מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התרשלות רפואית - קשר סיבתי בין ההתרשלות לתוצאה הקשה

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

טענתו המרכזית בתביעתו היא כי בעת שטופל בבית החולים אובחן על ידי הצוות הרפואי כסובל מסכיזופרניה, על אף שסבל מהפרעה טורדנית כפייתית (OCD) בלבד, ובעקבות איבחנה שגויה זו ניתן לו טפול רפואי שגוי שגרם לו לנזקים קשים.
ממילא נקבע כי גם אם מדובר בטעות באבחנה, הרי שאין מדובר בטעות שמקורה ברשלנות שכן האבחנה נעשתה לאחר מעקב רפואי ארוך אחר המערער, תוך כדי היתייעצות קבועה בין הצוות המטפל ובהיתחשב בתוצאות הטיפול התרופתי והאחר שניתן למערער, שהביא לשפור ולו חלקי במצבו.
עיקר טענותיו של המערער מופנות כנגד הכרעת בית המשפט המחוזי בעיניין העדר התרשלות באבחנה הרפואית ובעניין אי-הוכחתו של קשר סיבתי בין התרשלות זו ובין הנזקים הנטענים.
...
חרף כך מאז ועד היום לא העלה המערער כל טענה ביחס לעילה זו, לא שב וביקש לתקן את תביעתו ולא הזכיר בסיכומיו דבר לעניין זה, באופן שמחייב את המסקנה כי זנח את הטענה.
בנסיבות אלה, ומשלא הוצג כל הסבר לשיהוי האמור, אין לאפשר כעת למערער להוסיף עילה חדשה לתביעתו מקום שניתן כבר פסק הדין והבקשה לתיקון כתב התביעה על רקע ההחלטה הרלוונטית מועלית רק בשלב הערעור (ראו גם: רע"א 867/17 פנינת הצומת בע"מ נ' ש. שלמה מכירת רכב (2000) בע"מ) פסקאות 12-11 (22.3.17)).
סוף דבר: הערעור נדחה.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

הפעוט נשלח בדחיפות לבית החולים "שערי צדק", שם אובחנה אצלו דלקת חמורה של קרום המוח ואלח דם. חרף הטיפול הנאות שקבל הפעוט בבית החולים, הוא נותר עם נכות נוירולוגית קשה.
הפקדת מלאכת הבנת המסמכים הרפואיים הבלתי ברורים בידי מומחה כאמור, לצד השאלה העיקרית באשר לרשלנות דיאגנוסטית המיוחסת לטר"ם, היתה מסירה לפחות חלק מהקשיים עימם נאלץ בית המשפט להיתמודד בקביעת הממצאים אשר נדרשו להכרעתו; וכך הוא גם בעיניינו של הקשר הסיבתי בין ההתרשלות המיוחסת לטר"ם לתוצאה הטראגית.
...
לאחר שעיינו בכתובים אשר הונחו לפנינו, ואחרי שקיימנו מספר ישיבות, בהן נשמעו טענות הצדדים ונעשו ניסיונות פשרה שלא הניבו פרי, הגיעה שעת ההכרעה.
בנסיבות אלו, סבורני כי מלאכה זו צריכה היתה להיעשות בעזרת מומחה ניטרלי מטעם בית המשפט.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

עם זאת לא הוכח קשר סיבתי בין רשלנותה ובין התוצאה ולכן התביעה נדחית.
השאלה אם רופאים ומוסדות רפואיים התרשלו אינה נעשית לפי מבחן התוצאה, שידועה רק לאחר הלידה, אלא על-סמך היתנהלותו של רופא סביר בשעת מעשה ובהתאם למידע שהיה ידוע לו. אם הרופא פעל בהתאם למידע ולנורמות המקובלות אותה עת בעולם הרפואה אין להטיל אחריות.
נמצא כי הרופא פעל בהתאם לנייר עמדה 8 ולהנחיות משרד הבריאות, מילא את הרשומה הרפואית כנדרש, זיהה פגם קשה לזיהוי, ואין טענה לפגם באיברים שבדק ועל כן יש קושי לקבוע כי התרשל (השוו, ת"א (מחוזי מרכז) 31368-12-15 פלונית נ' כללית (27/4/2021)).
...
התובעים טוענים כי נתבעת 1 התרשלה משום שלא זוהו בסקירת המערכות ליקויים פיזיים בעובר, וכי שתי הנתבעות התרשלו משום שהממצאים הלבביים שהתגלו מעלים סיכון למומים נוספים, ולכן והיה עליהן להפנות את התובעת לסקירות מורחבות נוספות או MRI עוברי ולא לבדיקת מי שפיר ואקו לב. לאחר שמיעת העדים ובחינת הראיות התביעה נדחית.
בנסיבות אלו נראה כי התנהלות התובעים בהריונות המאוחרים דווקא מחזקת את המסקנה כי בהריון הראשון אכן התכוונו שלא לבצע הפסקת הריון.
סוף דבר במהלך ההריון התגלה פגם לבבי.
בנסיבות אלו התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

