בראשיתו, מצוין מספרו הסידורי, נרשם היכן נערך ומתי, נקבע בו סכום החוב – 100,000 ₪ - ונרשם בצורה ברורה כי הצדדים מוותרים על טענת היתיישנות לפי סעיף 96 פקודת השיטריות [נוסח חדש] וכי :
"המחזיק בשטר פטור מכל החובות המוטלות על אוחז בשטר, לרבות ומבלי לגרוע: מהצגה לתשלום ו/או לקיבול ו/או לפירעון פרוטסט, הודעת אי כיבוד, הודעת מיאון, הודעת חילול והעדה"
במצב דברים זה, הרי שטענות הנתבע כי דרישת התשלום לא הוכחה, נדחית.
חשוב לציין כי ממילא הודעה בכתב -אין בה די, לא בהתאם לכתב הערבות המתמדת ולא בהתאם לסעיף 15(א) לחוק הערבות הקובע כי: "ניתנה ערבות לחיוב עתיד לבוא רשאי הערב, כל עוד לא נוצר החיוב הנערב, לבטל ערבותו על ידי מתן הודעה בכתב לנושה, אולם עליו לפצות את הנושה בעד הנזק שניגרם לו עקב הביטול", אכן, עדותו של הסוכן היא של עובד של התובעת, אולם ראינו שעובד של חברה אחרת העיד כי הנתבע כן עידכן אותו בזמן אמת.
...
ברם מקום שהתובעת התייחסה לטענה זו והיות שאיני מקבלת טענה זו, אדון בה.
סעיף 19 לחוק הערבות מגדיר מהו "ערב יחיד": "מי שאינו תאגיד, ולמעט בן זוג של החייב או שותפו של החייב, בין בשותפות רשומה ובין בשותפות שאינה רשומה; היה החייב תאגיד, לא ייחשב כערב יחיד גם מי שהוא בעל ענין בתאגיד; אין מחלוקת כי החייב בענייננו הוא "המזרחי הירושלמי השקעות", חברה בע"מ. משכך, על מנת שהנתבע יהנה ממעמד "ערב יחיד" (ובהמשך, "ערב מוגן") עליו להראות כי אינו "בעל עניין" כמשמעותו בחוק ניירות ערך, תשכ"ח – 1968.
במועד החתימה החזיק הנתבע 50% משווי החברה, בעוד הגדרת "בעל עניין" בתאגיד הוא "(1) מי שמחזיק בחמישה אחוזים או יותר מהון המניות המונפק של התאגיד"(ס' 1 לחוק הנ"ל), משכך, הנתבע אינו עונה על ההדרה של "ערב מוגן" וטענותיו בעניין זה – נדחות.
אני מקבלת את התביעה במלואה, ומורה כי הנתבע ישלם לתובעת סך של 55,391.61 ₪ כערכם ביום 22.1.19 – מועד העברת ההליך מההוצאה לפועל לבית משפט זה.
בנוסף יישא הנתבע בהוצאות המשפט של התובעת ובשכ"ט עו"ד בסך 8,775 ₪.