שמחי מצא להדגיש כי היזדמן לו להתרשם מאיריס בעקבות זימון בנה לחקירה במישטרה, לאחריו שבה לעבודה כשהיא "כולה שבורה, ממש סמרטוט", כפי תאורו.
צוין כי ההיתקלויות עם גורמי המישטרה הן שהביאו לפרוץ ההפרעה ממנה סובלת איריס, המתבטאים כאמור בסימפטומים של דיכאון וחרדה, מצב רוח ירוד, פגיעה בשמחת החיים והחברותיות, התקפי חרדה ודאגנות כללית.
בתאריך 06.11.2011 ערכה ד"ר שלמון חוות דעת נוספת, במסגרתה ציינה כי מאז בדיקתה את איריס ביום 19.11.2010 חלה החרפה במצבה הנפשי המתבטא במספר רב של היבטים, ביניהם: ריבוי בכי; דאגה וחרדה לבני משפחתה; התקפי פאניקה המתבטאים בקשיי נשימה, רעד, כאבי ראש, סחרחורות, דפיקות לב, כאבי בטן, חולשה, תחושת עלפון ופחד; פחדים לצאת מהבית ללא לווי בשעות הערב; תחושות של השפלה וחוסר שמחת חיים; תחושת חוסר אמון באנשים; קשיי שינה ללא כדורי הרגעה; תיאבון לא סדיר; אכילת מתוק והשמנה; ירידה בריכוז עם בלבול, מתקשה לקרוא ספר ולצפות בסרט; חוסר אנרגיה עם ריבוי שינה; עצבנות; חוסר חשק וירידה בהנאה; ירידה בדאגה להופעה חיצונית וריבוי תלונות סומטיות.
...
אף ביחס לכינוייה של איריס כ"מלשינה" שוכנעתי כי נקודת האיזון בין הזכויות המתנגשות נוטה יותר לעבר חופש הביטוי, בנסיבות המקרה.
בהתחשב בכל הנתונים שפרטתי לעיל החלטתי לחייב את בריג'יט לפצות את איריס, על דרך האומדנה, בסכום של 6,500 ₪.
יתר על כן, ולו למעלה מהצורך, יש לציין כי גם אם בוצעה חקירה שכזו, הרי שיש לזכור שבריג'יט משרתת כשוטרת במשטרת ישראל וככל שסברה כי מתעורר חשד לפלילים, הרי שמחובתה להביא את הדברים לגורמים המוסמכים בקרב משטרת ישראל לצורך פתיחת חקירה, אלא אם כן מדובר בחקירת סרק שכל מטרתה להטיל אימה, דבר שכאמור כלל לא הוכח במקרה זה.
התוצאה
אשר על כן, הנני מחייב את בריג'יט לפצות את איריס בסכום של 6,500 ₪, בצירוף ריבית והצמדה כדין מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל.
התביעה שכנגד שהגישה בריג'יט - נדחית.