מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ויתור על זכות השימוע במעשה

בהליך דיון מהיר (ד"מ) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 24.7.18 השיבה באת כוח התובע, כי התובע לא ויתר על זכות השימוע, וכי על אף שמדובר במעשה עשוי שכן כבר מונתה לו מחליפה, הוא ישלח את טיעוניו בתוך כמה ימים (נספח 6 לכתב ההגנה).
...
למרות האמור, במכלול נסיבות העניין, ובשים לב לכך שעל פי ההלכה הפסוקה, לא בכל מקרה שבו נפלו פגמים בהליך שימוע יש מקום לפסוק פיצוי (ראו: ע"ע 554/09 צבר ברזל הספקה ושיווק מתכת נ' שמיר (13.1.11); ע"ע 10940-10-15 מנורה מבטחים ביטוח נ' רון (6.9.18)) , הגענו לכלל מסקנה שאין מקום לפסוק לתובע פיצוי בגין פגמים אלה.
סוף דבר התביעה נדחית.
התובע ישלם לנתבעת הוצאות משפט בסך 3,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

עו"ד חסין הצהירה, כי כאשר מסרה לתובעת את הזימון לשימוע, התובעת הודיעה לה כי אין היא מעוניינת להתייצב לשימוע - טענה שנתמכת בעדות התובעת בפנינו (פרוט', עמ' 26, ש' 15), שכן היא "אך מבקשת לפטרה". לפי גרסת עו"ד חסין היא השיבה לתובעת כי במקרה כזה עליה להודיע בכתב שהיא מוותרת על זכות השימוע, ובתגובה בחרה התובעת להתייצב לשימוע (סעיף 13 – 14 לתצהיר עו"ד חסין; עדותה בפנינו, פרוט', עמ' 50, 14 – 17).
כפי שקבענו לעיל, התובעת לא רק שהסכימה לפיטוריה, אלא היא שביקשה אותם ואף פעלה לשכנע את המעסיקה לפטרה, ויש לראות את הליך הפיטורים על רקע זה. אכן, שימוע אינו אמור להתקיים כאקט פורמלי, אלא הליך שמתקיים בלב פתוח ובנפש חפצה, ואשר תכליתו לשמוע את טענות העובד, בטרם יחליט המעסיק על פיטוריו.
...
לסיכום, על רקע כל האמור לעיל, אנו סבורים כי יש לחייב את הנתבעת בפיצוי בגין פגמים בתלושים, כאשר בשים למכלול הנסיבות, הפיצוי הנתבע סביר בהחלט.
קיזוז הנתבעת טענה כי כנגד זכאות התובעת לדמי הבראה, יש לקזז פיצויי פיטורים ששולמו לתובעת ביתר, וכן דלק ועלות הרכב שקיבלה התובעת לפנים משורת הדין ב-14 הימים שלאחר סיום העסקתה, לרבות נזק פח שנגרם לרכב – דין הטענות להידחות.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה, כך שעל הנתבעת לשלם לתובעת, בתוך 30 ימים, את הסכומים הבאים: הפרשי שכר (השלמת הרכיב הקבוע לשכר המינימום) - בעד כל אחד מהחודשים 7-12/2016 – סך של 175 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק, מסוף כל חודש אליו מתייחס התשלום ועד למועד התשלום המלא בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המתינה שמועד השימוע יחלוף ורק לאחר מכן יצרה קשר עם מר פדר, שבתום לב סבר שהתובעת בחרה לוותר על זכות השימוע.
מאידך, התובעת הצהירה בהסכם העבודה כי היא בעלת הידע, הניסיון והכישורים הדרושים למילוי התפקיד וכי תמלא את תפקידה ביעילות, במסירות ובנאמנות ותמנע מכל מעשה או מחדל העלול לפגוע בנתבעת או בשמה הטוב או להזיק לה בכל דרך שהיא (ס' 6.4 ו-6.5 להסכם).
...
הפרת הוראת סעיף 2(א)(5) לחוק שוויון ההזדמנויות: משקבענו כי התובעת לא פוטרה בשל הריונה – הנתבעת לא הפרה הוראת חוק זו ועל כן התביעה לפיצוי מכוח חוק שוויון ההזדמנויות – נדחית.
סוף דבר: התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובעת פיצוי בגין אי עריכת שימוע כדין בסך 12,000 ₪.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

בראשית הדברים יאמר כי כתב האישום אשר הוגש נגד המבקשים ביום 5.10.21 עניינו בעבירה של שימוש במירמה או תחבולה או עשיית מעשה אחר במטרה להיתחמק או להישתמט מתשלום מס, עבירה לפי סעיף 117(ב)(8) בחוק מס ערך מוסף, התשל"ו – 1975 (להלן: "חוק המע"מ").
מששוב לא פנה הסניגור לתביעה, יזמה שוב התביעה פנייה אל הסניגור במייל ב – 5.9.21, ובשלישית בשיחת טלפון ביום 4.10.21, אז הודיע הסנגור כי הוא מוותר על זכות השימוע.
...
למשיבה עומדת חזקת התקינות, המבקש לא הציג כל נימוק או ראיה המלמדים כי המשיבה לא מסרה מידע נכון לידיו, ובנסיבות אלו איני מוצאת מקום להיעתר לבקשה.
בנסיבות אלו – נדחית טענת המבקשים לחריגה מלוחות הזמנים שבהנחיות, וממילא – כלל לא היה צורך בקבלת אישור היועמ"ש להגשת כתב האישום.
משנדחית טענת המבקשים, ובחלוף זמן רב ממועד הגשת כתב האישום – יינתן מענה לכתב האישום במועד הקרוב.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעים חלקו על טענת הנתבעת כי יש לראות באי-התייצבותם לשימוע מעשה התפטרות, וטענו כי לכל היותר יש לראות בכך ויתור על זכות השימוע.
...
עוד נפסק, כי בבוא בית הדין להכריע בשאלה מי מהצדדים הביא את יחסי העבודה לידי גמר, עליו ליתן את הדעת "למכלול העובדות הרלבנטיות ומהן להסיק את המסקנה; ואין ללמוד מקטע דברים אלא מהתמונה כולה" (עניין בנצילוביץ').
הנתבעת תשלם לתובעים בתוך 30 ימים מיום שיומצא לה פסק הדין, את הסכומים המפורטים להלן, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה (10.9.19) ועד לתשלום בפועל: לתובע: גמול עבור עבודה בשעות נוספות בסך 169,557 ₪; פדיון חופשה שנתית בסך 2,160 ₪; פיצויי הלנת שכר ופיצויי הלנת פיצויי פיטורים בסך 5,000 ₪.
נוכח חוסר תום לבם של התובעים, מאחר שגרסתם נמצאה בלתי מהימנה בעליל בנוגע לעניינים המצויים בליבת המחלוקת, כמפורט בפרק הנוגע לנסיבות סיום העסקתם, ובשים לב לפער בין הסכום שנתבע (599,627 ₪ לתובע, 490,361 ₪ לתובעת), לסכום שנפסק בסופו של יום, ולכך שמרבית רכיבי התביעה נדחו, לא מצאנו מקום לפסוק הוצאות לטובת התובעים.
התוצאה היא, אפוא, שכל צד יישא בהוצאותיו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו