשב במצב הקרסול לאחר הניתוחים ואיחוי השבר.
בית המשפט אינו אמור להפעיל את שיקול דעתו בענין קביעת אחוזי הנכות של המבקש במקומה של הוועדה הרפואית העליונה, ולפיכך סדר הדברים הנכון הוא כפי שנקבע על ידי הערכאה קמא, ואין עילה להעמיד ענין זה לערעור נוסף בפנינו.
...
דין הבקשה להידחות על הסף, באשר היא אינה מעלה כל שאלה עקרונית ובעלת חשיבות המצדיקה דיון בפני ערכאה שלישית (רע"א 103/82 חניון חיפה בע"מ נ' מצת אור (הדר חיפה) בע"מ, פ"ד לו(3) 123).
הבקשה נדחית.

בהליך ערעור על ועדה (ע"ו) שהוגש בשנת 2012 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

טענות המערער בעירעור - המערער טוען כי עירעורו לוועדה הרפואית העליונה נסב רק על נושא גובה הנכות בגין מיגבלות התנועה בקרסול וזמניותה ולא בגין הצלקות.
וראו לענין זה רע"א 4652/04 אואקנין נ. משרד הביטחון (אתר נבו) – "הוועדה הרפואית העליונה עיינה בחוות דעתו של המומחה מטעם המבקש, אך בחרה שלא לאמץ אותה. שיקוליה הם שיקולים רפואיים מקצועיים, ובית המשפט אינו אמור לשים עצמו בנעלי הוועדה לנקוט עמדה בעניינים שבמקצוע הרפואה. החוק קבע מנגנון מקצועי מבוקר לצורך מתן ההחלטות המקצועיות בנושא זה ומעורבותו של בית המשפט מקובלת לבחינת תקינותם של ההליכים בפני הוועדה הרפואית ולשאלות בעלות גוון משפטי העשויות לעלות אגב הליכים אלה". החלטת הוועדה מנומקת.
...
החלטה לא צריכה להיות מנומקת בהרחבה כל זמן שנימוקיה ברורים ומפורטים וראו לעניין זה ע"ש 714/04 טורק עפיף נ' קצין התגמולים תקדין 1.7.04 – "אכן מקובלת עליי כללית הטענה שהועדה הרפואית העליונה חייבת לנמק את דבריה באופן שעמדתה תובן וכן את הסיבה לאי הסכמתה עם המומחה מטעם הנכה. ואולם, כאשר מהפירוט המופיע בפרוטוקול לגבי תהליך הבדיקה וממצאיה עולה מניה וביה ההנמקה, די בהנמקה לקונית ולא כל המרבה בדברים , הרי זה משובח ". וראו לעניין זה בדיון (ארצי) ל"ב/120-0 צבי מנחם נ' המוסד לביטוח לאומי ד1 073 (נבו 1972) נקבע – "אין להסיק שועדה רפואית חייבת לפרט ארוכות על שומה שוללת היא את חוות הדעת שהוגשה לה. הדרוש הוא שהתייחסותה תהא עניינית ומנומקת, וניתן להוסיף: מנומקת בנסיבות המקרה. יש בתעודה הרפואית שאינה משקפת עוד את מצבו של הנפגע תדחה במילים קצרות או אף מהנימוק שהנאמר בה, אינו משקף יותר מצב קיים ויש שתידרש להקדיש דיון מעמיק ומפורט בסוגייה, הכל לפי נסיבות המקרה". במקרה כאן נימקה הועדה את החלטתה בכך שיש שיפור במצבו של המערער, זאת על בסיס ממצאי בדיקתה והשוואה למצב קודם.
לפיכך, הערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו