מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ויתור סודיות לפי תקנות סד"א החדשות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בהתייחס לטענות המדינה, בדבר אי מילוי אחר דרישות תקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018 (להלן: התקנות החדשות), מצרפים התובעים לתגובתם תשובות לשאלון וכתב ויתור על סודיות וטוענים כי מסמכים אלו הומצאו בעבר למדינה.
...
אני מקבל את טענת המדינה וקובע כי טענות התובעים בעניין זה נטענו בעלמא, ללא גיבוי ראייתי.
סוף דבר אני מקבל את הבקשה בחלקה ומורה על תיקון כתב התביעה כאמור לעיל.
כן אני מורה לתובעים להמציא שאלון וכתב ויתור על סודיות רפואית, בהתאם לטופס 1 לתוספת הראשונה לתקנות החדשות – כאשר כתב הויתור חתום על ידי כל התובעים בכתב התביעה המתוקן, ובהתאם לדרישות התקנות החדשות.

בהליך קופת גמל (ק"ג) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהקשר זה ביקש ב"כ התובע להדגיש את הזמן הרב שחלף מיום הגשת התביעה, כי כתב ויתור על סודיות רפואית נמצא בידי הנתבעת כבר שנים עוד טרם הגשת התביעה, וכי הנתבעת יכלה לבדוק על מה התלונן התובע ומהם המסמכים הרפואיים הרלוואנטיים להחרגה הנטענת על ידי הנתבעת.
למען תהא התמונה שלמה, יצוין, כי בתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט- 2018 (להלן- התקנות החדשות) אשר יכנסו לתוקפן ביום 6.9.2020, לא נפקד מקומו של השאלון.
...
בעניין גליל קבע בית הדין הארצי, כי "ניתן להעלות על הדעת "טעמים מיוחדים" נוספים, כגון מסקנה כי קבלת המידע בדרך של שאלון תביא ליעילות רבה של הדיון, לחיסכון בעדויות ובהוצאות.
סבורני כי יש לפסוע עקב בצד אגודל בעשיית שימוש בשאלונים בתביעות לתגמולי ביטוח בגין אובדן כושר עבודה בבתי הדין לעבודה, אך בד בבד לא ניתן להתעלם מהתלם שנחרש על ידי בתי המשפט האזרחיים בכל הנוגע לשימוש בשאלונים בתביעות מעין אלה.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עקרי נימוקי הבקשה, הם כי עיכוב הבצוע נידרש בשל קביעות אופראטיביות שגויות שקיומן עומד בנגוד לחובת חיסיון עו"ד-לקוח לפי הוראות סעיף 48(א) לפקודת הראיות [נוסח חדש], תשל"א-1971; לחובת שמירת סוד מקצועי של עורך הדין לפי סעיף 90 לחוק לישכת עורכי הדין, תשכ"א-1961; ולחובת שמירת הסודות לפי סעיף 19 לכללי לישכת עורי הדין (אתיקה מקצועית), תשמ"ו-1986.
לטענת המבקשים, הורה בית המשפט למבקשים בהחלטתו לפעול ולבצע פעולות שונות – אשר לטענתם, מושתתות על קביעות שגויות של בית המשפט, ושביצוען יוביל להפרת חובות המוטלות על המבקשים לעניין חיסיון עו"ד-לקוח, חובות שמירת סוד מקצועי וכן חובות כללי האתיקה, ואלו עיקרן: הקביעה כי המסמכים שבמוקד הבקשה לאישור אינם עוסקים במידע שמסר הלקוח למשיבים (המבקשים – ח.כ) במסגרת הייצוג; הקביעה לפיה ב"כ המבקשת (המשיבה – ח.כ.) יפנה לכל אחד מחברי הקבוצה בכתב על מנת לאפשר לו שלא להיכלל בקבוצה, לפי סעיף 11 לחוק תובענות ייצוגיות, תוך הסבר ברור על סוגית החיסיון, כך שאם לא יבקש לצאת מהקבוצה – יראוהו כאילו ויתר, במשתמע, על חסיונו; הקביעה לפי המשיבים (המבקשים – ח.כ.) יימסרו לבאי כוח המבקשת (המשיבה – ח.כ.) את פרטי יצירת הקשר עם חברי הקבוצה.
