לפני בקשת המבקשת להבאת ראיות לסתור את קביעת הועדה הרפואית של המוסד לביטוח לאומי מיום 10.08.22 (להלן: "הועדה" ו/או "המל"ל") בנוגע לתאונת דרכים מיום 29.08.12 (להלן: "התאונה") על דרך של מינוי מומחים רפואיים מטעם בית המשפט בתחומים: אורתופדיה, נוירולוגיה, פסיכיאטריה וראומטולוגיה, זאת בהסתמך על סעיף 6ב' לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים תשל"ה 1975 (להלן: "החוק").
עוד צוין, כי הועדה עיינה במסמכים הנ"ל כולל בדיקה חוזרת בביטוח לאומי מיום 22.12.21.
...
סיכומו של דבר - נוכח מכלול הטעמים שפורטו לעיל, טוענת המבקשת, כי במקרה שלפנינו, מתקיימים התנאים שנקבעו בפסיקה, המצדיקים היעתרות לבקשת המבקשת להבאת ראיות לסתור, וכן להורות על מינוי מומחים כאמור ברישא להחלטה זו.
בתגובתם, טוענים המשיבים, בראש ובראשונה, כי המבקשת צירפה לבקשתה אך ורק את דוח הוועדה האחרונה, דבר היוצר תמונה חלקית ומעוותת באשר להליכים הרבים שהתקיימו בעניינה של המבקשת, לרבות הליכים משפטיים בבית הדין לעבודה.
בסיכומו של דבר, שללה הוועדה באופן ברור וחד משמעי קשר סיבתי בין התלונות על מיגרנה לבין התאונה ונקבע כי: "אין קשר בין התלונות של המיגרנה לתאונה הנידונה".
עיון בפרוטוקולים של וועדות המל"ל שהוצגו לעיוני, מלמד כי המבקשת לא רק שלא ערערה על החלטת הוועדה הנ"ל, אלא אף לא העלתה כל טענה בתחום הנוירולוגי בוועדות שהתקיימו בעניינה לאחר מכן, והלכה למעשה זנחה את טענותיה בתחום זה.
מכל המקובץ לעיל, עולה כי הוועדה קבעה קביעה פוזיטיבית בתחום הנוירולוגי, המהווה קביעה על פי כל דין, המחייבת את בית המשפט לצורך הליך זה. על כן, ומשלא נתמלאו התנאים הקבועים בסעיף 6ב סיפא, אין מקום להיעתר לבקשה גם בתחום זה.
התחום הראומטולוגי:
למבקשת נקבעה נכות על פי כל דין בגין תסמונת הפיברומיאלגיה בשיעור של 5% (לאחר ניכוי מצב קודם).
בסיכומו של דבר, קבעה הוועדה כי: "לפי הספרות פיברומאלגיה לא נחשבת למחלה פרוגרסיבית המהלך הוא לינארי עם תנודות כך שאין מקום לקבוע החמרה במצבה". כאן המקום לציין, כי אם רצתה המבקשת לסתור את קביעת הוועדה, כאמור לעיל, היה עליה לצרף אסמכתאות לתמיכה בעמדתה ואין די בטענת טענות בעלמא.
סוף דבר - הבקשה נדחית.