התובעים תמכו תביעתם בשלוש חוות דעת: הראשונה ערוכה על ידי פרופ' אפלמן – מומחה ברפואת נשים ומיילדות וגנטיקה רפואית (לעניין ההתרשלות והקשר הסיבתי בין ההתרשלות לבין אי גילוי המום); לעניין נכותו של הקטין הוגשו חוות דעת מטעם פרופ' רוגין מומחה בקרדיולוגיה וחוות דעת מטעם פרופ' להט, מומחה בנוירולוגית ילדים.
בכתב ההגנה שהוגש מטעם הנתבעת נטען כי לא היתה כל התרשלות רפואית מטעם הצוות הרפואי בייעוץ הגנטי או במעקב ההיריון, שכן כבר במסגרת הייעוץ הגנטי שנערך, הוסברו לתובעים הסיכונים המוגברים לשורה של בעיות רפואיות מולדות, מומים קשים, בעיות מילדותיות שונות, תמותה תוך רחמית או סב לידתית ותסמונות גנטיות רבות.
הדברים מקבלים משנה תוקף לנוכח עדותה הברורה של הגב' הררי כי משכלל לא שקלה את הממצא של ציסטיק היגרומה גדולה אף לא הביאה בחשבון חשד לתיסמונת NOONAN, ומסיכום הייעוץ הגנטי בו ציינה גב' הררי כי ככל ותוצאות בדיקת ה-CMA תצא תקינה, ניתן לבצע מספר בדיקות, ביניהן "בדיקת ריצוף גנים המוכרים כקשורים לתסמונות גנטיות בהם בעיות רפואיות המדווחות בהיריון..". פועל יוצא מן האמור ולנוכח אי הבהירות שנבעה מהעדר מודעות למימצא של ציסטיק היגרומה גדולה סביר להניח שהגב' הררי בחרה לערפל את הדברים בהמלצה בלתי ספיציפית של "אפשרויות הנוגעות לתיכנון המשפחה" ולא כללה המלצה מפורשת לתובעים בדבר האפשרות לפנות לועודה להפסקת היריון על המשמעויות הנובעות מכך.
...
על רקע האמור אך סביר כי התפתחה אצל התובעים ציפיה כי ככל ובדיקתה העלתה ממצאים חמורים משמעותיים ו/או חשד לתסמונת קשה אצל העובר הייתה ד"ר גולדברג מיידעת אותם על כך במפורש במעמד הבדיקה ואף מסבירה להם אודות הממצאים, כפי שעשתה במעמד הבדיקה בהיריון הקודם.
כל שצוין ברשומה הרפואית היה "בסונר מצג ראש פרופיל תקין 1814 גרם". המסקנה המתבקשת מהאמור לעיל היא כי הצוות הרפואי של הנתבעת התרשל עת לא התייחס תחילה במעמד הייעוץ הגנטי לממצא של ציסטיק היגרומה גדולה אשר הודגמה בבדיקות שבוצעו במהלך ההיריון, וכאשר לא ניתן הסבר לתובעים אודות משמעות וחומרת ממצא זה במסגרת הייעוץ הגנטי.
סוף דבר: מן המקובץ עולה כי הנתבעת התרשלה ועל כן חייבת היא בפיצוי התובעים בגין נזקיהם כתוצאה מהולדת הקטין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו