מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ויתור על זכות השימוע: תנאים והשלכות

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

במכתב הזימון לשימוע, הובהר לתובע כי המדובר בשימוע לפני פיטורין וכי – "לאחר הישיבה, יישקל שנית נושא הפסקת עבודתך, ותנתן לך החלטה בנושא." התובע הודיע לנתבעת כי הוא מוותר על זכותו לשימוע מאחר ואמר את דבריו בשיחת הבירור.
חוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות התשס"א-2001 (להלן: "חוק הודעה מוקדמת") הסדיר את חובת מתן הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות וכן את התנאים בהם פטור עובד או מעביד ממתן הודעה מוקדמת.
לעניין התכלית של שלילת פצויי פיטורים, שב בית הדין בתיק ע"ע 214/06 אלוניאל בע"מ נ' צ'רניאקוב, ניתן ביום 31/5/2007 (פורסם בנבו) וקבע כי: "השיקולים לחומרה - חומרת המעשים בגינם פוטר העובד; הנזק שניגרם למעביד או שעלול היה להגרם לו עקב כך, הקפו והשלכותיו; משך הזמן ומספר הפעמים שביצע העובד את מעשיו החמורים; תקופת עבודתו של העובד, מעמדו ותפקידו ומידת האמון הנובעת הימנו; הפרת האמון -המוּעצמת כשמדובר ביחסי עבודה ממושכים, בתפקיד בכיר, או בתפקיד אמון; השפעת היתנהגותו של העובד והמעשים בגינם פוטר, על עובדים אחרים ועל יחסי העבודה במקום העבודה והקף ההרתעה בנסיבות המקרה;
...
סוף דבר תביעת התובע מתקבלת.
הנתבעת תשלם לתובע חלף הודעה מוקדמת בסך 48,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 15/2/2017 (מועד הפיטורים) ועד לתשלום המלא בפועל.
בנוסף, תשלם הנתבעת לתובע הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך כולל של 7,500 ₪ וזאת בתוך 30 ימים ממועד קבלת פסק הדין.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

על רקע האמור התובע פוטר בהליך פיטורים כדין תוך שהתובע וויתר על זכות השימוע שניתנה לו. אשר להסכם העבודה נטען כי ההסכם קבע במפורש כי ככל שהתובע יפר את האמור בו או את חובת הנאמנות שלו כלפי הנתבעת, תעמוד לנתבעת הזכות לסיים את העסקתו כפי שאירע בנסיבות המקרה דנן.
ההיבט הרחב - במסגרתו על בית הדין להדרש לאנטרס הגילוי ומשקלו וכן להשלכותיו של גילוי המידע המבוקש או חסיונו, גם על הציבור ועל צדדים שלישיים.
לנוכח טענת התובע, כי לא הועסק בחברת ההמבורגרים ולא חתם על הסכם העסקה, אין מקום למתן צו. יובהר, כי גם אם הועסק התובע בחברה כאמור, הרי שתנאי העסקתו באותה חברה אינם רלוואנטיים להליך זה. העתק מלוא מיסמכי ההיתקשרות, דו"חות נוכחות, תלושי משכורת ודו"חות רכוז שכר של התובע ממקום עבודתו החדש כמנכ"ל רשת ההמבורגרים: לנוכח טענתו של התובע לפיה לא הועסק כמנכ"ל רשת ההמבורגרים, הבקשה נדחית.
...
בתאריך 29.10.18 הוגש כתב הגנה במסגרתו טענה הנתבעת כי יש לדחות את התביעה על מלוא רכיביה.
על רקע האמור התובע פוטר בהליך פיטורים כדין תוך שהתובע וויתר על זכות השימוע שניתנה לו. אשר להסכם העבודה נטען כי ההסכם קבע במפורש כי ככל שהתובע יפר את האמור בו או את חובת הנאמנות שלו כלפי הנתבעת, תעמוד לנתבעת הזכות לסיים את העסקתו כפי שארע בנסיבות המקרה דנן.
תלוש השכר האחרון של התובע במקום העבודה האחרון לפי שהועסק אצל הנתבעת (בקשת הנתבעת בדיון מיום 6.3.19): הבקשה מתקבלת.
בנסיבות אלו הבקשה נדחית.
סוף דבר: הבקשה התקבלה בחלקה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ככל ובפגישה הייתה מוצעת לה הצעת פרישה נדיבה ניתן אולי היה להבין את הנסיון לסיים את יחסי העבודה עם התובעת "בהסכמה וברוח טובה" אולם מאחר ומה שהוצע לתובעת היה זכויותיה על פי דין בלבד אין שום סיבה להציע לה להסכים לפיטוריה תוך ויתור על זכות השימוע.
בהתאם, אין צורך במוגבלות "חמורה"; אין רלוואנטיות לקביעה או אי קביעה של אחוזי נכות מכוח חוק הביטוח הלאומי; אין צורך לעמוד בתנאים הנוקשים שנקבעו בחוק ובצו ההרחבה לצורך מכסות הייצוג ההולם; אין דרישה הכרחית להצגת אישור רפואי של רופא תעסוקתי או אחר הקובע במפורש כי מדובר ב"אדם עם מוגבלות" (אם כי יידרשו דרך כלל מסמכים רפואיים לצורך הוכחת הלקות והשלכותיה); ודי בהשפעת הלקות על תחום חיים עקרי אחד, שאינו חייב להיות תעסוקה.
...
בהתאם למסמך שהציגה הנתבעת והסבריה אשר לא נסתרו, התובעת סיימה עבודתה בדרגה הגבוהה מהדרגה המקסימלית לתפקידה ולכן בהעדר כל מקור נורמטיבי לביסוס טענות התובעת, איננו מקבלים את התביעה ברכיב זה. עוד לקחנו בחשבון כי טענות התובעת ברכיב זה מתבססות על הטענה כי התובעת הייתה עובדת מדינה וכו' בעוד שהתובעת חזרה בה מטענתה בעניין זה ובכל מקרה, בוודאי לא הוכיחה כי היתה עובדת מדינה.
על כן, תביעת התובעת ברכיב זה נדחית.
מכאן שאנו דוחים התביעה ברכיב זה. סוף דבר: התביעה מתקבלת חלקית באופן כזה שעל הנתבעת לשלם לתובעת פיצוי בסך 100,000 ₪ בגין פיטורים שלא כדין, עגמת נפש ואפלייה המנוגדת לחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

