להבדיל ממכתב ההתראה של חברת "מילגם" אשר הושב לשלוח באותו היום על פי אישור עובד רשות הדואר, הרי שמכתב זה נשלח בחזרה לאחר 15 ימים, כך שחזקה אין מדובר בהשבה באותו יום בשל ליקוי – ובנוגע למכתב זה, לא המציא התובע כל ראיה דומה לזאת אשר הומצאה בהקשר של מכתבה של חב' מילגם, ולפיכך אני רואה בתובע כמי שלא הרים את הנטל (תקנה 44 א' לתק' סד"פ מטילה את הנטל על המבקש לסתור את החזקה), ובהתאם – הודעת תשלום הקנס אינה בטלה.
לאחר שקבעתי כי אכן הנתבעת התרשלה במשלוח ההתראות בטרם הטלת העיקול, הפרה את חובת הזהירות המוטלת עליה, נותר לבדוק האם נגרמו לתובע נזקים; הפצוי הסטאטוטורי בגין הנזק הנכלל בכתב התביעה רלוואנטי לעילת לשון הרע, ואינו רלוואנטי לרשלנות, ובהתאם נותרתי עם הפצוי בגין נזק לא ממוני, כאמור בסעיף 36 ג' לכתב התביעה, אשר הועמד לצרכי התביעה ע"ס 10,000 ש"ח.
מקום שאין פיצוי סטאטוטורי, לגישתי מן הראוי שתהא הלימה כלשהי בין פיצוי בגין נזק לא ממוני, להקף העיקול אשר הוטל; והרי, הנזק הנוגע לאי נוחות, טירדה והטרחה, קשור קשר ישיר ואמיץ עם הקף העיקול; אין דינו של עיקול ע"ס 600 ש"ח, כעיקול על סך 60,000 ש"ח.
גם הפגיעה בשם הטוב, ההזקקות לעו"ד ולניהול הליכים משפטיים, נגזרים מהקף העיקול, ובהתאם, איני סבור כי ישנה הלימה בין עיקול ע"ס מאות ש"ח, לנזק לא ממוני בהקף של 10,000 ש"ח. אני מוצא כי התובע מפריז קמעא בדרישתו בסכום כאמור (אותו כינה – פיצוי חינוכי עונשי), מהטעם כי על בית המשפט להזהר עד מאוד כאשר פוסק הוא פיצוי בגין נזק שאינו ממוני.
...
האם יש לראות בהתנהלות הנתבעת כהפרת חובת הזהירות, המהווה מעשה רשלנות בגינו עליה לחוב בנזקי התובע?
ייאמר כי בכל מקרה, גם אם דינה של התובענה להידחות בכל הנוגע לעילת לשון הרע, אין הדבר אומר שהנתבעת נהגה בזהירות המתבקשת בטרם הטלת העיקול.
להגדרת החובה, אפנה לפסק דינה של כב' הש' אגמון-גונן בת"א (ת"א) מיכקשוילי נ' עירית תל אביב יפו (ניתן ביום 29.10.2012) :
"הליכי הגבייה המינהליים אמנם מעוגנים בדין ואין ספק כי הליכים אלו נועדו ליתן בידי הרשויות שלהן הוענקה מכשיר יעיל וחשוב לגביית חובות מחייבים סרבנים, אשר מגיעים לקופה הציבורית. עם זאת, בדומה לגבי הפעלה של כל סמכות מינהלית, אשר מוסרת בידי הרשות כוח לבצע פעולות פוגעניות ללא הליך משפטי, שומה על הרשות להפעיל סמכות זו בזהירות, תוך הקפדה בבדיקת קיומם של כל התנאים להפעלתה. על העירייה, בעלת הסמכות לנקיטת הליכי גבייה מינהליים, חלה חובה מוגברת לדקדק בקלה כבחמורה, בכל הנוגע להליכי הגבייה המינהליים. מוטלת עליה החובה לשמור על האיזון הנכון בין ההכרח לגבות מחייבים סרבנים לבין הקפדה דווקנית על הוראות הדין ועל נוהלי הגבייה, על מנת שהפגיעה בזכויות הפרט, באמצעות הליכי גבייה מינהליים, אמנם תושתת על אדנים מוצקים."
ולגופם של הליכי גבייה מנהלית במסגרת אכיפת הודעות תשלום קנס, אפנה אל רע"א 5255/11 עירית הרצליה ואח' נ' כרם (ניתן ביום 11.6.2013):
"תנאי לקיומו של הליך הוגן הוא שאדם שהליך נפתח נגדו ידע על כך. מטרת היידוע היא לאפשר למי שההליך נפתח נגדו לממש את זכות הטיעון במטרה להגן על זכויותיו (לתכליות זכות הטיעון ראו דפנה ברק-ארז משפט מינהלי כרך א 500-498 (2010)); כשמדובר בהליך גבייה, היידוע נועד להתריע בפני החייב כי הוא חשוף להליכי גבייה שעלולים להיות פוגעניים ולהסב לו הוצאות, במטרה לגרום לו לשלם את החוב ולהימנע מכך, או לפעול באפיקים המתאימים לביטולו. נטל היידוע מוטל על הצד שפותח בהליך, והיקפו משתנה בהתאם לאופי ההליך ולמידת הפגיעה הפוטנציאלית שההליך עלול להסב לצד שכנגד. ככל שהפגיעה שעלולה להיגרם גדולה יותר, כך מוצדק להטיל על הפותח בהליך נטל גדול יותר לוודא כי מי שההליך ינוהל נגדו מודע להשלכותיו, וכי נמסר לו מידע מספיק כדי לכלכל את צעדיו. אופן היידוע נדרש לשקף איזון מיטבי בין האינטרס למסור את מירב המידע לבין היקף המשאבים ששני הצדדים להליך נדרשים להשקיע בכך."
ובנסיבות המקרה דנן, סבורני כי הנתבעת אכן הפרה את חובת הזהירות שיש לה כלפי התובע;
אין חולק, כי מכתבי ההתראה של חברת הגבייה, נשלחו לתובע ללא ציון מספר תא דואר, והובהר די הצורך, כי מכתב אשר נתקבל ביום 29.3.2011 ביחידת הדואר, הושב באותו יום לשולח (לא מצאתי להתעלם לחלוטין מאישור עובד הדואר, כדרישת הנתבעת, וכשם שנתקבלו רישומי הדואר של הנתבעת ללא קיום כל הדרישות הטכניות מן הבחינה הראייתית, מצאתי לנכון להתייחס לנתונים העובדתיים באותו מסמך) בשל אי ציון תא דואר;
במסגרת ההליכים אשר נתקיימו בפני הוגש באמצעות תעודת עובד ציבור, "תדפיס שינויי כתובת" המעיד על כך כי ברישומי משרד התחבורה, רשומים פרטי בעלות התובע בכלי הרכב שבבעלותו הרלוונטי למועד התאונה, כאשר מספר תא הדואר הינו חלק מפרטיו האישיים.
משנשלחו מכתבי דרישה והתראה ללא ציון פרטים מלאים, שהינם הכרח בנסיבות העניין, אני קובע כי הנתבעת הפרה את חובת הזהירות שלה, באופן משלוח מכתבי ההתראה; אמנם, אין הדבר מביא לבטלות החיוב, אולם אופן נקיטת הליכי הגבייה, והיעדר משלוח התראה, היו רשלניים.