בהתאם לכך, הפסיקה וההלכות שקדמו לתקנות סדר הדין האזרחי החדשות, חלות ורלוונטיות גם לגבי תקנה זו – ובהתאם לכך, לענייננו [יעקב שקד, סדר הדין האזרחי החדש 575-573 (2019); ראו גם: אורי גורן, סוגיות בסדר דין אזרחי, 1080-1079 (כרכים א-ב, מהד' 13, 2020)].
...
אקדים את המאוחר ואציין כבר עתה, כי לאחר שעיינתי בבקשה, נתתי דעתי לטיעוני הצדדים, ושקלתי את מכלול השיקולים הדרושים – באתי לכלל מסקנה כי ראוי יהיה בנסיבות העניין להורות על עיכוב ביצוע ההחלטה, וזאת עד להחלטה בבקשת רשות הערעור שהוגשה על ידי המבקשים, ואבאר מדוע.
בהחלטתי מיום 14.01.2021 קבעתי, כי לאחר שעיינתי בבקשת הארכה, כמו גם בהתנגדות המשיבה לה, מצאתי להיעתר לבקשת הארכה, זאת בפרט – בהתייחס לטיב טענות המבקשים בדבר הפרת חובות סודיות וחיסיון עורך דין לקוח; וכן בשים לב לכך שהמבקשים הגישו לבית המשפט מעטפה סגורה עם פרטי חברי הקבוצה – כך שמשיקולים של מאזן נוחות, נראה כי נכון וראוי כי המעטפה ופרטי הקשר יישמרו בבית המשפט, עד להכרעה בבקשה לעיכוב ביצוע.
סיכומו של דבר, על מנת שלא לחסום דרכם של המבקשים לבירור טענותיהם כבר בשלב זה, מצאתי להיעתר לבקשה, ולהורות על עיכוב ביצוע ההחלטה עד להכרעה בבקשת רשות ערעור שהוגשה על ידי המבקשים, ובכפוף לכשייקבע בה. אשר לתנאים הנדרשים על פי דין לצורך כניסת הצו מושא החלטתי זו לתוקף יצוין, כי בהתאם להוראות תקנה 96 לתקנות סדר הדין האזרחי, שעה שהמבקשים הגישו התחייבות עצמית בד בבד עם הגשת הבקשה כאמור, לא מצאתי להורות על הפקדת ערובה נוספת – זאת, בפרט בשים לב לכך שהמבקשים פעלו להפקדת פרטי ההתקשרות במעטפה סגורה בבית המשפט, מיוזמתם.
סוף דבר הבקשה למתן צו עיכוב ביצוע ביחס להחלטת בית המשפט מיום 14.12.2020 – מתקבלת, ואני מורה על עיכוב ביצוע ההחלטה עד למתן הכרעה בבקשת רשות הערעור או עד למתן החלטה אחרת על ידי בית המשפט העליון, לפי המוקדם.
המזכירות תשלח העתק החלטתי זו לב"כ הצדדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

הבקשה שלפניי: במסגרת הבקשה דנא עתר התובע לפטור אותו ממתן תשובות לשאלון שהומצא לו על ידי הנתבעות, לפטור אותו ממסירת כתב ויתור על סודיות רפואית מטעם הנתבע ולפטור אותו מגילוי מסמכים הנוגעים לנפגע (תלושי שכר, טפסי 106 ודוח רציפות בעבודה).
תקנה 128 (א) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד – 1984 החלות על התביעה שלפניי, וגם תקנה 87 (א) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט – 2018 (להלן: "התקנות החדשות") מורה כי משעה שהגיש תובע חוות דעת שבמומחיות רפואית אשר בכוונתו להסתמך עליה במסגרת התביעה, רשאיות הנתבעות לידרוש כי נושא חוות הדעת, הוא הנפגע, יעמוד לבדיקה על ידי מומחה מטעמן.