בין תנאי סיום ההעסקה הכלולים בסעיף 13 להסכם הקבוצי, נכללת הזכות ל"תקופת חפוש" בת שישה חודשים, אשר מתחילה במועד בו ניתנה לעובד הודעה בדבר סיום העסקתו בתפקיד של עוזר משפטי לשופט, ובמהלכה זכאי העובד להמשיך להיכלל במאגר העוזרים המשפטיים לצורך הגשת מועמדות לתפקיד עוזר משפטי, לרבות במילוי מקום, ולהתמודד במכרזים פנימיים בהנהלת בתי המשפט ובמכרזים בינמשרדדים בשירות המדינה.
במכתב סיום ההעסקה נאמר כי ביום 26.10.20 הודיעה השופטת אסיף על כוונה לסיים את העסקתה בהתאם לסעיף 12(א)(4) להסכם הקבוצי, וכי לאחר שביום 2.11.20 המבקשת הודיעה כי היא מוותרת על זכות השימוע ונתנה הסכמתה לסיום העסקתה ביום 31.12.20.
לטענתה, הייתה הצדקה מלאה לדרישתה לקבל הסברים לגבי משמעות ההסמכה שנתבקשה ממנה, וסרובה לחתום על מסמכים מבלי שהוסברו לה השלכות הסכמתה היה מוצדק, וכי גב' יוסף נהגה שלא בתום לב כאשר איימה על המבקשת שלא יהיה לה לאן לחזור אם לא תחתום על המסמכים הנדרשים.
...
התוצאה הבקשה נדחית.
המבקשת תשלם למשיבה הוצאות הבקשה בסך 2,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אף לאחרונה חזר וחידד ביה"ד הארצי כי "שימוע בנסיבות כאלה אף נידרש ביתר שאת שהרי ככל שההתנהלות המיוחסת לעובד חמורה יותר – כך ראוי לאפשר לו להגן על שמו הטוב ולהתגונן מפני השלכות המיוחס לו" ע"ע (ארצי) 21979-11-20 חברת הניהול של כפר אבות שורש בע"מ נ' חוסיין.
בעיניין זה נבהיר כי בנגוד לעדותו העקבית והברורה של התובע ועדיו הן ביחס לנסיבות החתימה על הסכם ההעסקה כפי שיפורט להלן והן ביחס לנסיבות סיום העסקתו והמו"מ שהתנהל גם ביחס לאמור, עדותו של העד מטעם הנתבעת שלמה בראון הן ביחס להסכם ההעסקה והן ביחס לנסיבות סיום העסקה הייתה עדות מבולבלת ומתפתלת לא עלה בידיו לשכנענו כי התובע ויתר על זכות השימוע ובישיבה מיום 16.3.16 ביקש להציג את תכניות העמותה.
לטענת התובע בהתאם להסכם העסקתו תקופת ההיסתגלות הגיעה לו לאחר תקופת ההודעה המוקדמת כאשר ככל שהמעסיק מוותר על עבודת התובע בתקופת ההודעה המוקדמת אולם יחסי עובד מעביד ממשיכים לחול על הצדדים זכאי התובע כי זכויותיו ימשיכו להיצבר לזכותו לרבות ימי חופש כמו כל יתר התנאים הנילווים.
...
לטעמנו עיון בסעיפי ההסכם כפי שפירטנו לעיל אינו יכול להתפרש ליותר מאשר מובן אחד, ברור והחלטתי לפיו הצדדים התכוונו לעגן זכויות נוספות להם זכאי התובע במקרה של הפרת ההסכם לתקופה קצובה וזכויות נוספות במקרה של הפרת ההסכם ביוזמת הנתבעת.
את אי הבאת מר נתי פריד כעד מטעם הנתבעת ו/או לכל הפחות כעד הזמה מטעמה מצאנו שיש לזקוף כאמור לחובתה.
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים: פיצוי בגין היעדר שימוע בסך של 20,000 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית ממועד הגשת התביעה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו