בשנת 2017 או בסמוך לכך השתנה יחסם של מי מטעם הנתבעת אל התובעת ומעסיקתה החלה "בולשת" אחריה ופולשת בבוטות לרשות היחיד שלה בעת יציאתה לשירותים.
עוד טענה הנתבעת, כי מצלמות האבטחה הותקנו לצורכי אבטחה בלבד במתחמים צבוריים ולא בחדרי עבודה או בחדרי שירותים, למניעת גניבות ופריצות.
למותר לציין, כי ברבות השנים השתכללו אמצעי המעקב אחר העובדים, בין אם מדובר על מעקב באמצעות המבנה הפיזי של מקום העבודה (באנלוגיה לצורת המאסר בדמות הפנאופתיקון שהגה בנת'הם – להרחבה ר' מאמרו של בירנהק, שם בעמ' 2 ו-7), ובין אם באמצעים טכנולוגיים, כדוגמת התקנת מצלמות, ציטוט לשיחות טלפון, ניטור תיבות דואר אלקטרוני, טביעות אצבע ביומטריות וכדומה.
...
באשר לטענת התובעת כי לא ניתנה לה שהות מספקת להערך לשימוע, איננו מקבלים טענה זו. בנספח 5 לכתב התביעה, אותו בחרה התובעת שלא לצרף לתצהיריה, מצויה תכתובת בין התובעת לגב' מאיר, אשר במענה לבקשת התובעת לדחות את השימוע בכשבועיים ימים מציעה הנתבעת לדחותו ביום אחד ולקיימו ב 28.4.2017 במקום ב-27.4.2017.
לאחר שהוצגו בפנינו ראיות הצדדים מצאנו לקבל את טענת התובעת כי פיטוריה נעשו מטעמים בלתי עניינים, ונראה כי הנתבעת קיבלה את ההחלטה לפטר את התובעת עוד בטרם נערך השימוע והשימוע נעשה למראית עין בלבד, על אף ש"הלכה היא כי בטרם יוכרע גורלו של עובד, מחובתו של המעסיק לאפשר לו להציג טענותיו ולשקול אותן בלב פתוח ובנפש חפצה" (ר' עע (ארצי) 42097-12-11 טניה חורי - רותם אמפרט נגב בע"מ (2016)).
למעלה מן הדרוש נציין, כי באותו ענין חויבה המדינה לפצות את המשיבה בסכום של 20,000 ש"ח.
לאור תקופת עבודתה של התובעת אצל הנתבעת ובהנתן הפגמים שנפלו מלפני הנתבעת, מצאנו לחייבה בתשלום פיצוי בגובה 20,000 ש"ח ברכיב זה.
סיכום ומסקנות
הנתבעת תשלם לתובעת, בתוך 30 ימים ממועד המצאת פסק הדין לידיה, סך של 70,000 ש"ח בגין הפגיעה בפרטיותה של התובעת והפגמים שנפלו בשימוע שנערך לה.
כמו כן תשא הנתבעת בהוצאות התובעת, אשר מרבית תביעתה התקבלה, בסך של 12,000 ש"ח אשר תשולמנה בתוך 30 ימים ממועד המצאת פסק הדין לידי הנתבעת.