באשר לשאלון, אכן כלל הוא, על פי תקנה 105 לתקנות הנ"ל, כי לא ניתן לחייב מי שאינו בעל דין להשיב על שאלון בתיק (ראו גם: ע"א 218-63 מדינת ישראל נ' ישראל ריבק, ו-2 אח' , יז 1984 (1963)).
...
יחד עם זאת, לא שוכנעתי שיש באמור כדי לפטור כליל את התובע.
יוצא אפוא, שמחד, לא ניתן לחייב את התובע להחתים את הנפגע עצמו על תצהיר תשובות לשאלון, אך ניתן לחייב התובע – המוסד לביטוח הלאומי, עצמו לענות על השאלון.
המזכירות תשלח את החלטתי לצדדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

טוענים המבקשים לתחולה של תקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018 (להלן - "התקנות החדשות") על הבקשה בהתאם לתקנה 180(ג)(3) לתקנות אלו.
וככל שהיתה נכונה טענתם להחלה של תקנה 87 על עניינם בזיקה לתקנה 49 (א)(4) לתקנות שעניינה "בקשה לבדיקה ע"י מומחה מטעם הנתבע וכל הקשור אליה לפי תקנה 87" (תקנה 87(ב) לתקנות) הרי שהיה על המבקשים להגיש בקשה לדחייה של מועד ההגשה של חוות הדעת הרפואית מהמועד הקבוע בתקנה 87 (ד) לתקנות החדשות, כדלקמן: 87 (ד) "בית המשפט רשאי, אם מצא הצדקה לכך, לפטור בעל דין מצרוף חוות דעת בעיניין שברפואה לכתב הטענות או לדחות את מועד הגשתה; התובע והנתבע יבקשו את הפטור או את הדחייה כאמור לכל המאוחר עם הגשת כתב התביעה וכתב ההגנה בהתאמה" (בדומה לכך ראו בסיפא של תקנה 127 לתקנות הישנות).
בכתב התשובה לכתבי ההגנה לא ניתן מענה לעניין הדרישה להעמדת המשיב לבדיקה ואילו בתשובה לפנייה של ב"כ הנתבע 6 אל ב"כ המשיב (מיום 28.12.22) במסגרתה הוגש טופס ויתור על סודיות רפואית לא הובא טעם לסרוב לבדיקה למעט חלוף המועד להגשת חוות דעת מטעם הנתבע וללא כל טענה לפיה היה וויתור על הבדיקה בהעדר דרישה לכך במסגרת הבקשות לביטול פסקי הדין שנתנו בהעדר הגנה.
...
לאור האמור הגעתי למסקנה כי על הבקשה חלות התקנות הישנות להן אדרש להלן.
בנסבות האמורות ולאחר בחינה של הדברים, על מנת שהמחלוקת בעניין נזקו של המשיב כתוצאה מהאירוע בכפוף לשאלת האחריות, תוכרע על סמך ראיות הכוללות חוות דעת מטעם בעלי הדין בענייני רפואה, ולא תוכרע מחמת ליקויים ומחדלים דיוניים בניהול ההגנה יש להיעתר לבקשה למתן ארכה להגשה של חוות דעת של מומחה רפואי לאחר בדיקה של המשיב ועיון במסמכיו הרפואיים, תוך חיוב בהוצאות בגין מחדלי המבקשים.
למסקנה זו הגעתי בהתחשב גם במצבם הכלכלי הדחוק של חלק מהמבקשים, כעולה מייצוגם ע"י לשכת הסיוע המשפטי (על דוחק כלכלי כ"טעם מיוחד" או כ'הצדקה' לפטור מהגשת חוות דעת ראו למשל: רע"א 7790/20 פלוני נ' המוסד לביטוח לאומי, פסקה 10 (14.12.2020)); רע"א 7975/18 פלוני נ' המרכז הרפואי תל אביב (9.12.2018)).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו