חיסיון זה מעוגן בסעיף 48 לפקודת הראיות [נוסח חדש], התשל"א-1971 (להלן- פקודת הראיות), הקובע בסעיף קטן (א) כך:
"דברים ומסמכים שהוחלפו בין עורך דין לבין לקוחו או לבין אדם אחר מטעם הלקוח ויש להם קשר עניני לשירות המקצועי שניתן על ידי עורך הדין ללקוח, אין עורך הדין חייב למסרם כראיה, אלא אם ויתר הלקוח על החסיון; והוא הדין בעובד של עורך דין אשר דברים ומסמכים שנמסרו לעורך הדין הגיעו אליו אגב עבודתו בשירות עורך הדין" (לחובה המוטלת על עורך הדין בהקשר זה ראו סעיף 90 לחוק לישכת עורכי הדין, תשכ"א-1961; לעניין היחס שבין שתי הוראות חוק אלו ראו י. קדמי , על הראיות, חלק שלישי, 2009, עמ' 1070).
זאת ועוד, בנידון, בנגוד לעניין אבוחצירא, עסקינן במסמך הניתן לפרשנויות רבות ולא ניתן לומר באופן פשוט וברור כי האמור בו מכוון להדחת עד או להסתרת ראיות וכיוצ"ב. אין מדובר במסמך או באמירה ברורים שכל תכליתם לעבור עבירה פלילית אלא בהערכת סיכון מפורטת אשר מעצם טיבה מפרטת אף את הפן הפחות נוח לבעל הדין, גילויו של מיסמך זה יהא בו משום פגיעה קשה בחסיון עורך דין - לקוח, פגיעה אשר אין לה כל הצדקה בנסיבות דנן.
הגישה השלישית, אשר על פי האמור במאמרה של ד"ר זר-גוטמן, היא הגישה הדומינאנטית במשפט האמריקאי, אינה רואה בחשיפת חומר חסוי בשוגג משום ויתור הלקוח על החיסיון.
ראיה לדבר – מקום בו נכפית על הלקוח נוכחות אדם זר בשעה שהוא מקיים תיקשורת עם חברו, הרי שכל עוד הנוכחות אינה מוסכמת על הלקוח תעמוד לו זכות החסיון אף כנגד אותו זר ואולם אם מדובר בנוכחות מוסכמת לא תעמוד לו זכות החסיון כלפיו - הרי לנו שהסכמה מדעת מצד הלקוח היא התנאי הנידרש לבטלות החסיון (והשווה לענין זה ת"פ (ת"א) 949/68 משה ראובן נ. מד"י (1970) אל מול ע"א 44/61 אהרון רובינשטיין נ. מפעלי טכסטיל נצרת בע"מ (1961)), ובדומה נפסק בעיניין אתנה הנ"ל –
"לא נעלמו מעיני האסמכתאות אותן צירף המשיב לתמיכה בטענתו, אלא שאין הנידון דומה לראיה... בעיניין בן צדוק (תא (ת"א) 74932/04 הראל חברה לביטוח בע"מ נ' עו"ד הניה בן צדוק (25.5.08) נדון מיסמך אשר בטעות הגיע לידי הצד שכנגד ולתיק בית משפט. באותו עניין נקבע כי הרציונל העומד בבסיס חסיון עו"ד לקוח מאבד מכוחו במקרים שבהם המסמך נימסר לצד שכנגד. בעניינינו, המבקשת לא מסרה את המסמכים הללו כי אם המשיב פעל באופן אקטיבי על מנת להשיגם, באמצעות החיטוט בפח, ללא קבלת הסכמתה" (וכן ראה לעניין זה ת"א 53966-09-11 הנ"ל בו דוחה כב' הש' גרסטל את עמדתה של כב' הש' אביגיא)
מתוך כלל הדברים שהבאנו עד פה, אני סבור כי על המסמך נשוא הכתבה חל חסיון עורך דין - לקוח ואין מקום להתיר הגשתו על ידי עד זה או אחר.
...
על אף כל האמור לעיל ועל אף שמצאנו כי אין מקום להתיר הגשת המסמך נושא הכתבה כראיה נוכח חסיון עורך החל עליו והמהווה חסיון מוחלט, הרי שעדיין, וכפי שרמזנו לעיל, יש בעולה מן הבקשה בכדי להצדיק זימון עדים מסוימים ושמיעתם גם בשלב זה אחר שנחקרו עדי הצדדים ואף הוגשו סיכומיהם, וזאת על מנת לברר עימם עניינים מסוימים אשר עלו מן הכתבה נשוא הבקשה ועל מנת שיתברר הפן העובדתי הנוגע לתובענה באופן מלא ושלם, מבלי שיוותרו ספקות ותהיות.
ודוק, אין אנו מקבלים המסמך כראיה ולכל ציטוט ממנו גופו לא יהא כל ערך, אלא שכאמור מבקשים אנו לברר עד תום את התהיות והספקות העולות מתוך הבקשה הנסמכת על הכתבה הנזכרת על מנת שדברים יצאו מבוררים כדבעי, והדרך הראויה לכך הינה זימון נוסף של מספר עדים שנחקרו על מנת לברר את הטעון בירור.
סוף דבר הריני קובע מועד נוסף ביום 20.7.17 בשעה 12:00 אליו יזומנו הגב' ורה יגוטקין פר' אוהל גונן לצורך חקירתם הנוספת, כמפורט לעיל.